Főoldal tánc Táncos lábú tavasz

Táncos lábú tavasz

E-mail Nyomtatás PDF
Balatonfüred (kgy) - A Sellõ Alapítvány és a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség szombaton délután harmadszor rendezte meg a füredi országos ifjúsági mazsorettfesztivált a Balaton Szabadidõ- és Konferencia-központ sportcsarnokában.
Balatonfüred (kgy) - A Sellõ Alapítvány és a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség szombaton délután harmadszor rendezte meg a füredi országos ifjúsági mazsorettfesztivált a Balaton Szabadidõ- és Konferencia-központ sportcsarnokában.

A táncosok ünnepélyes bevonulása után dr. Bóka István polgármester köszöntõjében kiemelte a füredi alapítvány, valamint a szülõk és a támogatók tevékenységét, illetve önzetlen közremûködését. Dohos László Liszt-díjas karnagy megnyitóbeszédében a mazsorettmozgalom fontosságára, a gyerekek szereplési lehetõségeinek megteremtésére hívta fel a figyelmet. A fesztiválon az ország kilenc településérõl húsz mûvészeti csoport mintegy négyszáz táncosa vett részt. A házigazdák mellett Sárvárról, Soltról, Kiskõrösrõl, Vácról, Izsákról, Siófokról, Csongrádról és Veszprémbõl érkeztek együttesek. A résztvevõk három, 6-10, 10-14 és 14-18 éves korcsoportban léptek színpadra. Zenés botos és pomponos produkcióik hatalmas sikert arattak a közönség körében, de a négytagú zsûri is - dr. Tóthné Rozsályi Judit elnök, Jónásné Bacsó Mónika, Molnár Klára, Dohos László - elismerõen szólt a mazsorettek felkészültségérõl és mûvészeti vezetõik munkájáról.
A csoportonkénti produkciókat össztánc követte, majd kihirdették az eredményeket. A megyei csoportok közül kiemelt arany oklevelet kapott az elsõ korcsoportban a füredi Hóvirág együttes, mûvészeti vezetõjük Klósz-Rukk Henriett, a másodikban botos kategóriában a füredi Viktória csoport, a harmadikban pomponos és botos kategóriában a veszprémi Fortuna csoport, vezetõjük Klósz-Rukk Henriett, aki egyedüliként a legjobb koreográfusi díjat is megkapta. Arany oklevélben részesült a második korcsoport pomponos kategóriájában a füredi Viktória csoport. A legjobb tamburmajor az elsõ korcsoportban a füredi Telegdi Kamilla lett. A Sellõ Alapítvány három füredi táncosát, Kiss Vivient, Csák Alexandrát, Székely Lillát tíz éve tartó magas szín- vonalú tevékenységükért mazsorettfigurát ábrázoló kis üvegszoborral jutalmazták.
Kellei György
Módosítás dátuma: 2007. március 19. hétfő  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 203 vendég böngészi