Főoldal Kritika Magyar értelmiségiek levele Sólyom László köztársasági elnökhöz

Magyar értelmiségiek levele Sólyom László köztársasági elnökhöz

E-mail Nyomtatás PDF
Sólyom László
A Magyar Köztársaság Elnöke

Elnök Úr!

Alulírottak arra kérjük Önt, hogy az állami vagyonról szóló, a parlament által érdemi vita nélkül elfogadott törvényt elõzetes normakontroll céljából, kihirdetés elõtt juttassa el az Alkotmánybírósághoz.
Sólyom László
A Magyar Köztársaság Elnöke

Elnök Úr!

Alulírottak arra kérjük Önt, hogy az állami vagyonról szóló, a parlament által érdemi vita nélkül elfogadott törvényt elõzetes normakontroll céljából, kihirdetés elõtt juttassa el az Alkotmánybírósághoz.

Az Alkotmány 10.§(1) bekezdése szerint a magyar állam tulajdona nemzeti vagyon, sorsáról tehát csak a nép képviselõi rendelkezhetnek. A jelen törvény ezt a jogot a miniszterelnök által kinevezett tisztviselõkre, a kormány irányítása és felügyelete alá esõ szervezetre ruházza, egyben felhatalmazza õket e vagyon értékesítésére. Közcélok ellátását szolgáló, nélkülözhetetlen ingatlanok válnak így kiszolgáltatottá a mindenkori végrehajtó hatalom döntéseinek. Ezzel elhárulnak az utolsó akadályok az állam tulajdonát képezõ középületek - kórházak, múzeumok, egyetemek, kormányzati épületek -, valamint a stratégiai vállalatok és a Nemzeti Földalaphoz tartozó termõföldek eladásának útjából.

Ez a törekvés meggyõzõdésünk szerint a legsúlyosabban sérti a közérdeket: az államot a cselekvõképesség, a társadalmat az önrendelkezés elemi eszközeitõl fosztja meg. A nemzet vagyona elõdeink áldozatos munkájának gyümölcse, a jövõ nemzedékek öröksége. Megengedhetetlen, hogy ezt a vagyont most az államháztartás hiányának csökkentése céljából felélje, áruba bocsássa ugyanaz a kormány, amely a hiány felhalmozódásáért elsõsorban felelõs.

Elnök Úrtól, mint az ország alkotmányos rendjének legfõbb õrétõl azt várjuk, hogy tegyen meg mindent e katasztrofális következményekkel járó kísérlet megakadályozására.

Budapest 2007. július 2.

Ács Margit, irodalomtörténész
Ács Sándorné, agrármérnök
Ángyán József, egyetemi tanár, országgyûlési képviselõ
Bagi Béla, országgyûlési képviselõ
Bencze Izabella, a KVI volt igazgatóhelyettese
Bencsik János, tatabányai polgármester
Benyhe János, egyetemi tanár


Kedves Izabella és András,

Ha már tudomásunkra jutott bátorkodunk véleményezni a mellékelt petíciót, az aláírók körét ill. az Önök törekvését a petícióban megfogalmazott célkitûzések elérése érdekében.

Véleményünket, megjegyzéseinket, javaslatainkat az alábbiakban foglaljuk össze:
Szervezkedésük során Önöknek elsõsorban az arisztotelészi 3-as kérdésre kell választ adniuk. Mit, Miért és Hogyan?
Úgy látjuk, hogy a
Mit kérdésre, arra, hogy milyen célt akarnak elérni a válaszuk:
A maradék nemzeti vagyon (2%) kiárusításának a megakadályozása. Egy csepp a tengerben:

Megjegyzés:
Az ország vagyonának 98%-a idegen kézben van. A maradék 2% kiárusítása folyik.
1989, a rendszerváltásnak csúfolt gengszterváltás óta "zsebszerzõdés" és egyéb ügyeskedés útján termõföldjeink 1 része került idegen kézbe. Ebbõl 400 ezer hektár (Vas megyényi terület) az elmúlt 17 évben zsebszerzõdés útján került az ebek harmincadjára.

2007 január 1-tõl a termõföld szabad préda tárgya. Bárki megvásárolhatja.

