Főoldal Egyházak Martí Zoltán kapta idén a Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíjat (MTI)

Martí Zoltán kapta idén a Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíjat (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2024. január 24. - Martí Zoltán újságíró-riporter, a 777 internetes oldal alapító főszerkesztője, az M4 Sport munkatársa kapta idén a Szalézi Szent Ferenc-ösztöndíjat - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) szerdán az MTI-vel.
Az MKPK elismerését Veres András győri megyés püspök, a testület elnöke adta át szerdán Budapesten - írták.
A közleményben olvasható laudáció szerint Martí Zoltán tehetséges, bátor fiatal, aki vállalja hitét és keresztény értékrendre alapozott véleményét. Két szenvedélye - ahogy magáról mondja - a hit és a magyar futball.
Martí Zoltán a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen 2014-ben szerzett kommunikáció és médiatudomány szakos diplomát. 2014 óta a közmédia, 2016 óta az M4 Sport munkatársa. Eddig két olimpián vehetett részt tudósítóként: a tokiói nyári játékokon és a pekingi téli olimpián.
2016 áprilisában alapította barátaival a 777-et azzal a céllal, hogy tanúságot tegyenek hitükről. Az oldalra eddig több száz cikket, interjút és podcast beszélgetést készített. Emellett közösséget is építenek: imaesteket, beszélgetéseket szerveznek.
Tavaly áprilisban egyike lehetett azon magyar újságíróknak, akik Rómából együtt utazhattak Ferenc pápával háromnapos magyarországi apostoli látogatására. A látogatásról egyszerre tudósította a 777 és a pápalátogatás hivatalos honlapjának olvasóit, valamint a közmédiát is - írták.
Martí Zoltánt 2023-ban a közmédia az év riporterének választotta.
Tavaly nyáron a megújult Magyar Katolikus Újságíró Szövetség elnökségének tagja lett - tették hozzá.
Az újságírói hivatás megbecsülésének jeléül az MKPK 2001-től minden évben ösztöndíjjal támogatja a média egy-egy munkatársát, aki elősegíti a keresztény értékrend szakmailag megalapozott és hiteles képviseletét a nem egyházi sajtóban.
Szalézi Szent Ferencet (1567-1622) XI. Piusz pápa 1923-ban jelölte ki az újságírók védőszentjének. A savoyai születésű genfi püspököt 1665-ben avatták szentté. Írásaiban kerülte a dagályosságot és a mesterkéltséget, egyszerűen, közérthetően fogalmazott.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 71 vendég böngészi