Főoldal Kárpát-medence Borboly Csaba: nagy kihívás a szórványban élő magyarok mozgósítása (MTI)

Borboly Csaba: nagy kihívás a szórványban élő magyarok mozgósítása (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2020. november 16. - A december 6-ra kiírt romániai parlamenti választásokhoz közeledve az egyik legnagyobb kihívás a szórványmagyarság mozgósítása - mondta Hargita Megye Tanácsának elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.
Borboly Csaba a tapasztalataikra utalva elmondta, a szórványmegyékben élő magyarok úgy gondolhatják, hogy kis eséllyel gyűlik össze elegendő szavazat egy magyar képviselői mandátumhoz. Ugyanakkor bíznak abban, hogy a decemberi választásokkor olyan megyékben is szerezhetnek mandátumot, ahol korábban még nem volt példa erre.
Hangsúlyozta, hogy a romániai magyar pártok összefogtak a parlamenti választások eredményének sikeréért. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) két hete kötött együttműködést - emlékeztetett, fontosnak nevezve, hogy a romániai magyar pártok egységet tudjanak felmutatni egy olyan politikailag megosztott országban, mint Románia.
Itt az ideje az RMDSZ és az EMSZ közös munkájának, mivel a magyar közösség érdekeit így tudják legjobban érvényesíteni Bukarestben - fogalmazott Borboly Csaba.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 482 vendég böngészi