Vajon a petíció készítõi, aláírói - és itt elsõsorban vezetõ köztisztviselõinkre, akadémikusainkra, polgármestereinkre gondolunk), nem ébredtek kicsit késõn?

Vajon mit tettek az elmúlt 17 évben, hivatali idejük alatt nemzeti vagyonunk elherdálásának megakadályozása érdekében? Miért engedték, hogy nemzeti vagyonunk 98%-a odavesszen? Miért engedték, hogy roncstársadalommá legyünk, hogy a fejünk felett a lábunk alól eladják mindenünket a földünket a vizeinket és a levegõnket, hogy vezetõink idegen hatalomnak engedelmeskedjenek, hogy elárulják a nemzetet és megtagadják határon túlélõ testvéreinket. Vajon miért? Miért csak most és miért éppen ily módon emelik fel a hangjukat?

Miért szolgálták eddig is és szolgálják továbbra a választási bûncselekmény útján, megtévesztésünkkel hatalomra jutottakat, törvénytelenül hatalmon lévõket?

Miért nem adják vissza mandátumukat? Nem gondolják, hogy a parlamenten kívül a nemzetért ma jóval többet lehetne tenni, mint a padsoraiból? Vagy ennyire megélhetési politikusok?

S most õ mögéjük zárkózzunk fel, azok mögé, akik megméretettek és könnyûnek találtattak, akik kaptak lehetõséget, de nem tudtak élni vele?

A Miért kérdésre a válaszuk:
"A nemzet vagyona elõdeink áldozatos munkájának gyümölcse, a jövõ nemzedékek öröksége.
"Elõdeink alkotása, utódaink öröksége nem arra való, hogy a kormány az adósságait törlessze, s a klientúráját tartsa jól belõle. Azért tüntetünk, hogy emlékeztessük felelõsségükre a képviselõket."

A Hogyan kérdésre adott válaszuk:
Petíció írás, aláírásgyûjtés, elõterjesztés, célzott tiltakozás ill. az aláírók támogatása.
A legjobb esetben is csak a nemzeti vagyon 2%-át tudják megmenteni. De mi lesz az idegen kézbe juttatott 98%-al?

További feladat tehát:
Új adásvételi ügyletek kialakulásának megelõzése, A folyamatban levõ adásvételei ügyletek létrehozásának megakadályozása mellett Az idegen tulajdonba került nemzeti vagyon visszaszerzése.
Az elsõ kettõ jelen esetre, a maradék 2% nemzeti vagyon megmentésére is érvényesíthetõ. De hogyan szerezzük vissza elherdált nemzeti vagyonunkat?
Ez utóbbira, de lényegében mindhárom feladatkörre vonatkozóan a válaszunk:
Az okot kell felszámolnunk ahhoz, hogy megszûnjön az okozat.
Rendszerváltás, Történelmi Alkotmányunkhoz való visszatérés, 1944 márciusában megszakadt jogfolytonosságának Alkotmányozó Nemzetgyûlés általi helyreállítása útján.
Ma elsõsorban ehhez kell erõt gyûjteni a különféle tiltakozások, megmozdulások által, amelynek során a különféle szervezõdéseknek, mint amilyen az Önöké is egyé kell válniuk más szervezõdésekkel, eggyé kell válniuk, válnunk a Szent Korona misztériumában.

Tudomásul kell vennünk, mert akár tudjuk, akár nem, akár akarjuk, akár nem, akár hisszük, akár nem, mi:
Máig is a Szent Korona Országa vagyunk.

Alkotmányunk máig is a Történelmi (Õsi) Alkotmány

Mi magyarok (a Kárpát-medencében és a nagyvilágban élõk egyaránt) mindannyian ma is a Szent Korona tagja vagyunk, és elsõsorban ezen az alapon kell összefognunk, ez kell, hogy legyen a szervezõdésünk alapja.

Ennek tudata kell hogy meghatározza az életünket, önbizalmunkat, hitünket, céljainkat, magyar életünket. Küzdelmünkben, vitáinkban, egy és ugyanazon célt más-más módszerekkel elérni szándékozó igyekezetünk közepette is fedezzük fel egymásrautaltságunkat, mint ahogy közjogi küzdelmeink alkalmával, történelmünk során annyiszor történt.

Új Honfoglalásra van szükség - hangoztatja Dr. Drábik János és igaza van.

