Főoldal népzene
Népzene

A magyar népzene és tánc történeti rétegein végigkalauzoló Páva-matiné indul (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2015. december 1. - A magyar néptánc és népzene történeti rétegein végigkalauzoló ingyenes, általános iskolás gyerekeknek szóló Páva-matiné kezdődik vasárnap a Müpában - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Bővebben...
 

Fölszállott a páva: 48 produkció mutatkozik be az első fordulóban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2015. november 6. - Összesen 48 produkció mutatkozik be a Fölszállott a páva című tehetségkutató péntek esti első fordulójában a Duna Televízióban - hangzott el az M1 aktuális csatorna műsorában.

Bővebben...
 

Budapest Folk Fest - Nép- és világzenei programok hat helyszínen (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2015. május 21. - Mások mellett Mohammad Reza Mortazavi, a Tara Fuki, a Muzykanci, a Muzsikás és a Heveder zenekar is fellép a Budapest Folk Festen, amelyet hatodik alkalommal rendez meg a Fonó Budai Zeneház június 10. és 14. között - közölte Berecz István táncos, a Fonó népművészeti vezetője az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Bővebben...
 

Agócs Gergely: a magyar népzene ma is megállja a helyét (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF



Budapest, 2015. április 21. - A magyar népzene hordoz annyi értéket és szépséget, hogy ma is megáll a saját lábán, nem kell csak azért feldolgozásokat készíteni, hogy jobban eladható legyen - mondta az MTI-nek Agócs Gergely népzenész, néprajzkutató azzal kapcsolatban, hogy a Fonó Zenekarral készített egyik felvételük több mint 500 ezres nézettséget ért el a YouTube-on.

Módosítás dátuma: 2015. április 21. kedd Bővebben...
 

A cimbalmot és a tárogatót mutatja be a második Világraszóló Fesztivál (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2014. november 11. - A cimbalom és a tárogató történetét és megszólaltatásuk sokszínű lehetőségeit mutatja be a második alkalommal megrendezett Világraszóló Fesztivál november 28. és 30. között a Művészetek Palotájában.

Bővebben...
 


1. oldal / 7

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 62 vendég böngészi