Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Antal Árpád: Székelyföldnek megfelelne az az autonómia, amivel Katalónia jelenleg rendelkezik (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár/Sepsiszentgyörgy, 2017. október 19. - Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester szerint Székelyföld számára modellértékű az az autonómia, amellyel Katalónia rendelkezik Spanyolországon belül, és amely - az utóbbi hetek fejleményei szerint - a katalánoknak nem elég.

Bővebben...
 

Magyarország kormányának alapvető célja a kárpátaljai magyar közösség megőrzése (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Beregszász, 2017. október 19. - Magyarország kormányának alapvető célja a kárpátaljai magyar közösség megőrzése és minden lehetséges eszközzel történő támogatása, s a jelenlegi kiélezett ukrajnai helyzetben ez a cél minden eddiginél fontosabb számára - jelentette ki Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár csütörtökön Beregszászon, ahol részt vett a szovjet időszakban üldözött Ortutay Elemér görögkatolikus papról elnevezett kollégium ünnepélyes alapkőletételén.

Bővebben...
 

Csökkent a magyarok elfogadottsága a román társadalomban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bukarest, 2017. október 19. - A két évvel ezelőtti szinthez képest csökkent a magyarok elfogadottsága és megbecsültsége a román társadalomban - derült ki a romániai Elie Wiesel Országos Holokausztkutató Intézet által rendelt közvélemény-kutatásból, amelynek eredményeit csütörtökön tették közzé.

Bővebben...
 

Anyanyelvi diszkrimináció a besztercebányai megyei ülésen (felvidek.ma)

E-mail Nyomtatás PDF


2017.10.17. - A Besztercebánya Megyei Önkormányzat október 16-án tartotta utolsó képviselő-testületi ülését, melynek döntése több magyar középiskolai osztály sorsát is befolyásolta a Rimaszombati járásban.

Bővebben...
 

Az erdélyi magyarság elszabotált autonómiaigényéről tárgyaltak egy kolozsvári konferencia résztvevői (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2017. október 13. - Az erdélyi magyarság elszabotált autonómiaigénye volt a témája az igényt először kinyilvánító Kolozsvári Nyilatkozat 25. évfordulója alkalmából tartott pénteki kolozsvári konferenciának.

Bővebben...
 


1. oldal / 1625

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 125 vendég böngészi