Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Fokozottan védett börtönbe viszik át a terrorizmus vádjával elítélt székelyeket (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Tusnádfürdő, 2018. július 26. - A dél-romániai Margineniben működő fokozottan védett börtönbe viszik át a terrorizmus vádjával elítélt Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) kézdivásárhelyi és erdélyi szervezetének vezetőjét - jelentette be a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) keretében tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Beke Csilla, Beke István felesége.

Bővebben...
 

A román oktatási minisztérium egy székelyudvarhelyi iskolában vizsgálódik egy nemzeti összetartozás napi megemlékezés miatt (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bukarest, 2018. július 24. - A román oktatási minisztérium ellenőrző testülete vizsgálódik a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában, ahol a diákok állítólag Nagy-Magyarország térképét rajzolták az udvarra június 4-én, a nemzeti összetartozás napján.

Bővebben...
 

Első fokon érvénytelenítette a bíróság a többnyelvű utcanévtáblákról szóló két marosvásárhelyi önkormányzati határozatot (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bukarest, 2018. július 24. - Első fokon érvénytelenítette a marosvásárhelyi közigazgatási bíróság a marosvásárhelyi önkormányzat két határozatát, amelyek a többnyelvű utcanévtáblák kihelyezésére vonatkoztak.

Bővebben...
 

A magyar kultúra értékeit közvetítő csomagot kapnak határon túli családok (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2018. július 24. - A Közénk tartozol! című projekt keretében a szórványvidéken élő mintegy 800 családnak juttat el a kulturális kormányzat alapvető magyar kulturális értékeket tartalmazó könyv és hangzóanyag csomagot.

Bővebben...
 

Az RMDSZ a kisebbségi lét száz évét bemutató honlapot indított (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bukarest, 2018. július 14. - A Magyarok Romániában - száz év története című dokumentumfilm-sorozat első részével indította el a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a www.ezer100.ro honlapot, amelynek célja bemutatni, mivel gazdagította az erdélyi magyarság az elmúlt évszázadban Romániát.

Bővebben...
 


5. oldal / 1652

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 272 vendég böngészi