Főoldal könyv Az Énekek éneke lett a legszebb kiadvány

Az Énekek éneke lett a legszebb kiadvány

E-mail Nyomtatás PDF
A Kalligram Kiadó a marosvásárhelyi könyvvásáron
Bukarest.
A Kalligram Kiadó a marosvásárhelyi könyvvásáron
Bukarest. Az Énekek éneke címû kötetéért a Mentor Kiadó az Új Magyar Szó (ÚMSZ) által a legszebb könyvnek felajánlott elismerésben részesült a marosvásárhelyi könyvvásáron.
A Mentor Kiadót a vásár legszebb könyvéért a bukaresti napilap tizenötmillió lejes prémiummal díjazta az eddigi gyakorlattól eltérõen közvetlenül a vásár megnyitása után. Erkölcsi elismerésben részesült valamennyi versenyre kelt kiadó – a Pallas-Akadémia, a Kriterion, a Polis, az Irodalmi Jelen és a Koinónia. A marosvásárhelyi Nemzeti Színház elõcsarnokában rendezett hagyományos könyvszemlét csütörtökön nyitotta meg Káli Király István, a Romániai Magyar Könyves Céh elnöke.
Bencze Tibor, a csíkszeredai Corvina Könyvesház igazgatója, a zsûri tagja elmondta: a kizárólag romániai nyomdában készült könyvek díjazásánál a nyolctagú zsûri a kiadványok kötészetét, illusztrálását, tipográfiáját és összképét vette figyelembe. Bencze úgy vélte: a szemle már az elsõ napon is nagy látogatottságnak örvendett, bár a látogatók nagy része fõleg az árak felõl tájékozódott.
Olyan neves írók tûntek fel a könyvsátrak között a felhozatalt mustrálgatva, mint Tolnai Ottó, Grendel Lajos, Vári Attila, Németh Gábor, Garaczi László. A nyitónap fontos irodalmi eseményei közé tartozott a pozsonyi Kalligram Kiadó bemutatkozása, valamint a Színmûvészeti Egyetemen szokásos irodalmi est, a fentebb említett szerzõkkel. A bemutatkozott délvidéki, felvidéki és magyarországi írók tegnapi irodalmi délelõttjükön a csíkszeredai olvasókkal a Márton Áron Kollégiumban találkoztak, Marosvásárhelyen pedig Horváth Andor A szent liget címû tanulmánykötetét Demény Péter kolozsvári író mutatta be.
Tegnap a Pálffy-házban A Hét címû hetilap vendége volt Lovas Ildikó, Szerbhorváth György, a Látó Szépirodalmi Színpadán a Gáll Ernõ emlékére írt könyvet méltatták a kötet szerkesztõi: Földes György és Gálfalvi Zsolt.

Módosítás dátuma: 2005. november 12. szombat  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 239 vendég böngészi