Főoldal Egyházak "Hitgyülis" bibliaismeretbõl lehet érettségizni ez évtõl

"Hitgyülis" bibliaismeretbõl lehet érettségizni ez évtõl

E-mail Nyomtatás PDF
A Hit Gyülekezete dolgozta ki a bibliaismeret vizsgatárgy követelményrendszerét, amelybõl ettõl az évtõl lehet érettségit tenni közép- és emelt szinten.
A Hit Gyülekezete dolgozta ki a bibliaismeret vizsgatárgy követelményrendszerét, amelybõl ettõl az évtõl lehet érettségit tenni közép- és emelt szinten. Az érettségirõl szóló kormányrendeletben a tárgy mellett a Hit Gyülekezetének neve szerepel.
Közép- és emeltszinten is lehet érettségit tenni bibliaismeretbõl ettõl az évtõl. A vizsga követelményrendszerét a Hit Gyülekezete dolgozta ki. Kiderült: az érettségirõl szóló kormányrendeletben a bibliaismeret vizsgatárgy mellett a Hit Gyülekezetének neve szerepel - írja az Index.
Friss Péter, az Oktatási Minisztérium fõosztályvezetõje az Indexnek elmondta: ez a tárgy választható, és csak a világnézetileg elkötelezett iskolákban, azon belül is csak a Hit Gyülekezet által fenntartott intézményekben lehet érettségit tenni belõle.
A vizsgatárgy felvételét az érettségi követelményei közé még tavaly kezdeményezte a Hit Gyülekezete. Ahhoz, hogy ez bekerülhessen a kormányrendeletbe, az Országos Köznevelési Tanács (OKNT) egyetértésére volt szükség. Az OKNT csak úgy támogatta a bibliaismeret felvételét a vizsgatárgyak közé, ha annak nevében megjelenik a felekezet neve is.
Bibliaismeretbõl 1998 óta lehet érettségizni az egyház iskoláiban, most azonban az érettségi reform miatt el kellett készíteni a kétszintû vizsga követelményeit. Horváth András, a Hit Gyülekezete oktatási igazgatója szerint idén harminc-negyven diák érettségizik majd a tárgyból.

Módosítás dátuma: 2006. március 12. vasárnap  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 224 vendég böngészi