Főoldal Média Friderikusz: így rohad szét az ország

Friderikusz: így rohad szét az ország

E-mail Nyomtatás PDF
Szakmailag alkalmatlannak tartja Rudi Zoltán elnököt a Magyar televízió irányítására a közszolgálati adón sugárzott A Szólás Szabadsága címû politikai háttérmûsor vezetõje.

 Szakmailag alkalmatlannak tartja Rudi Zoltán elnököt a Magyar televízió irányítására a közszolgálati adón sugárzott A Szólás Szabadsága címû politikai háttérmûsor vezetõje. Friderikusz Sándor szerint nem tûrheti a politika Rudi országlását, mert így "rohad szét az egész ország". A tévéelnök a rágalmak miatt kész a bírósághoz fordulni, s elgondolkodik Friderikusz mûsorának további sorsáról
A politikának mielõbb el kell távolítania a Magyar Televízió élérõl Rudi Zoltánt, ellenkezõ esetben az intézménybe a szakmaiság jó ideig nem költözik vissza - vélekedett az elnökrõl Friderikusz Sándor. A Népszabadságban megjelent interjújában a ma is az MTV-n futó A Szólás Szabadsága címû mûror vezetõje úgy fogalmazott: "vagy Rudi, vagy a szakmaiság". Megfogalmazása szerint: a a közszolgálati adó minimálisan sem felel meg a harmadik évezred mûsorszolgáltatási igényeinek, és a máig ott lévõ kitûnõ szellemi muníció egy ember, az elnök és két társa "vezetési és emberi alkalmatlanságán vérzik el". Hozzátette: ha a "politika csinálói" nem tesznek valamit, civil demokratikus mozgalmat szervez, amely figyelmezteti õket is a tûrhetetlen televíziós közállapotokra. Lehetetlen, hogy a politika eltûrje az ilyenfajta országlást csak azért, mert - adott esetben - Rudi Zoltán a legkisebb közös többszörös. Így rohad szét ez az egész ország - mondta Friderikusz Sándor. A mûsorvezetõ szerint Rudi a mûsorokat alig látja, és ami a képernyõn van, arról jószerével õ tud utoljára. Az interjúból kiderül: az MTV vezetõi és Friderikusz között vita alakult ki arról, ki helyettesítse a mûsorvezetõt A szólás szabadsága címû mûsor élén vasárnap.

Rudi Zoltán szerint Friderikusz Sándornak bíróság elõtt kell felelnie rágalmaiért . Az etikai bizottsághoz fordul, foglaljanak állást a mûsorvezetõ magatartásáról - mondta és hozzátette, hogy dönt a mûsor további sorsáról is. Friderikusz Sándor a televízió egyik mûsorának tehetséges mûsorvezetõ szerkesztõje. Se több se kevesebb - mondta Rudi Zoltán. Vádaskodásai nem egyebek, mint egy több sikertelen elnöki pályázaton kudarcot vallott ember próbálkozásai, hogy lejárassa azt az intézményt amely lehetõséget adott neki - hangsúlyozta. Az elnök megítélése szerint az az irány amelyet elnökként kijelölt, sok érdeket sért: a tavalyi és az idei sokmilliárdos megtakarítás csak érdeksérelmek árán teljesíthetõ.
Módosítás dátuma: 2005. október 10. hétfő  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 75 vendég böngészi