Főoldal Média A tévéelnök etikai bizottsághoz fordul Friderikusz miatt

A tévéelnök etikai bizottsághoz fordul Friderikusz miatt

E-mail Nyomtatás PDF
Rudi Zoltán az õt bíráló Friderikusz-interjú után bejelentette: mérlegeli, mi lesz Friderikusz Sándor mûsorának a további sorsa.

 Rudi Zoltán az õt bíráló Friderikusz-interjú után bejelentette: mérlegeli, mi lesz Friderikusz Sándor mûsorának a további sorsa.

Nyíltan hadat üzent Rudi Zoltán tévéelnöknek Friderikusz Sándor, aki a politikusok kezébe tette a döntést: vagy õ, vagy az MTV irányítója távozik a Magyar Televízióból.

A Népszabadság szombati számában megjelent interjúban Friderikusz Sándor a Magyar Televízió vezetését bírálja. "Vagy Rudi, vagy a szakmaiság" - mondja a mûsorvzetõ, aki szerint a Rudi Zoltán vezette Magyar Televízió minimálisan sem felel meg a harmadik évezred mûsorszolgáltatási igényeinek, és a máig ott lévõ kitûnõ szellemi muníció egy ember, a teljes joggal felruházott elnök és két társa "vezetési és emberi alkalmatlanságán vérzik el".



Rudi Zoltán az interjú megjelenése után reagált Friderikusz vádjaira. A Magyar Televízió független intézmény, választott elnöke, és kinevezett vezetõi önállóan döntenek. "Mûsorainkkal hetente több mint 6 millió embert érünk el és hír, valamint információs mûsorainkból tájékozódik a 18 évesnél idõsebbek döntõ többsége" - tette hozzá.



Rudi szerint Friderikusz Sándornak, rágalmaiért bíróság elõtt kell felelnie. "Hétfõn az etikai bizottsághoz fordulok, foglaljanak állást a mûsorvezetõ magatartásáról" - mondta és hozzátette, hogy vezetõ munkatársaival konzultálva dönt a mûsor további sorsáról.



Az MTV elnöke elmondta: az idei év az elsõ, amikor az MTV szigorúan betartja üzleti tervét, és nem kér többletforrást az országgyûléstõl. "Az MTV gazdálkodása áttekinthetõ" - szögezte le.



Az elnök megítélése szerint az az irány amelyet elnökként kijelölt, sok érdeket sért: a tavalyi és az idei sokmilliárdos megtakarítás csak érdeksérelmek árán teljesíthetõ.



"Friderikusz Sándor egyik mûsorunk kiemelkedõen tehetséges mûsorvezetõ szerkesztõje. Se több se kevesebb" - mondta Rudi Zoltán. "Becsületsértõ vádaskodásai nem egyebek, mint egy több sikertelen elnöki pályázaton kudarcot vallott ember próbálkozásai, hogy lejárassa az MTV munkatársait, azt az intézményt amely lehetõséget adott neki" - hangsúlyozta.



Rudi Zoltán szerint Friderikusz Sándor törvénysértésre szólítja fel a meg nem nevezett politikusokat, amikor azt kéri döntsenek. Emlékeztetett: a médiatörvény azért született, hogy politikai befolyástól mentes médiumok szülessenek. "Kizártnak tartom, hogy 15 évvel a rendszerváltozás után demokratikus politikus bele kívánna szólni egy közszolgálati médium belsõ szakmai döntéseibe" - mondta az elnök.


Módosítás dátuma: 2005. október 10. hétfő  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 74 vendég böngészi