Főoldal Kárpát-medence Kárpát-medencei fórum: százak a határon túlról

Kárpát-medencei fórum: százak a határon túlról

E-mail Nyomtatás PDF
EGER, SZILVÁSVÁRAD Az Egri Végvár Polgári Körök Fóruma Egyesület szervezésében október 14-én és 15-én két helyszínen rendezik meg a hagyományos Kárpát-medencei találkozót, amelynek fõvédnöke Tõkés László.

 EGER, SZILVÁSVÁRAD Az Egri Végvár Polgári Körök Fóruma Egyesület szervezésében október 14-én és 15-én két helyszínen rendezik meg a hagyományos Kárpát-medencei találkozót, amelynek fõvédnöke Tõkés László. Az egri vár viadalának 453. évfordulója tiszteletére a megyeszékhelyen és a bükki településen zajlanak majd az események.

Tegnap sajtótájékoztatón ismertették a programokat, amelyekre csaknem kétszáz résztvevõt várnak a határon túlról. Mint elhangzott, az idén a Vajdaságból, Székelyföldrõl, Kárpátaljáról és a Felvidékrõl fogadták el a szervezet meghívását. Egerben pénteken délután két órakor a Dobó téri Szent Hedvig Kollégiumban Egymásra találó magyar gazdák a Kárpát-medencében címmel nyilvános kerekasztal-beszélgetésen váltanak szót a gazdák együttmûködésének a lehetõségeirõl. A beszélgetést Faludi Sándor, a Fidesz-MPSZ Gazdatagozatának elnöke vezeti. Délután 5 órától a Dobó téren emlékeznek meg az egri várvédõkrõl, 18 órakor pedig koszorút helyeznek el a várban Dobó István síremlékénél.

Szombaton délelõtt 11 órakor a szilvásváradi Szalajka-völgyben „A Kárpátok Õre” emlékmûnél a magyar nemzetért tart imádságot Tõkés László, a Királyhágó-melléki Református Egyházterület püspöke, majd kulturális mûsor következik. A határon túli magyar szervezetek és a Fidesz vezetõinek köszöntõi után 13 órától kötetlen baráti találkozón vehetnek részt az érdeklõdõk a parkolóban felállított sátrakban
Módosítás dátuma: 2005. október 13. csütörtök  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 46 vendég böngészi