Főoldal Hírek
Hírek

A páneurópai piknik helyszínén tartottak megemlékezést Sopronban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Sopronpuszta, 2015. augusztus 19. - Az 1989. augusztus 19-én békedemonstrációnak induló Páneurópai Piknikre és az azt követő hirtelen határnyitásra, a keletnémet állampolgárok áttörésre emlékeztek szerdán a magyar-osztrák határon, Sopron közelében, a Páneurópai Piknik Emlékparkban.

Bővebben...
 

Basescu: Moldova Romániával egyesülve válhat az Európai Unió tagjává (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2015. augusztus 17. - Traian Basescu volt román államfő szerint a Moldovai Köztársaságnak úgy van "esélye" az Európai Unió tagjává válni, ha egyesül Romániával - közölte hétfőn nemzetközi kiadásában az Agerpres román hírügynökség.

Módosítás dátuma: 2015. augusztus 17. hétfő Bővebben...
 

A határon túlról mindenhonnan vettek részt magyar hagyományőrzők az Ősök Napja rendezvényein (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bugac, 2015. augusztus 16. - Több mint ötven program, több száz hagyományőrző bemutató és egy nagyszabású kiállítás is várta a látogatókat a bugaci pusztában megrendezett Ősök Napja rendezvénysorozaton, amelyen a határon túlról Felvidékről, a Vajdaságból, továbbá Kárpátalján át Erdélyig mindenhonnan képviseltették magukat magyar hagyományőrzők - mondta Szakács Árpád, a Magyar-Turán Alapítvány sajtófőnöke vasárnap az MTI-nek.

Bővebben...
 

Lezsák Sándor: a bugaci Ősök Napja a szellemi honvédelem egyik csúcsteljesítménye (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bugac, 2015. augusztus 15. – A bugaci Ősök Napját a szellemi honvédelem egyik korszerű csúcsteljesítményének nevezte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke a rendezvény ünnepélyes megnyitóján mondott beszédében szombaton, Bugacpusztán.

Módosítás dátuma: 2015. augusztus 15. szombat Bővebben...
 

Emmi: munkacsoport tesz javaslatot az iskolai énektanítás megerősítésére (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2015. augusztus 12. - Nemzetközi tekintélyekből álló munkacsoportot kért fel Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere arra, hogy tegyen javaslatot "az iskolai énektanítás megújítására, az iskolai éneklés megerősítésére" a kodályi hagyományok szellemében.

Bővebben...
 


29. oldal / 472

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 107 vendég böngészi