Főoldal Kárpát-medence Potápi: történelmi siker az elmúlt tíz év nemzetpolitikája (MTI)

Potápi: történelmi siker az elmúlt tíz év nemzetpolitikája (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2020. november 27. - Történelmi siker az elmúlt tíz év nemzetpolitikája, hiszen az elmúlt században nem volt olyan évtized, amikor ilyen töretlen lett volna a nemzetpolitika előmenetele - fogalmazott a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.
Potápi Árpád János elmondta, hogy az idei esztendő a nemzeti összetartozás éve, ezért is döntöttek amellett, hogy a koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére megrendezik a Magyar Állandó Értekezletet (Máért) és a Magyar Diaszpóra Tanács ülését.     Az államtitkár elmondta, hogy a csütörtöki online értekezleten a Demokratikus Koalíción kívül minden magyarországi parlamenti párt és az összes határon túli magyar politikai párt képviseltette magát. A diaszpóra tanács ülésére 90 tagszervezetet hívtak meg, közülük 83 szervezet vett részt a rendezvényen.
A fórumok egyhangúlag elfogadták, hogy 2021 a nemzeti újrakezdés éve legyen - mondta.
A járványhelyzet miatt a fórumok programjainak nagy része az online térbe költözött, néhányat pedig nem tudtak megtartani - jelezte, ugyanakkor hamgsúlyozta, hogy az elmúlt tíz évben kezdeményezett programokat a jövőben is mindenképpen szeretnék folytatni, ezért is lesz 2021 a nemzeti újrakezdés éve - tudatta az államtitkár.     Potápi Árpád János rámutatott: a 2010 óta tartó radikális nemzetpolitikai változás révén oktatás, kultúra, sport, gazdaság és média tekintetében már egy egységes Kárpát-medencei térről beszélhettünk.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 133 vendég böngészi