Főoldal színház Ármány és szerelem - rockzenés játékot mutatnak be a Soproni Petőfi Színházban (MTI)

Ármány és szerelem - rockzenés játékot mutatnak be a Soproni Petőfi Színházban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2018. február 15. - Megzenésítették Schiller Ármány és szerelem című drámáját; a rockzenés játékot február 24-én mutatják be a Soproni Petőfi Színházban - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.
Az átdolgozás zenéjét Papp Gyula, dalszövegeit Demjén Ferenc írta - mondta a műsorban Sárdy Barbara, aki a darab szövegkönyvét jegyzi. Közlése szerint a 21 dal közé írt kerettörténetet, mely párhuzamosan zajlik a drámával. A történet egy színtársulatról szól, a tagok pedig éppen az Ármány és szerelem előadását próbálják.
Sárdy Barbara közlése szerint nehéz meghatározni a darab műfaját: a nézők egyszerre lehetnek részesei koncert- és színházi élménynek is.   
A zenés darab rendezője Pataki András, a főbb szerepekben Papp Attila, Füredi Nikolett, Szomor György, Békefi Viktória, Ács Tamás, Savanyu Gergely, Szőcs Erika, Kósa Zsolt, Molnár Anikó, Simon Andrea, Szalai Dóra, Both Gréta, Szlúka Brigitta, Galkó Balázs, Major Zsolt látható.
Papp Gyula zeneszerző a műsorban elmondta, hogy munkája során a műfaji sokszínűség jegyében Sárdy Barbara történetéhez blues, rock, funky, pop és rap stílusban írt dalokat. A darabban csak egyetlen szám maradt hírmondónak, ami barokkstílusban készült - ismertette a zeneszerző.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 75 vendég böngészi