Főoldal Média Öt pimasz, szexis mûsor a Cool tévén

Öt pimasz, szexis mûsor a Cool tévén

E-mail Nyomtatás PDF
Miközben Majka elégedett rikkantásokat hallatva segíti le a véletlenül megállított - vagy elõzetesen leszervezett - nõkrõl a melltartót, a taxikban hétköznapi karakterek egészen hétköznapi sztorikat mesélnek magukról az önjelölt pszichológusnak, a megértõen bólogató Niki Beluccinak.

 Miközben Majka elégedett rikkantásokat hallatva segíti le a véletlenül megállított - vagy elõzetesen leszervezett - nõkrõl a melltartót, a taxikban hétköznapi karakterek egészen hétköznapi sztorikat mesélnek magukról az önjelölt pszichológusnak, a megértõen bólogató Niki Beluccinak. Egy hazai playmate egy magyar, nõi rapper számára eszel ki megalázó feladatokat, miközben Mátyás király hamburgert eszik, majd elszív egy blázt. A Cool tévé új mûsorait ismertetjük.
Az élet egy nagy taxi
1991-ben Jim Jarmusch forgatott egy kiváló - néhol tragikomikus - vígjátékot, Éjszaka a Földön címmel: szerencsére a Night on Earth-bõl ezúttal a magyar fordításban nem lett Tökkelütött taxis vagy Félnótás fuvar. A film öt taxiban játszódott egyazon idõpontban, a világ öt különbözõ pontján. Karizmatikus figurákat, emlékezetes karaktereket tettek be a kocsikba: részeg, teljesen szétesett finnek zokogtak egymás vállán, szexmániás, nagydumás római sofõr készítette ki az autójába beszálló katolikus papot, a New York-i színben pedig egy jól megtermett brooklyni fekete pattant be egy szerencsétlen, idõs apóka, egy NDK-s disszidens által vezetett taxiba.
A Cool Taxid címû sorozata is ilyesmi, noha összehasonlíthatatlanul kevesebb pénzbõl készül. Az ötletgazda nyilván látta a fent említett filmet, így az alapszituáció ugyanaz: mindenféle alakok szállnak be a kocsikba, így ötpercenként új helyzet adódik, más utassal másképp alakulnak a személyes kapcsolatok. Hetente egyszer, kedden este 21.00-kor jelentkezik a mûsor, amelynek fõszereplõi õrült alkalmi taxisofõrök, akik Budapest legkülönbözõbb helyein hajtanak végre feladatokat - és ebbe a játékba bevonják a mit sem sejtõ és döbbent utasokat is.
A taxi sofõrjei között ismert arcokkal is találkozhat a nézõ, utasaik pedig véletlenszerûen felvett vagy éppen a feladat részeként felkutatott útitársak. Tegnap Niki Belucci volt pornószínésznõ, jelenleg "erotikus DJ" volt az egyik sofõr, az utasok közt pedig részegen érzelgõs fiatalok mellett feltûnt egy-két szalonpunk is. Érdekes jelenség, hogy sokan az egyszer látott taxisnak képesek elmesélni intim titkaikat, párkapcsolaton belüli konfliktusaikat: néhány jól irányzott kérdés - és némi elfogyasztott szesz - hatására szemrebbenés nélkül kiteregetik a családi szennyest. Az egyik sofõr Tankcsapdát énekelt a bánatos, begyógyszerezett hétvégi punkkal, miközben a másik autóban Niki Beluccit próbálta meg okoskodó, néhol romantikus szöveggel felcsípni egy nagydumás alak. Szokatlanul szószátyár, éjszakai lények, komikus szituációk, elszomorító pillanatok az elsõ részben is voltak - ha pedig az utasok közt volt fizetett statiszta, akkor az megérdemelte a pénzét, mert jól csinálta. Az pedig a városi ember magányára jellemzõ, hogy sokan boldogok attól, hogy éjjel öt-tíz percet elbeszélgethetnek egy idegennel - talán egész nap nem volt erre lehetõségük.
Az ígéretek szerint lesznek még bõven humoros szituációk. "A külföldieknek tört angolsággal-németséggel és sok mutogatással próbálják meg elmondani a sofõrök, mit akarnak. A magyar utasokkal pedig egy teljesen ismeretlen, kitalált nyelven fognak kommunikálni. A taxisaink végül nem ajándékoznak semmit az utasoknak, nem fedik fel kilétüket, meghagyják õket abban a hitben, hogy ez tényleg megtörtént" - áll az ismertetõben. Csütörtökön, 23.50-kor megnézhetõ az ismétlés.
