Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

A kárpátaljai magyarok szovjet lágerekbe hurcolására emlékeztek Szolyván (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


2019. 11. 16. - Gyászünnepséggel és félezer fős emlékmenettel emlékeztek meg szombaton Kárpátalján arról, hogy 75 évvel ezelőtt deportálták a sztálini lágerekbe a vidék magyar férfilakosságát a megszálló szovjet hatóságok.

Bővebben...
 

A kárpátaljai magyarok jogainak megvédését sürgette Rétvári Bence az UNESCO közgyűlésén (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest/Párizs, 2019. november 14. - A kárpátaljai magyarokkal szembeni jogsértések és a keresztényüldözés elleni fellépés fontosságát hangsúlyozta felszólalásában csütörtökön Párizsban Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az UNESCO 40. közgyűlésén.

Bővebben...
 

Potápi: Kárpátalja kiemelt téma lesz a Máért és a Magyar Diaszpóra Tanács ülésein (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2019. november 12. - Kárpátalja kiemelt téma lesz a Magyar Állandó Értekezlet és a Magyar Diaszpóra Tanács soron következő ülésein, ahol a régió fejlesztése is szóba kerül majd - mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Bővebben...
 

Soltész: támogatható egy horvát-magyar nemzetiségi oktatási megállapodás (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2019. november 11. - Támogatandónak nevezte egy horvát-magyar nemzetiségi oktatási megállapodás létrejöttét a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, miután megbeszélést folytatott Sanja Putica horvát oktatásügyi államtitkárral.

Bővebben...
 

Romániai elnökválasztás - Az MPP szerint az összefogás hiányát jelzi a magyar elnökjelölt eredménye (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2019. november 11. - Az erdélyi Magyar Polgári Párt (MPP) értékelése szerint a Kelemen Hunor államelnökjelölt által elért eredmény a magyar pártok és politikai szervezetek összefogásának a hiányát tükrözik.

Bővebben...
 


5. oldal / 1668

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 105 vendég böngészi