Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Közös fejlesztésbe kezd Királyhelmec városa és a PIM (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. december 14. - A szlovákiai Királyhelmec városa és a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) közös fejlesztésbe és kulturális együttműködésbe kezd, amelynek részeként 2019 végéig európai uniós forrásból újulhat meg a széphalmi Kazinczy-emlékhely parkja és a királyhelmeci amfiteátrum - mondta el Prőhle Gergely, a múzeum főigazgatója csütörtökön, Budapesten.

Módosítás dátuma: 2017. december 15. péntek Bővebben...
 

Románia ismét elmulasztotta képviselni a csíksomlyói búcsú felvételét az UNESCO szellemi világörökségi listájára (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2017. december 13. - Románia ismét elmulasztotta képviselni a csíksomlyói búcsú felvételét az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) a szellemi világörökségi listájára - írja szerdai számában a Krónika erdélyi magyar napilap.

Bővebben...
 

Szijjártó: viharos évet zárnak a magyar nemzeti kisebbségek (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. december 13. - Viharos éven vannak túl a magyar nemzeti közösségek, akik közül a kárpátaljai magyaroknak kell szembenézniük a legnagyobb nehézségekkel a továbbra is elfogadhatatlan ukrán oktatási törvény miatt - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága előtt.

Bővebben...
 

Felavatták és felszentelték a vereckei honfoglalási emlékmű új oltárkövét Kárpátalján (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Verecke, 2017. december 10. - Ünnepélyesen felavatták és felszentelték vasárnap a kárpátaljai Vereckén a honfoglalási emlékmű Budapest VII. kerület önkormányzata Fidesz-frakciójának támogatásával készült új oltárkövét, amellyel az ukrán nacionalisták által néhány éve megrongált szakrális gránittömböt pótolták.

Bővebben...
 

Az ukrán külügyminiszter szerint nemhogy 150 ezer, már 100 ezer magyar sem él Kárpátalján (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kijev, 2017. december 8. - A Kárpátalján élő magyarok lélekszáma nem 150 ezer, sőt már a 100 ezret sem éri el, mert sokan elhagyják a térséget - írta pénteken Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter a Twitteren, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter előző nap Bécsben tett nyilatkozatára reagálva.

Bővebben...
 


1. oldal / 1630

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 210 vendég böngészi