Főoldal Hírek
Hírek

Román miniszterelnök-helyettes: meg kell óvni a falusi kultúrát (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2015. december 7. - Vasile Dincu román miniszterelnök-helyettes szerint országos stratégiára van szükség a falusi kultúra megőrzésére, mert Románia Európa utolsó olyan országa, ahol ez a kultúra még él.

Bővebben...
 

Lajkó Félixnek ítélték oda a legrangosabb vajdasági művészeti díjat (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Belgrád, 2015. december 3. - Lajkó Félixnek ítélték oda a Vajdasági Magyar Művészeti Díjat, a legrangosabb délvidéki művészeti elismerést - tájékoztatta a bírálóbizottság csütörtökön az MTI tudósítóját.

Módosítás dátuma: 2015. december 04. péntek Bővebben...
 

Nagyobb szerepet kap az MMA az NKA döntéshozatalában (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2015. december 1. - Az Országgyűlés kedden módosította a Nemzeti Kulturális Alapról (NKA) szóló törvényt, amely alapján az NKA szakmai bizottságai tagjainak egyharmadát a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) jelölheti majd.

Bővebben...
 

Rákóczi emlékét ápolja egy újonnan létrejövő európai kulturális útvonal (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Sárospatak, 2015. november 23. - II. Rákóczi Ferenc örökségének és emlékének ápolása lehet az a kapocs, amely összeköti az európai nemzeteket, ezért a fejedelem életéhez szorosan kapcsolódó települések összefogásával Rákóczi Európai Kulturális Útvonal jön létre - jelentették be hétfőn egy sárospataki konferencián.

Bővebben...
 

Nagyobb szerepet kap az MMA az NKA döntéshozatalában (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2015. november 11. - A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) szakmai bizottságai tagjainak egyharmadát a Magyar Művészeti Alap (MMA) jelölheti az NKA-ról szóló törvény módosító javaslata szerint, amelyet az emberi erőforrások minisztere nyújtott be az Országgyűlésnek; a csomag részeként módosulhat a múzeumi törvény, valamint új francia-magyar filmprodukciós megállapodás léphet hatályba.

Bővebben...
 


25. oldal / 472

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 96 vendég böngészi