Új Hon-Visszafoglalásra van szükség - mondjuk mi - sorjában pontosan a 13. Hon-Visszafoglalásra, RENDSZERVÁLTÁS útján.

Tudomásul kell vennünk, hogy gondjainkra, bajainkra a megoldást a Szent Korona adja, amely ezredéven át mindig is összetartotta a hazát. Nem véletlenül hagyta ránk Attila Nagykirályunk ez a csodálatos Koronát.

A Szent Korona tagjai számára mindig is a szabadságjogokat, a méltányosságot, ill. a jogbiztonságot jelentette. A Szent Korona országának szabad polgárai ezért övezték hálával, szeretettel, tisztelettel. Tisztelve szerették mindazok, akik a törvények, az alkotmány megtartását nem érezték terhesnek, félve tisztelték azok akik a törvényeket csak kényszerûségbõl tartották be, vagy éppen megszegték.

Gyurcsány Ferenc épp a napokban vallott színt ill. tisztázta Szent Koronánkhoz való viszonyát akkor, amikor a német kancellár asszonynak Angela Merkelnek a következõt mondta:

"Az az igazság, hogy én mélyen ellenzem, hogy itt van. Szerintem ez a parlament a köztársaság parlamentje, és nem jó a királyság jelképét idehozni. A jobboldali konzervatív kormány úgy döntött így, Orbán miniszterelnök úr."

Õ valószínû nem tudja - (hisz aki a Korona történelmét nem ismeri, az nem is meri a magyar történelmet sem ill. fordítva aki ismeri az nem Gyurcsány Ferenchez hasonlóan nyilvánul meg), hogy Koronánk mindig megoldás volt a bajainkra, valamilyen csoda folytán az egyensúly legvérzivatarosabb évszázadainkban is mindig helyreállt és így lesz ez most is, csak fel kell emelnünk és engednünk kell, hogy beragyoghassa a nemzetet.

A nemzeti vagyon védelmét egyébként (nem aláírásgyûjtés, petíciógyártás, félpályás útlezárások, célzott tiltakozások stb..., biztosítja, hanem a Történelmi Alkotmányunkban megfogalmazott korlátozott hatalomgyakorlás, visszahívhatóság elve ill. egyik alaptétele a

"A Szent Korona minden birtoklás gyökere (Sacra Corona radix omnium possesionum)"
Vagy másképpen fogalmazva:
"Minden tulajdon forrása a Szent Korona, amely a magyarság és a vele együtt élni kívánó népek, közösségek múlt, jelen és jövendõ nemzedékeit testesíti meg. (Sacra Corona radix omnium possessionium.)"

Magyarázat:

Ennek értelmében nem vonhatók magántulajdonba a nép életének természet adta feltételei: a föld, a víz, a levegõ, az energiaforrások. Ezek a Szent Korona által megszemélyesített egyetemes magyarság örök és elidegeníthetetlen tulajdonában vannak, azok fölött csak a Szent Korona tagja szerezhet birtokjogot.

Hasonló a helyzet az emberi szellem alkotásaival, amelyek lényegében többezer-éves közös fejlõdés gyümölcsei. Következésképpen: az elmúlt 17 évben hozott, ezzel ellentétes törvények és megkötött privatizációs szerzõdések alkotmányellenesek és így érvénytelenek. Ezt a jog és a gazdaságszervezés területén az alkotmányos rendszerváltás révén összeülõ patrióta többségû Országgyûlésnek és kormányának haladéktalanul érvényesítenie kell. Ez mindenekelõtt azt jelenti, hogy a magyar föld nem válhat a multik profitmaximáló nagybirtokaivá, hanem a földet családi gazdaságok keretében kell mûvelni és megõrizni az utódok számára. Ez az alkotmányos alapelv továbbá azt is jelenti, hogy a közüzemi szolgáltatásokat nem terheli majd a tõkés társaságok garantált profitja, és a közüzemi díjak összhangban lesznek a lakosság valamennyi rétege fizetõképességével. A közüzemi hálózatok fejlesztését a társadalmi érdekek és nem a multik profitérdekei fogják meghatározni.

