Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Szijjártó: nem hagyjuk, hogy elvegyék a kárpátaljai magyarok meglévő jogait (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2018. február 14. - Változatlan a magyar külügyminisztérium álláspontja: kiállunk a kárpátaljai magyarok mellett, és nem hagyjuk, hogy a már meglévő, szerzett jogaikat elvegyék - reagált Szijjártó Péter miniszter közleményében ukrán politikusok szerdai megnyilatkozásaira.

Bővebben...
 

Csáky: komoly fegyvert kapott a magyar nemzetpolitika a nemzeti kisebbségek védelméről szóló EP-határozattal (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFPozsony, 2018. február 12. - A magyar nemzetpolitika és a magyar diplomácia óriási fegyvert kapott a kezébe azzal az - őshonos nemzeti kisebbségek védelméről szóló - határozattal, amelyet a múlt héten fogadott el az Európai Parlament (EP) - jelentette ki Csáky Pál, a felvidéki Magyar Közösség Pártjának (MKP) EP-képviselője Pozsonyban hétfőn azon a sajtótájékoztatón, amelyen a dokumentum jelentőségét és részleteit ismertette.

Módosítás dátuma: 2018. február 12. hétfő Bővebben...
 

Marosvásárhelyi iskolaügy - Alkotmányossági óvást emel az ellenzék az iskola újraalapítása ellen (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2018. február 12. - A román alkotmánybíróságon támadja meg a marosvásárhelyi római katolikus gimnázium újraalapításáról szóló törvénytervezetet a Nemzeti Liberális Párt (PNL) - közölte pártja végrehajtó bizottságának döntését hétfőn Ludovic Orban pártelnök.

Bővebben...
 

50 éve számolták fel a székelyföldi magyar autonóm tartományt (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF
Kolozsvár, 2018. február 12. - A fél évszázada megszüntetett székelyföldi magyar autonóm tartományra emlékeztetett hétfői közleményében a Székely Nemzeti Tanács (SZNT).

Módosítás dátuma: 2018. február 12. hétfő Bővebben...
 

Kövér: kiemelkedően jók a Kárpát-medencei magyar kapcsolatok (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2018. február 9. - Az Országgyűlés elnöke szerint a Kárpát-medencei magyar kapcsolatok - azaz a szorosan értelmezett nemzetpolitika - szempontjából összességében az elmúlt négy esztendő volt a legjobb és legsikeresebb, amely békeidőkben az utóbbi száz esztendőben a magyarságnak megadatott.

Bővebben...
 


4. oldal / 1641

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 239 vendég böngészi