Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Kárpátalja történetét bemutató állandó kiállítást nyílt az ungvári várban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Ungvár, 2017. november 21. - A mai Kárpátalja történetét a 8. századtól 1920-ig bemutató, a magyar kormány mintegy 110 millió forintos támogatásával létrehozott állandó kiállítást nyitott meg Grezsa István kormánybiztos kedden Ungváron, a vár épületében.

Bővebben...
 

A kárpátaljai magyar férfiak 73 évvel ezelőtti elhurcolására emlékeztek Szolyván (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFSzolyva, 2017. november 18. - Gyászünnepséggel, emléktáblák avatásával és koszorúzással emlékeztek meg Kárpátalja magyar férfilakosságának 1944 novemberi, szovjet lágerekbe történt elhurcolásáról szombaton Szolyván, a 73 évvel ezelőtt deportáltak egykori gyűjtőtáborának helyén létesített emlékparkban.

Módosítás dátuma: 2017. november 19. vasárnap Bővebben...
 

Magyar szórvány napja - Az identitás megtartását segítő pályázatokat hirdet a kormány (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. november 17. - Több, az identitás erősítését szolgáló pályázatot hirdet a nyugat-európai, az észak- és dél-amerikai, az ausztráliai és az új-zélandi magyar diaszpóra számára a kormány - közölte a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Bővebben...
 

Magyar szórvány napja - Miniszterelnökség: a szórványmagyarság a magyar kultúra védőbástyája (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. november 15. - A szórványmagyarsághoz tartozók az utolsó bástyái, hű őrzői a magyar kultúrának, ezért a kormányzat számos programmal támogatja megmaradásukat - jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára egy szerdai budapesti tanácskozáson.

Bővebben...
 

Az országzászló 75 évvel ezelőtti felvonására emlékeztek Sepsiszentgyörgyön (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár/Sepsiszentgyörgy, 2017. november 15. - Történelmi kiállítással emlékeztek szerda este a Sepsiszentgyörgy központjában levő Erzsébet-parkban arra, hogy 75 évvel ezelőtt, 1942 november 15-én avatták a városban az országzászló emlékművet, melynek központi zászlórúdján az egykori magyar országzászló lobogott.

Bővebben...
 


4. oldal / 1630

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 234 vendég böngészi