Főoldal Hírek
Hírek

Agócs Sándor és Harada Kijomi kapta a Balassi-emlékkardot (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2016. február 14. - Agócs Sándor költő és Harada Kijomi japán műfordítónő vehette át vasárnap Budapesten a Balassi Bálint-emlékkardot.

Módosítás dátuma: 2016. február 14. vasárnap Bővebben...
 

Hozzáférhető lesz Széchenyi István könyvtárának töredéke Sopronban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Sopron, 2016. február 13. - Ősztől a közönség is kézbe veheti a soproni városi könyvtárban őrzött Széchenyi-könyvtártöredék darabjait - mondta az intézmény vezetője az MTI-nek, hozzátéve, hogy csaknem 300 kötetük van, amelyek bizonyíthatóan gróf Széchenyi István tulajdonában voltak.

Bővebben...
 

Az országban egyedülálló művészeti nevelési programot indítanak Sopronban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Sopron, 2016. február 8. - Az országban egyedülálló, a művészeti tárgyakra alapozó képzést indít szeptemberben leendő első osztályosoknak Petőfi Művészeti Nevelési Program elnevezéssel a soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intézmény - tájékoztatta az iskola igazgatója az MTI-t.

Bővebben...
 

Pécsen rendezik meg a nemzetközi hungarológiai kongresszust (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2016. február 4. - Augusztus 22. és 27. között Pécsen rendezik meg a VIII. Nemzetközi Hungarológiai Kongresszust, amelynek fő témája a kultúra- és tudományköziség, a magyarságtudomány a 21. században.

Bővebben...
 

Dokumentumfilm-sorozat készül száz éve eltűnt magyar műtárgyakról (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2016. január 27. - Barki Gergely művészettörténész szakmai közreműködésével Wanted - A képvadászat címmel dokumentumfilm-sorozat készül száz éve eltűnt magyar műtárgyakról, amelyek utoljára az 1915-ös Panama-Pacific International Exposition című világkiállításon szerepeltek San Fransiscóban, ahonnan nem kerültek vissza Magyarországra.

Bővebben...
 


23. oldal / 472

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 104 vendég böngészi