Főoldal Média Zuhanórepülésben A szólás szabadsága nézettsége

Zuhanórepülésben A szólás szabadsága nézettsége

E-mail Nyomtatás PDF
A televíziócsatornák elmúlt heti nézettségi versenyében az RTL Klub stratégiai pontot foglalt el: a teljes lakosság körében vasárnap este egy akciósorozattal került a TV2 Naplója elé.
A televíziócsatornák elmúlt heti nézettségi versenyében az RTL Klub stratégiai pontot foglalt el: a teljes lakosság körében vasárnap este egy akciósorozattal került a TV2 Naplója elé. A szólás szabadságának nézõi lassan otthagyják a mûsort, amelyre ezúttal már csak 420 ezren voltak kíváncsiak. Az AGB Nielsen Médiakutató Kft. által az év 41. hetében mért nézettségi mutatókat olvashatják.
A teljes lakosság körében legnézettebb mûsorok elsõ huszonnégy helyén mind RTL Klubos mûsorok foglalnak helyet, a TV2 sikerprogramjai közül a Napló és az Áll az alku még tartja magát, az MTV legsikeresebb programja pedig a Lottósorsolás volt – legalábbis ez derült ki az AGB Nielsen Médiakutató Kft. által az év 41. hetében mért nézettségi adatokból.

A hétfõ este a vezetõ csatorna szája íze szerint zajlott: népszerûbb mûsorai egyik mûsorsávban sem találtak legyõzõre, mind közül a legnézettebb a Barátok közt volt, 2,15 millióan látták a teljes lakosságból, ami csaknem egymillióval több, mint a vele azonos idõben a TV2-n leadott Multimilliomos címû vetélkedõ nézõinek száma. Ugyanígy felülmúlta a Gyõzike fõszereplésével készített docu-soap (1,84 millió nézõ) Frei Tamás mûsorának nézettségét (1,26 millió nézõ), a pornószínésznõt soraikban tudó Bajkeverõk (1,03 millió nézõ) a Szulák Andrea showt (967 ezer nézõ), valamint Kepes András Világfalu címû ismeretterjesztõ sorozata (812 ezer nézõ) a vetélytársak programjait. Kedden hasonló volt a helyzet, azzal a különbséggel, hogy az RTL Klub azt a csodafegyvert is bevetette vetélytársa ellen, amelyet korábban annyiszor próbált – sikertelenül – semlegesíteni: Columbo felügyelõ 1,37 millió nézõt hozott, szemben a TV2-n futó Hirtelen halál címû akciófilm 1 milliós nézettségével. Az MTV legsikeresebb programja az Életképek címû sorozat volt kedden, ezt 933 ezren látták a teljes lakosságból.

Visszatért azután Columbo; a ballonkabátos Los Angeles-i nyomozót szerdán már a TV2 küldte adásba, s bár nem sokkal kevesebben látták (1,28 millióan), mint elõzõ nap a konkurenciánál, ez a Barátok közt, illetve az azt követõen kezdõdõ Sebhelyek címû film ellen nem volt elegendõ. A TV2 Jóban-rosszban címû sorozata viszont az öt hétköznapi epizód közül ezen a napon lett a legnézettebb 1,27 millió nézõvel, még ha ezt felül is múlta a vetélytárs Fókusz címû magazinja (1,63 millió nézõvel). A korábban adott esetben milliós nézõszám felett teljesítõ A TV ügyvédje kicsit visszavett, Juszt László köztévén futó érdekvédelmi magazinját 683 ezren látták. Csütörtökön az RTL-es rendbe betagozódott Gálvölgyi János showmûsora is, amely alulról súrolta a kétmilliós nézõszámot. A hasonló idõpontban a Tv2-n vetített Mennye ma! címû vígjáték 721 ezer nézõt hozott. ennél is kevesebben látták a köztelevízión vetített 8 nõ címû, Francois Ozon rendezésében készült „kamaradarabot”, a remek filmre csupán 576 ezren voltak kíváncsiak.

Úgy fest, az RTL Klub a pénteken korábban mindent vivõ Áll az alku címû vetélkedõ ellenszerét is megtalálta, a Lost – Eltûntek ismét nézettebb volt (1,6 milliós táborral), mint a Gundel Takács Gábor vezette mûsor (1,49 millió nézõ). A TV2-n levetített Tim Burton fantáziamozi, Az Álmosvölgy legendája (Johnny Depp-pel) sem tudta felülmúlni az azonos idõben az RTL Klubon futó „B”-mozit, a Kõ egy csapatot. Szombat délután a TV2 Rex felügyelõjét többen (861 ezren) nézték, mint az RTL Klubon futó Végsõ zuhanás címû thrillert (575 ezer nézõ). A Tények is sikeresebb volt (1,36 millió nézõvel), mint az RTL Klub Híradója (1,24 millió). Ezt követõen a Fókusz nézõszámban többet hozott, mint a TV2 Magellán címû tudományos magazinja, a Szeress most! az Activity-t, a Richie Rich címû vígjáték pedig az Üldözési mánia címû filmet elõzte meg. A vasárnap meglepetése, hogy a TV2 Naplója nem tudta tartani magát a konkurens csatornán leadott Cobra 11 akciósorozattal szemben, elõbbit 1,53 millióan, utóbbit 1,71 millióan látták. A nap legnézettebb mûsorszáma a Taxi 2. volt, az RTL Klubon futó film 2,12 millió nézõt hozott, míg a TV2-n vetített Különvélemény 1,08 milliót. Gyengén teljesített azonban a Krizsó Szilvia vezette A szólás szabadsága: az MTV vezetõ hírmûsorát mindössze 420 ezer nézõ látta.

Az év 41. hetében a csatornák egy-egy mûsorpercére esõ átlagos nézettséget vizsgálva kiderül, hogy az RTL Klub a legnépszerûbb a teljes lakosság és a 18-49 éves felnõttek körében is (az emberek 32,1 illetve 33,5 százaléka választotta, szemben a TV2 24,5 és 26,3 százalékával, az M1 12,2; 7,9 százalékával és a Viasat3 3,8; 4,5 százalékával). A kizárólag fõmûsoridõs nézettséget vizsgálva az RTL Klub szintén mindkét korcsoportban vezetõ: a teljes lakosság 38,1 százaléka, a 18-49-esek 39,8 százaléka választja esténként a csatornát, míg a TV2-t 24,7; 27,1 százalékuk, az M1-et 12,5; 8,1 százalékuk, a Viasat3-at pedig 3,1; 3,5 százalékuk.

Módosítás dátuma: 2005. október 21. péntek  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 170 vendég böngészi