Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Kelemen Hunor: elfogadhatatlan a román legfelsőbb bíróság egyházi restitúcióra vonatkozó döntése (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF




Kolozsvár/Nagyvárad, 2024. január 11. - Elfogadhatatlan a román legfelsőbb bíróságnak az egyházi ingatlanok restitúciójára vonatkozó legújabb döntése, mert rossz precedenst teremt: megkérdőjelezi a tulajdonjogot, és törvényesíti a "kommunisták lopását" - jelentette ki Kelemen Hunor csütörtökön Nagyváradon.

Bővebben...
 

Kelemen Hunor: 2024 sordöntő év lehet a romániai magyarok számára (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Washington, 2023. december 2. - A Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke (RMDSZ) elnöke szerint a 2024-es választások miatt a jövő év sorsdöntő lehet a romániai magyarok számára, ezért washingtoni látogatásán arra kérte az amerikai magyar közösség tagjait, hogy hívják fel választott képviselőik figyelmét a romániai kisebbségi jogok alakulására.

Bővebben...
 

Csütörtökön nyílik meg a felújított Székely Nemzeti Múzeum (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

 

Kolozsvár/Sepsiszentgyörgy, 2023. október 24. - Teljeskörű felújítás után csütörtökön nyílik meg a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum, melyet a működtetők szerint a négy év alatt "élővé varázsoltak" - közölték a keddi sajtótájékoztatón.

Bővebben...
 

Szlovák választások - Forró Krisztián: itt az idő, hogy kezünkbe vegyük a sorsunk irányítását (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Révkomárom, 2023. szeptember 27. - Itt az idő, hogy kezünkbe vegyük a sorsunk irányítását, szükség és történelmi esély van arra, hogy a magyar közösségnek ismét parlamenti képviselete legyen Pozsonyban - jelentette ki Forró Krisztián, a felvidéki magyar párt, a Szövetség elnöke Révkomáromban a párt szerdai kampányzáró rendezvényén.

Módosítás dátuma: 2023. szeptember 27. szerda Bővebben...
 

A magyar kormány támogatásával felújított műemlék templomokat adtak át Erdélyben (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

 


Kolozsvár/Szentdemeter, 2023. szeptember 24. - Öt, a magyar kormány támogatásával, a Rómer Flóris Terv keretében felújított római katolikus műemlék templomot szenteltek fel és adtak át vasárnap Erdélyben.

Bővebben...
 


3. oldal / 1716

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 347 vendég böngészi