Főoldal Hírek
Hírek

A magyar kultúra napja - Országszerte ünnepel a Magyar Művészeti Akadémia (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2016. január 21. - Hangversennyel, színházi- és táncelőadással, verses zenés esttel, valamint kiállítássokkal várja országszerte az érdeklődőket a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) pénteken, a magyar kultúra napján.

Bővebben...
 

A magyar kultúra napja - Ágh István költő kapta a Kölcsey-emlékplakettet (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Szatmárcseke, 2016. január 17. - Ágh István Kossuth- és József Attila-díjas költő, író, műfordító vehette át a Kölcsey Társaság által alapított Kölcsey-emlékplakettet a magyar kultúra napjának alkalmából rendezett szatmárcsekei ünnepségen vasárnap.

Módosítás dátuma: 2016. január 18. hétfő Bővebben...
 

Kezdeményezik Hóman akadémiai tagságának posztumusz visszaállítását (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Székesfehérvár, 2015. december 29. - Pert indít Hóman Bálint akadémiai tagságának posztumusz visszaállításáért a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ellen január 4-én Varga István ügyvéd, volt MDF-es, majd fideszes parlamenti képviselő, aki ezt kedden Székesfehérváron, a néhai politikus születésének 130. évfordulóján rendezett megemlékezésen, "lélekszobor-avatáson" jelentette be.

Bővebben...
 

Befejeződött a soproni Kurucdomb városrész rehabilitációja (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Sopron, 2015. december 29. - A szociális bérlakások korszerűsítésével zárult Sopron kurucdombi városrészében az az uniós projekt, amelynek részeként megújult a játszótér és a sportcsarnok is.

Bővebben...
 

Megengedőbb, de gazdagabb is az új helyesírási szabályzat (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2015. december 18. - Megengedőbb, de sokkal gazdagabb is lett az új helyesírási szabályzat - jelentette ki Keszler Borbála nyelvészprofesszor az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bővebben...
 


24. oldal / 472

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 107 vendég böngészi