Főoldal pop-rock A Coldplay tarol az MTV Music Awards-jelölésen

A Coldplay tarol az MTV Music Awards-jelölésen

E-mail Nyomtatás PDF
November 3-án Lisszabon ad otthont az MTV Music Awards 12.

 November 3-án Lisszabon ad otthont az MTV Music Awards 12. gálájának, amelyen a legtöbb jelölést az angol Coldplay alternatív rockbanda és a Gorillaz "rajzfilmzenekar" kapta, illetve szülõatyjuk: Damon Albarn.
Chris Martin együttese lehet a legjobb csapat (group), a legjobb rockbanda, a The Speed of Sound a legjobb dal, az X&Y pedig a legjobb album, de esélyük van a gyõzelemre a legjobb angol és ír elõadók kategóriájában is.
A férfiak küzdelmében az amerikaiakkal (50 Cent, Eminem, Moby, Snoop Dogg) az angol Robbie Williams veszi fel a harcot, bár már õ is többnyire Kaliforniában él.
A nõknél négyen (Alicia Keys, Gwen Stefani, Mariah Carey és Missy Elliott) majdnem egyenlõ eséllyel várják a nézõk döntését.
A zenekaroknál a Coldplay elsõségére a Green Day, a Gorillaz, a The Black Eyed Peas és a U2 lehet veszélyes.
A rock kategória is kemény összecsapást hozhat, hiszen az angol Coldplay mellett a skót Franz Ferdinand, az ír U2 és két amerikai "csodacsapat", a Foo Fighters és a Grren Day száll "ringbe" a gyõzelemért.
A daloknál komoly esélyes a kirobbanóan tehetséges James Blunt, aki a You're Beautifullal elõször Angliát, majd az egész kontinenst levette a lábáról. Õ lehet a legjobb új elõadó és megszerezheti az angol-ír kategória gyõzelmét is.
Az albumok kínálatából talán itt Európában 50 Cent The Massacre címû korongja kevésbé tûnik favoritnak a Coldplay - X&Y, a Green Day - American Idiot, Gwen Stefani - Love. Angel. Music. Baby., és a U2 - How to Dismantle an Atomic Bomb címû nagylemezével szemben.
Ezúttal is nagy várakozás elõzi meg a gálán élõ produkcióval fellépõk névsorát. Az már biztosnak látszik, hogy a helyszínen lévõk és tv-nézõk milliói láthatják majd a Coldplay, a Green Day, Robbie Williams és a The Black Eyed Peas show-ját, de még korántsem végleges a lista.

Módosítás dátuma: 2005. október 02. vasárnap  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 151 vendég böngészi