Főoldal Kárpát-medence SZNT-elnök: számítunk a magyar társadalom szolidaritására (MTI)

SZNT-elnök: számítunk a magyar társadalom szolidaritására (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2020. február 23. - A nemzeti összetartozás évében vagyunk, számítunk Magyarország, a magyar társadalom szolidaritására - hangsúlyozta Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.
Az elnök elmondta: a Székely Nemzeti Tanács nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezését mostanáig 132 ezren írták alá a szükséges 1 millióból. Az lenne a biztonságos ha 1 millió 1-2 százezer aláírás gyűlne össze - tette hozzá.
Kifejtette: Székelyföld, Kalotaszeg, Partium, Felvidék magyarlakta területei is érdekeltek ebben. A történelmi Magyarország területén, az elszakított területeken több olyan régió van, amely megőrizte a magyar többséget. Azt szeretnék, ha ezek a régiók nemzeti identitásukat is megőriznék - emelte ki. Európa különböző nemzeti régióiban más-más helyzet, de az közös, hogy mindegyik régió meg akarja őrizni nemzeti identitását - jegyezte meg.
Izsák Balázs elmondta: azt várják, hogy a következő 70 napban minél több magyar ember írja alá kezdeményezésüket, amely elérhető a http://nemzetiregiok.eu/ oldalon keresztül.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 80 vendég böngészi