Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Az SZNT elnöke a Székelyföld jövőjéről szóló párbeszéd elkezdésére kérte Klaus Iohannis román államfőt (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2017. július 17. - A Székelyföld jövőjéről szóló párbeszéd elkezdésére kérte Klaus Iohannis román államfőt Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke egy hétfőn keltezett nyílt levélben.

Bővebben...
 

Kárpátalja magyarsága a Rákóczi-szabadságharc első győztes csatájára emlékezett Tiszaújlakon (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Tiszaújlak, 2017. július 16. - Kárpátalja magyarsága a Rákóczi-szabadságharc első győztes csatájának 314. évfordulójáról emlékezett meg a hagyományos Turul-ünnepség keretében vasárnap a határ menti Tiszaújlakon, az egykori ütközet helyén emelt turulmadaras emlékműnél.

Bővebben...
 

Az autonómiapárbeszéd elkezdését kérte nyílt levélben a román elnöktől Szilágyi Zsolt EMNP-elnök (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2017. július 16. - Az autonómiáról szóló párbeszéd elkezdését kérte a székelyföldi látogatásra készülő Klaus Iohannis román elnöktől Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke egy vasárnap keltezett nyílt levélben.

Bővebben...
 

A magyar kormány mindig tekintettel van a kárpátaljai magyarok érdekeire (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Tiszapéterfalva, 2017. július 15. - A magyar kormány mindig külön gondolt és gondol a kárpátaljai magyarokra, tudva, hogy milyen nagy gondokkal kell szembenézniük, de tudniuk kell, hogy a kormány mindig tekintettel van az érdekeikre - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szombaton a kárpátaljai Tiszapéterfalván, a IV. Turul Expo kiállítást megnyitó beszédében.

Bővebben...
 

Elégedetlenséget váltott ki Kolozsváron egy szélsőséges nézeteiről ismert hivatalnok osztályvezetői kinevezése (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2017. július 13. - Elégedetlenséget váltott ki Kolozsváron a szélsőségesen nacionalista publicisztikáiról és közszerepléseiről ismert Ioan Vasile Tene városházi hivatalnok kinevezése a polgármesteri hivatal oktatási, kulturális, vallásügyi, civil társadalom-ügyi és sportért felelős osztályvezetői tisztségére.

Bővebben...
 


4. oldal / 1618

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 46 vendég böngészi