Főoldal Kárpát-medence Sobooa: Simont lehallgatta a SIS

Sobooa: Simont lehallgatta a SIS

E-mail Nyomtatás PDF
Az illetékes parlamenti bizottság csütörtökön meghallgatja a titkosszolgálat vezetését
Pozsony.

 Az illetékes parlamenti bizottság csütörtökön meghallgatja a titkosszolgálat vezetését
Pozsony. Simon Zsoltot megfigyelte a szlovák titkosszolgálat, és errõl jegyzõkönyv is létezik – jelentette ki Viliam Sobooa (HZDS), a parlament titkosszolgálatokat felügyelõ bizottságának elnöke. A SIS szóvivõje cáfolta a bejelentést, állítása szerint nem hallgatták le és nem figyelték meg a földmûvelésügyi minisztert.
Sobooa megerõsítette, az ügygyel a parlamenti bizottság is foglalkozni fog, és azt is ellenõrzik, törvényes volt-e, ha valóban volt megfigyelés. A SIS vezetésének meghallgatására csütörtökön kerül sor. Sobooának egyelõre nincsenek bizonyítékai, de állítja, hamarosan lesznek. Az értesülést „saját emberétõl” szerezte, aki, mint hozzátette, eddig még sosem adott át megalapozatlan információt.
Bugár Béla a múlt héten közölte a nyilvánossággal, hogy az MKP gyanúja szerint a SIS megfigyelte Simon Zsoltot, a cél pedig a miniszter és a magyar párt lejáratása volt. A hadjárat része a felmelegített, és a sajtóban most ismét bõven taglalt agrárdotációs ügy. A pártelnök megismételte, ha bebizonyosodik a megfigyelés, sõt az, hogy törvénytelenül hallgatták le a minisztert, vagy a SIS vezetése bukik, vagy a kormány. Czajlik Katalin, a földmûvelésügyi minisztérium szóvivõje egyelõre nem akart nyilatkozni lapunknak arról, Simon Zsolt észlelte-e, hogy lehallgatják.
Veteškát is megfigyelték
Pozsony. Viliam Veteška, a parlament alelnöke azt állítja, õt is lehallgatta a titkosszolgálat, elsõsorban a külföldi delegációk itt-tartózkodásakor. „Gyanakodtam, és nem is alaptalanul” – jelentette ki. Hozzátette, ezután szólt, hogy „ezt ne csinálják, mert nincs értelme”. Érzése szerint nyomás nehezedik a SIS-re, de nem tudja, ki állhat a háttérben, mindenesetre a titkosszolgálatok nincsenek megfelelõen ellenõrizve Szlovákiában.

Módosítás dátuma: 2005. november 07. hétfő  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 212 vendég böngészi