A Vad csajok a valóságshow-k nagy túlélõje, Majka mûsora hétköznap 23.35-tõl látható a Coolon. "Mûsorvezetõnk hûen önmagához lelkesen látogatja a hétvégi partikat, házibulikat és szórakozóhelyeket, ahol mindenféle õrültségre próbál rávenni jókedvû hölgyeket. Az alapfeladat a póló kicserélése a kamera elõtt. A mûsor - ahogy Majka is - bevállalós, de nem durva. Most majd kiderül, hogy mennyire nagydumás a rapper!"
Noha a VV1 második helyezettje már bizonyított korábban, így például az RTL-es reality legmarkánsabb figurája volt, aki a hátán vitte a show-t 2002 õszén - a keddi adásból nem derült ki, milyen a dumája. Egy könnyûvérû, feltûnõen gátlástalan, ám nem túl okos tekintetû lányt tuszkolt be egy autóba, aki aztán menten nekiállt ujjat szopogatni, miközben igyekezett minél erotikusabban pislogni és nyöszörögni. Büszkén mutogatta melleit, mire a mûsorvezetõ harsányan hüledezett, vígan lelkendezett: de nehéz elhinni, hogy egészen véletlenül került az autóba egy láthatóan profi vetkõzõ, egy nyilvánvalóan hivatásos sztriptíztáncosnõ. A Vad csajok alighanem a Cool célcsoportjában - városi fiatalok - nézettebb lesz, mint a konzervatívabb, idõsebb korosztály esetében. Egyelõre annyi látszik, hogy a mûsort elkészíteni jó buli volt, de nézni már nem okoz olyan nagy örömet
Nõi rapper aláz egy playmate-et
A Cool a verda hétfõként 21.00-kor jelentkezik, ez mûfaját tekintve a realityhez tartozik. Olyan hétköznapi emberek szerepelnek hétköznapi autóikkal, akik mind valami változást szeretnének az életükben, és ezért sok mindenre képesek.
"A mûsor lényege a kreatív tunning. Az a tunning, ahol nem a lóerõket szaporítják, viszont felraknak átforduló rendszámtáblát, cool színeket, éjjellátót, és ha úgy találják jónak, akkor akár egy szökõkutat is beépítenek a kocsiba. A beépíthetõ dolgoknak csak a kreativitás szab határt. A jelentkezõ egy bemutatkozó anyagot készít, ez alapján kerülhet be autója a mûsorba, ahol szorgos kezek sokasága veszi kezelésbe a jármûvet, hogy a végén a gazdája rá se ismerjen. Egy 16 fõbõl álló szakértõ gárda vizsgálja meg és építi át az autókat. Minden ember elismert a szakterületén, és igazi mûvész. A nézõket Majka és a Kontrá-ból már megismert és elválaszthatatlan párja, Szabi fogja kalauzolni az átalakítás során, és a végén leleplezni az autót tulajdonosa elõtt" - áll az ismertetõben. Ismétlés szerdán 23.50-kor.
A Hungarikum címû rajzfilmsorozat hétköznap este tízkor jelentkezik. Aki esti mesére számít, nagyon meg fog lepõdni, mivel a szereplõket a magyar folklórból és mesevilágból rángatták elõ - és illesztették bele a mai pesti valóságba. "A Hungarikum nem tiszteli a hagyományokat. Az újjáélesztett figuráknak, Döbrögi uraságnak, a Csodaszarvasnak, a Csillagszemû és az Igazmondó juhásznak, Mátyás királynak és az okos lánynak, Ludas Matyinak és a vasorrú bábának természetes közege a mai magyar valóság" - áll az ismertetõben. Aki szereti a South Park-ot és a magyar népmeséket, befogadó természet és nyitott az új õrültségekre, vicces zagyvaságokra, annak bejön majd a mûsor, mert gyermekkora ismert figurái elevenednek meg - másképpen.
Kontráné címen szerda esténként 21.30-tól új formában jelentkezik a már megszokott Kontra, mivel Majka és Szabi kalandjait most a csajok folytatják. A két fõszereplõ (MC Ducky nõi rapper, és Bútor Mónika, ismert playmate) harcban áll egymással, minden egyes adásban kihívják egymást egy küzdelemre, melynek tétje, hogy a nyertes egy megalázó feladatot találhat ki a vesztes számára, amit annak kötelezõ végrehajtania. A gyõzelem érdekében minden eszközt felhasználhatnak, arról is maguk dönthetnek, kívánják-e a szabályok betartásával elérni a célt, vagy inkább a "cél szentesíti az eszközt" szellemében járnak el.
Szombat esténként 22.00-tól ismert magyar mozifilmeket vetítenek minden héten. Árpa Attila filmje az Argo, televízióban elõször a Coolon kerül majd bemutatásra. De a folytatás sem lesz kevésbé érdekes: Apám beájulna, Üvegtigris, Állítsátok meg Terézanyut és a Pizzás, csak néhány cím a sokból.

Módosítás dátuma: 2005. október 12. szerda  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 161 vendég böngészi