Főoldal Kárpát-medence Az utolsókat simítják a Steel Arénán

Az utolsókat simítják a Steel Arénán

E-mail Nyomtatás PDF
Évek óta nem gyûlt össze annyi ember egy helyen, amennyit a megnyitóra várnak
Kassa.
Évek óta nem gyûlt össze annyi ember egy helyen, amennyit a megnyitóra várnak
Kassa. Nyitásra készen várja február 24-ét a Steel Arena nevet viselõ télistadion, amely 8320 férõhelyes lesz, és amelynek felújítása közel 720 millió koronába került.
Ezzel egy tízéves történet végére kerül pont, eddig tartott ugyanis a huzavona a sportcsarnok körül, amelyet még a Reze1-féle vasmûvezetés vett meg a várostól, ám a vállalat csõdközeli helyzete miatt bizonytalan lett az épület jövõje. „Amikor a US Steel megvetette lábát Kassán, a legtöbb kérdést nem is a vasgyártással, hanem a stadionnal kapcsolatban kaptuk” – emlékszik vissza a vállalat elsõ elnöke, John Goodish, aki annak idején megkezdte a tárgyalásokat a város vezetésével, és átutalta az elsõ dollármilliót a kassai hokisport megmentésére létesült egyesület számlájára. Goodish szerint ezt a stadiont a Pittsburgh Penguins hokicsapata is megirigyelhetné, annál is inkább, mivel jelenleg épp új hadiszállást keresnek maguknak.
Franti1ek Knapík megbízott kassai fõpolgármester lélegzetelállítónak nevezte a látványt, amely a betérõt fogadja. Szerinte mind építészetileg, mind pedig felszereltségét illetõen világszínvonalú objektumot avatnak, amelyben nem csupán sportesemények, hanem olyan koncertek is helyet kaphatnak, amelyek eddig csak Budapesten vagy Prágában „fértek el”. A koncertekkel és hokilegendák mérkõzésével tarkított megnyitó az alkalomhoz illõen nagyszabású lesz, az érdeklõdés pedig már most jelentõs.
Mivel Kassán évek óta nem gyûlt össze nyolcezer ember egy helyen, a szervezõk mindenkit arra kérnek, óvatosan vegyék birtokba a stadiont. „Mivel a nézõk ismeretlen térbe érkeznek, és a lelátó széksorai meglehetõsen lejtõsek, nagyon fontos, hogy mindenki betartsa a biztonsági elõírásokat. Szeretnénk, ha baleset nélkül zajlana le a megnyitó. Távozáskor szintén fegyelmezettségre van szükség. A biztonságra egyébként százötven fõs személyzet ügyel, a tûzoltók és a mentõk is készenlétben lesznek” – tájékoztatott Anton Jura, a US Steel alelnöke. A szervezõk arra számítanak, hogy háromezer ember a tömegközlekedést igénybe véve közelíti meg a helyszínt, kétezren gyalogosan, további kétezren pedig autóval érkeznek. A Szepsi út két oldalán február 24-én szabadon lehet parkolni.
Jelenleg gõzerõvel végzik az utolsó simításokat, ottjártunkkor épp a biztonsági korlátokat és a maradék széksorokat szerelték fel, valamint az illusztris vendégek VIP-kabinjait csinosították a munkások. A takarítás várhatóan az utolsó percekig folyik majd, a legkorszerûbb technikát képviselõ „score-box” pedig az utolsó napokban kerül a helyére, a jégpálya fölé.
JUHÁSZ KATALIN

Módosítás dátuma: 2006. február 18. szombat  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 48 vendég böngészi