Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Semjén Zsolt: a horvát-magyar az egyik legszorosabb sorsközösség (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Csurgó, 2018. március 2. - A horvát-magyar az egyik legszorosabb sorsközösség a közép-európai térség történetében - mondta a miniszterelnök-helyettes Csurgón pénteken.

Bővebben...
 

Ukrán-magyar szkandercsata: Kijev vesztes pozícióból izmozik (karpathir.com)

E-mail Nyomtatás PDF

2018. február 20. - Az igazi szkanderben csak nagy erőkülönbségnél győz valaki gyorsan és egyértelműen, ha picit is kiegyenlített a küzdelem, akkor a kitartás számít igazán.

Bővebben...
 

Hiányos román nyelvtudása miatt aláztak meg egy magyar diáklányt Temesváron (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2018. február 16. - Az Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz (CNCD) fordul Romániában a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat (MIJSZ), amiért egy temesvári egészségügyi intézmény orvosa hiányos román nyelvtudása miatt megalázott egy székelyföldi diáklányt - tudatta pénteki számában az erdélyi Krónika című napilap.

Bővebben...
 

Szijjártó: Ukrajnának fel kell függesztenie a törvény végrehajtását és egyeztetnie kell a kárpátaljai magyarokkal (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest/Szófia, 2018. február 16. - Magyarország felszólítja Ukrajnát, hogy "a nemzetközi hazugságkampány helyett függessze fel az oktatási törvény végrehajtását", amíg a kárpátaljai magyarokkal meg nem állapodik az összes részletkérdésről - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az MTI-nek telefonon nyilatkozva.

Bővebben...
 

A kárpátaljai magyar szervezetek készek egyeztetni az ukrán szaktárcával (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Ungvár, 2018. február 15. - A kárpátaljai magyar szervezetek csütörtökön megerősítették, hogy továbbra is nyitottak és készek a konzultációkra az ukrán oktatási minisztériummal az új oktatási törvény nyelvhasználatot szabályozó cikkéről, közösen elfogadott napirend alapján, a február 14-re kitűzött egyeztetés nyomós okok miatt történt elnapolása ellenére.

Bővebben...
 


3. oldal / 1641

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 246 vendég böngészi