Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Az RMDSZ továbbra is partneri viszonyra törekszik a 15 éves erdélyi Magyar Ifjúsági Értekezlettel (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Marosvásárhely/Bukarest, 2018. január 27. - A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) partneri viszonyt akar fenntartani a Magyar Ifjúsági Értekezlettel (MIÉRT), mert fontosnak tartja a szakmailag felkészült, vezetésre és helytállásra képes, érdekképviseletet vállaló fiatal utánpótlást - mutatott rá Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke szombaton, a 15 éves MIÉRT születésnapi rendezvényén.

Bővebben...
 

"Nemzetbiztonsági területté" nyilvánítaná Székelyföldet egy romániai szervezet (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2018. január 26. - A Románia Modernizálásáért Nemzeti Koalíció (CNMR) szervezet azzal a kéréssel fordult a román állami intézményekhez, hogy nyilvánítsák "nemzetbiztonsági területté" a Székelyföldet is magába foglaló Hargita, Kovászna és Maros megyét.

Bővebben...
 

Új dokumentumokat publikáltak Moszkvában a felvidéki magyarság kitelepítésének diplomáciai hátteréről (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Moszkva, 2018. január 26. - A felvidéki magyarság kitelepítésének történetét árnyaló, Moszkva, Budapest, Prága és Pozsony hét évtizeddel ezelőtti kendőzetlen álláspontját feltáró dokumentumkötetet mutattak be a Moszkvai Magyar Kulturális Intézetben pénteken.

Bővebben...
 

Székelyföldi aláírásgyűjtést hirdetett az MPP háromszéki szervezete az autonómiatervezet támogatására (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár/Sepsiszentgyörgy, 2018. január 23. - Székelyföldi aláírásgyűjtést hirdetett a Magyar Polgári Párt (MPP) háromszéki szervezete a román parlamentben tavaly decemberben benyújtott székelyföldi területi autonómiastatútum-tervezet támogatására.

Bővebben...
 

Szijjártó: a magyar kormány kész a megállapodásra, ha az találkozik a kárpátaljai magyarok érdekével (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2018. január 18. - A magyar kormány kész a konzultációra és a megállapodásra is az ukrán oktatási törvény ügyében, de csak ha akkor, annak tartalma a kárpátaljai magyarok érdekével, akaratával találkozik - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

Bővebben...
 


5. oldal / 1639

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 246 vendég böngészi