Főoldal Modellvilág Mogorva modellek

Mogorva modellek

E-mail Nyomtatás PDF
Az öltözõkben kifüggesztett figyelmeztetések még a felvonulás elõtti pillanatokban is arra intik a lányokat: „ne mosolyogj!“
Milánó.
Az öltözõkben kifüggesztett figyelmeztetések még a felvonulás elõtti pillanatokban is arra intik a lányokat: „ne mosolyogj!“
Milánó. A divatbemutatók modelljei az utóbbi idõben feltûnõen kifejezéstelen, sõt megvetõ arccal jelennek meg a kifutón. Sehol egy mosoly, egy emberi pillantás.
Egy bemutató-rendezõ szerint ezért a nagy divatfotósok a felelõsek. Ha õk úgy döntenek, hogy az agresszív, elkínzott imázs a trend, akkor ez így lesz a kifutón is. Az öltözõkben kifüggesztett figyelmeztetések még a felvonulás elõtti pillanatokban is erre intik a lányokat: „Légy agresszív és elérhetetlen.” „Hódítsd meg õket mosoly nélkül.” Vagy egyszerûen: „Ne mosolyogj!!” „Eltökéltség!”. És amikor felhangzik a zene és a lányok elindulnak, a mosoly eltûnik.
Isabeli, a 22 éves brazil modell, aki gyönyörû, amikor nevet, alátámasztja a rendezõ szavait: „Miért vagyunk olyan komolyak, amikor a kifutón vagyunk? Mert ezt kérik tõlünk, sõt megparancsolják. Tilos a legkevesebb vidámság is. Merev tekintet, mehetünk. És aztán, amikor meglátom a fotóimat, nem ismerek magamra. Ha a lapot hazaviszem, anyám megrémül és azt gondolja, hogy házon kívül szomorú vagyok, nem eszem, elhanyagolom magam, elsorvadok” – nyilatkozta a Corriere della Sera címû olasz napilapnak.
A megszólaltatott divattervezõk szerint az az idõ, amikor a modellek „ringatóztak és nevettek” már a múlté. A 80-as években volt ez divatban. Prózai okait is látják annak, hogy a lányok morcosak. „A sarkok a rögeszméik. Már két év óta, amióta 10 centiméteres magasságnál tartanak. Annyira arra kell koncentrálniuk, hogy ne essenek el, hogy másra nem tudnak gondolni.”

Módosítás dátuma: 2007. március 16. péntek  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 88 vendég böngészi