Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Pert nyert Tőkés László, az őt magyar kémnek nevező egykori titkosszolgálati vezetők ellen (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2019. december 6. - Másodfokon megnyerte a rágalmazás miatt indított pert Tőkés László azok ellen a volt titkosszolgálati vezetők ellen, akik egy televíziós műsorban magyar kémnek nevezték, és azt állították, hogy Tőkés László az 1989-es temesvári ellenállása során pénzt kapott a magyar titkosszolgálattól.

Módosítás dátuma: 2019. december 06. péntek Bővebben...
 

Erdélyi magyar emlékezetpolitikai diskurzust akarnak a temesvári forradalom évfordulójának szervezői (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár/Temesvár, 2019. december 2. - Erdélyi magyar emlékezetpolitikai diskurzust honosítanának meg az 1989-es temesvári forradalom magyar évfordulós rendezvényeinek a szervezői.

Bővebben...
 

Megújul a szlovákiai Fülek vára és környezete (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFSalgótarján, 2019. november 29. - Megújították a szlovákiai Fülek vára környezetét, többek között új parkolót és sétálóövezetet építettek ki, a jövő évben pedig a vár területén található kultúrtörténeti emlékek felújítására összpontosítanak - tájékoztatta a felvidéki város önkormányzata az MTI-t.

Bővebben...
 

Marosvásárhelyi iskolaügy - Érvénytelenítette a bíróság a katolikus gimnáziumot újralétesítő miniszteri rendeletet (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár/Marosvásárhely, 2019. november 29. - A Marosvásárhelyi Táblabíróság pénteken első fokon érvénytelenítette a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium 2018-as újbóli létrehozását elrendelő miniszteri rendeletet.

Módosítás dátuma: 2019. november 29. péntek Bővebben...
 

A kárpátaljai magyarság előtt álló kihívásokról tanácskoztak a KMKSZ alapszervezeti elnökei Makkosjánosiban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Makkosjánosi, 2019. november 23. - A kárpátaljai magyarság előtt álló kihívásokról, így a folyamatban lévő ukrajnai föld- és közigazgatási reform várható hatásairól, valamint jövő évi önkormányzati választásokra történő felkészülésről tanácskozott a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) alapszervezeti elnökeinek éves konferenciája szombaton a Beregszászhoz közeli Makkosjánosiban.

Bővebben...
 


4. oldal / 1668

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 657 vendég böngészi