Papíron, az idegen érdeket szolgáló jelenlegi jogrendszer szerint el lehet adni a magyar földet, és mindent, ami a magyar föld alatt és föld felett van, papíron még a magyar ember lelke és szelleme is megvehetõ, de õsi jogunk soha nem engedi meg, hogy ténylegesen bárki is bitorolja a magyarság elidegeníthetetlen értékeit!

Amennyiben rendszerváltásra nem kerül sor, úgy nemzteti vagyonunkat, termõföldünket elherdálva földönfutóvá válunk a saját hazánkban, miközben az elkövetkezõ 20-30 évben identitásunkat vesztve feloldódunk az Európai Unió olvasztótégelyébe és megszûnünk létezni a Kárpát-medencében nemzetként, mint magyar. Eltemet bennünket a történelem.

Vegyék figyelembe, hogy a nemzeti vagyon elherdálása az önkormányzatokon keresztül is zajlik.

Jó példa erre a Gyõr-Moson-Sopron megyei Lajta-Hanság Termelõszövetkezet egykori birtokán építeni szándékozott Las-Vegasihoz hasonló kaszinó terve, a Margitsziget kiárusításának terve, az eladott csepeli ingatlanok, a falvaink határában épülõ lakónegyedek, jelzálog kölcsönnel terhelt községi és városi közösségi ingatlanjaink, vagy a legfrissebbek közül a Dömösi példát is említhetnénk.

A forrónak ígérkezõ õsz hideg lehelete, minden olyan megmozdulás, szervezõdés, amely nem a rendszerváltás, nem a Szent Korona misztériumában való eggyé válás irányába hat.

Ajánlott jelszavak:
Szabad és független Magyarországot!
(Magyarország örökké szabad - Hungaria semper libera)
Magyarország a magyaroké!
(A Szent Korona minden birtoklás gyökere - Sacra Corona radix omnium possessionum)
A több ezer éves hagyományainkra épülõ magyar utat követjük, amely nem szocializmus és nem kapitalizmus.
(Minden a Szent Korona eszme szerint történik - Sub specie Sacrae Coronae)
GLOBALIZMUS = NEM! EU-NEM! NATO = NEM!
Nemzetben gondolkodunk. Minden magyar állampolgárt képviselünk!
Gyökeres rendszerváltást, módszerváltás, "gengszterváltás" helyett!
Szent Korona eszmére épülõ Alkotmányt!
Kétkamarás parlamentet!
Választott képviselõket - pártkatonák helyett!
A Szent Korona eszme szerinti szerves egységben élõ
GONDOSKODÓ MAGYARORSZÁGOT!
ÖNELLÁTÓ KERTMAGYARORSZÁGOT!
"Csak hogyha ezt a célt eléred,
Lesz itt boldog jövõd magyar
És lelkes nemzet mit nem ér el,
Ha egyet és együtt akar."
(Zajzoni Rab István, 1832-1862, Brassó megye.)

Mi azt akarjuk,
- hogy végre nemzeti érdekeket képviselõ kormánya legyen Magyarországnak,
- hogy a magyar emberek életfeltételei ne idegenektõl függjenek,
- hogy a magyar ember munkája ne a fináncoligarchiát és a bankokat gazdagítsa.
Mi független, saját magát építõ hazában akarunk élni.
Mi nem akarjuk,
- hogy Magyarország értékei idegeneket gyarapítsanak,
- hogy rabszolgák legyünk hazánkban,
- hogy unokáink vagyonát eltékozoljuk.
Mi nem akarjuk a globalizmust.
Gyökeres rendszerváltást akarunk, amelynek érdekében:
Ad.1 Az EU-tagságot azonnal meg kell szüntetni, mert fennmaradása anyagilag tesz lehetetlenné minden életszínvonal-javulást.
Ad.2 A NATO-tagságot azonnal meg kell szüntetni, mert azonnali potenciális veszélyt jelent minden magyar ember számára.
Az EU és a NATO elvette társadalmi, politikai és gazdasági függetlenségünket. Gyarmati sorba taszított.

A Szent Korona szentségétõl indítatva: 2007-08-30
Feledy István
a Szent Korona szolgája
Koronatagság, nem valakik ellen, hanem valakikért, együtt veletek.
Módosítás dátuma: 2007. augusztus 31. péntek  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 251 vendég böngészi