Főoldal Média A KDNP feljelentette a Cool Tv-t

A KDNP feljelentette a Cool Tv-t

E-mail Nyomtatás PDF
A kereszténydemokraták szerint aljas indulatokat vált ki, és templomrongálásokhoz vezet, hogy a csatorna rajzfilmjében közösülnek Szûz Máriával.
A kereszténydemokraták szerint aljas indulatokat vált ki, és templomrongálásokhoz vezet, hogy a csatorna rajzfilmjében közösülnek Szûz Máriával.
Ismeretlen tettes ellen feljelentést tett kedden a Cool TV egyik mûsora miatt a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke és szóvivõje a Fõvárosi Fõügyészségen - olvasható a KDNP által az MTI-hez kedden eljuttatott beadványban.
A Hungarikum címû produkcióval - amely "obszcén jeleneteket közöl, így például Széchenyi István lóval közösül, Adyt majomketrecbe zárja, vagy Szûz Máriát pornószínésznõként ábrázolja - álláspontjuk szerint "nemcsak a jó ízlést sértik, hanem a véleménynyilvánítás szabadságával élnek vissza".
Utalva arra, hogy az Alkotmánybíróság korábban már rámutatott, "a gyûlöletkeltés visszaélés a vélemény-nyilvánítás szabadságával". Beadványuk szerint a sorozattal az alkotók és a tévécsatorna illetékesei megsértik mások lelkiismereti és vallásszabadságát, kegyeletsértést és izgatást követnek el, mivel "a film a vallási közösség elleni gyûlöletre uszít".
"A rajzfilm egyszerre több jogtárgyat is sért, alkalmas aljas indulatok kiváltására, következménye lehet a temetõ és templomrongálások, Szûz Mária szobrainak meggyalázása" - áll a Semjén Zsolt pártelnök és Lukács Tamás szóvivõ által tett feljelentésben.
"A magyar jog ismeri a nemzeti örökség fogalmát" - áll a közleményben, amely szerint aláírói Széchenyi életmûve és Ady Endre szellemi örökösének tekintik magukat, kiemelve, "Szûz Máriát Krisztus a keresztfán mindannyiunk édesanyjává rendelte. Szent István jóvoltából a Magyarok Nagyasszonya, így lelki örököseinek valljuk magunkat".
Nem a Panaszbizottság hatásköre
Tegnap írtunk arról, hogy feljelentés érkezett az ORTT Panaszbizottságához a Cool TV-n sugárzott Hungarikum címû magyar rajzfilmsorozat egyik epizódja miatt, amelyben Szûz Mária pornófilmben svájci gárdistákkal közösül.
A magánszemélyek által benyújtott panaszt az ORTT Panaszbizottsága kedd délben tárgyalta, de úgy találta, hogy az ORTT hatályos szabályozása értelmében a médiatörvény harmadik paragrafusába ütközõ szabálysértéseket, így például a faji,- vallási- vagy etnikai kisebbségek jogait sértõ mûsorszámok ügyét csak az ORTT testülete vizsgálhatja ki, így a beadványt felutalták az ORTT-hez.

Módosítás dátuma: 2005. november 08. kedd  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 376 vendég böngészi