Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Szlovák választások - Forró Krisztián: itt az idő, hogy kezünkbe vegyük a sorsunk irányítását (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Révkomárom, 2023. szeptember 27. - Itt az idő, hogy kezünkbe vegyük a sorsunk irányítását, szükség és történelmi esély van arra, hogy a magyar közösségnek ismét parlamenti képviselete legyen Pozsonyban - jelentette ki Forró Krisztián, a felvidéki magyar párt, a Szövetség elnöke Révkomáromban a párt szerdai kampányzáró rendezvényén.

Módosítás dátuma: 2023. szeptember 27. szerda Bővebben...
 

A magyar kormány támogatásával felújított műemlék templomokat adtak át Erdélyben (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

 


Kolozsvár/Szentdemeter, 2023. szeptember 24. - Öt, a magyar kormány támogatásával, a Rómer Flóris Terv keretében felújított római katolikus műemlék templomot szenteltek fel és adtak át vasárnap Erdélyben.

Bővebben...
 

Gulyás Gergely: Magyarország támogatja a kárpátaljai magyarság alapvető jogainak biztosítását, a nyelvhasználati jogaik visszaszerzését (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Beregszász, 2023. szeptember 24.- Magyarország támogatja Kárpátalját, támogatja az itt élőket, "támogatja a kárpátaljai magyarságot, az alapvető jogaik biztosítását, a nyelvhasználati jogaik visszaszerzését" - mondta a Matias Corvinus Collegium (MCC) Beregszászi Képzési Központjának évnyitóján Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap.

Bővebben...
 

Félszáz elszigetelt háztartást szerelnek fel napelemrendszerrel a székelyföldi Hargita megyében (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2023. május 30. - Félszáz, az áramhálózattól távol eső, elszigetelt háztartást szerelnek fel napelemrendszerrel egy norvég alapokból finanszírozott projekt keretében Hargita megyében - közölte az MTI-vel a székelyföldi megye önkormányzata.

Bővebben...
 

Új erdélyi magyar párt bejegyzését jelentette be Kulcsár-Terza József romániai parlamenti képviselő (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bukarest, 2023. április 18. - Magyar Polgári Erő (MPE) néven új erdélyi magyar párt megalapítását jelentette be az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében Kulcsár-Terza József romániai parlamenti képviselő.

Bővebben...
 


1. oldal / 1714

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 148 vendég böngészi