Főoldal Kárpát-medence „Lappangó etnikai feszültség” miatt maradnak a kolozsvári gödrök

„Lappangó etnikai feszültség” miatt maradnak a kolozsvári gödrök

E-mail Nyomtatás PDF
Állítólag a román hírszerzés figyelmeztette Traian Basescu államfõt, hogy Kolozsváron "lappangó etnikai feszültséget keltett" a fõtéren tátongó gödör tervezett betömésének híre. <

 Állítólag a román hírszerzés figyelmeztette Traian Basescu államfõt, hogy Kolozsváron "lappangó etnikai feszültséget keltett" a fõtéren tátongó gödör tervezett betömésének híre.
Emil Boc polgármester állítólag erre alapozva állíttatta le a mûveletet - olvasható az Új Magyar Szó csütörtöki számában. A bukaresti napilap szerint Emil Boc (aki egyben a kormánykoalícióban résztvevõ Demokrata Párt elnöke is) kijelentette: a jövõben történészek, régészek, urbanisztikával foglalkozó szakemberek részvételével zajló nyilvános vita dönt a Kolozsvár fõterén tátongó gödör betömésérõl.
A bukaresti napilap csütörtöki számában emlékeztet: a kincses város polgármestere a múltkor az Egyesült Államokból tiltotta le a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeit képviselõ alpolgármester, Boros János kezdeményezését, a gödör betömését. A mostani leállítás mögött Román Hírszerzõ Szolgálat (SRI) áll.
Szeptember végén a sajtó megszellõztette a SRI-t ellenõrzõ parlamenti bizottság nem éppen pozitív hangvételû jelentését – emlékeztetet az Új Magyar Szó. E jelentés szerint a hírszerzésbõl éppen a jól képzett titkosügynökök hiányoznak a leginkább. Emiatt a SRI értesüléseinek alig fele származik "tereprõl". Daniel Morar, a korrupcióellenes ügyészség frissen kinevezett vezetõje azt mondta a nyilvánosság elõtt: a SRI-tõl kapott tájékoztatások 80 százaléka mese, azaz, olyan információhalmaz, amely a napisajtóból táplálkozik.

Módosítás dátuma: 2005. október 16. vasárnap  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 70 vendég böngészi