Főoldal Kárpát-medence Világi Oszkár lesz a Slovnaft vezérigazgatója

Világi Oszkár lesz a Slovnaft vezérigazgatója

E-mail Nyomtatás PDF
Erõsíteni a pozíciókat
Pozsony.
Erõsíteni a pozíciókat
Pozsony. Vratko Ka11ovic, a Slovnaft olajtársaság eddigi vezérigazgatója a jövõ hónapban nyugdíjba vonul, ezért helyét március 6-tól Világi Oszkár, a cég jelenlegi elnökségi tagja veszi át – derül ki abból a hivatalos nyilatkozatból, amelyet a Slovnaft tegnap eljuttatott szerkesztõségünkbe.
Az ismert hazai jogász tagja volt annak a csapatnak, amely 2002-ben elõkészítette a magyar MOL és a Slovnaft stratégiai partnerségét, ezt követõen felügyelõ tanácsi, majd elnökségi tagként foglalkozott a társaság ügyeivel. Világi Oszkártól azt várják, hogy erõsíti a cég piaci pozícióját térségünkben, valamint Nyugat-Európában. A leköszönõ Ka11ovic 37 éven át dolgozott az olajcégnél, ebbõl 13 évig csúcsvezetõi beosztásban. A többi között irányítása mellett vált a Slovnaft Európa három legkorszerûbb finomítójának egyikévé, hozzájárult az egyik legnagyobb beruházásnak számító EFPA-program kivitelezéséhez, amely nélkül a cég nyeresége a jelenleginek alig egyharmada lenne.
A pozsonyi olajtársaság tavaly történetének második legnagyobb nyereségét érte el, adózás utáni profitja 9,19 milliárd korona volt, azaz napi 25 millió korona a nyeresége. (ú)

Módosítás dátuma: 2006. február 17. péntek  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 78 vendég böngészi