Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Fúzióra készül az Erdélyi Magyar Néppárt és az Magyar Polgári Párt (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2020. január 16. - Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) arra készül, hogy a szombaton Csíkszeredában tartandó küldöttgyűlésén határozatot fogad el a Magyar Polgári Párttal (MPP) való fúzióról, és kijelöli a két párt egyesüléséhez szükséges lépések menetrendjét.

Bővebben...
 

Úzvölgyi katonatemető - Összevonta a törvényszék Csíkszentmárton és a bákói prefektus azonos tárgyú perét (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2019. december 20. - A Bákó megyei törvényszék pénteken összevonta azt a két pert, amelyek az úzvölgyi katonatemető átalakítására kiállított darmanesti-i építési engedély érvénytelenítését, és a temető eredeti állapotának a visszaállítását célozzák.

Bővebben...
 

Ismét benyújtották a román parlamentben a Székelyföld autonómiastatútumának tervezetét (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2019. december 18. - Ismét benyújtotta a román parlamentben a Székelyföld autonómiastatútumának tervezetét az a két magyar képviselő, aki a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) parlamenti frakciójában politizál, de a Magyar Polgári Párt (MPP) színeiben nyert mandátumot.

Bővebben...
 

A kárpátaljai magyarság sokszorosan bebizonyította, van jövője szülőföldjén (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyarok Kulturális Szövetségének elnöke, Babják Zoltán polgármester és Győrfi Lajos szobrászművész, a szobor alkotója (b-j) felavatja II. Rákóczi Ferenc lovas szobrát a beregszászi Budapest téren 2019. december 17-én. MTI/Nemes János
Beregszász, 2019. december 17. - A kárpátaljai magyarság, amely építő és alkotó részese az országnak, amelyben él, sokszorosan bebizonyította, hogy nemcsak múltja, jelene, hanem jövője is van szülőföldjén - jelentette ki Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Beregszászon, amikor felavatta II. Rákóczi Ferenc életnagyságú lovas szobrát.

Módosítás dátuma: 2019. december 17. kedd Bővebben...
 

Temesvár 30 - Orbán: készen állunk egy új Közép-Európa felépítésére (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFTemesvár, 2019. december 14. - Magyarország készen áll, hogy a szomszédjaival, köztük Romániával, felépítsen egy új Közép-Európát - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombat este a temesvári forradalom kitörésének 30. évfordulója alkalmából rendezett gálaesten, a temesvári regionális kereskedelmi kamara rendezvénycsarnokában.

Módosítás dátuma: 2019. december 14. szombat Bővebben...
 


1. oldal / 1668

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 114 vendég böngészi