Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

A vajdasági Kengyijában élő magyarok a "senki földjén" érzik magukat a horvát-szerb határvita miatt (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Zágráb, 2017. november 9. - A horvát-szerb határvita miatt több mint húsz éve rendezetlen a vajdasági Kengyijában élő néhány magyar sorsa, a szerb-horvát-magyar hármashatár közelében található terület földjei a horvát telekkönyvbe vannak beírva, ezért úgy érzik, hogy a "senki földjén" laknak, életüket az orvosi ellátás és a postai szolgáltatás hiányosságai is nehezítik - mondta Jankovics Róbert horvátországi magyar parlamenti képviselő az MTI-nek pénteken.

Bővebben...
 

Választási regisztrációra buzdítja a vajdasági magyarokat a VMSZ (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Belgrád, 2017. november 4. - A jövő évi magyarországi választásra regisztráltak számának növelését tűzte ki célul a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ), az a cél, hogy a magyar állampolgársággal is rendelkező körülbelül 170 ezer vajdasági nagy része részt vegyen a voksoláson - mondta Pásztor István, a VMSZ elnöke a Magyar Szó című újvidéki napilap hétvégi számának adott interjújában.

Bővebben...
 

Megrongálták a Mátyás-szoborcsoportot (erdely.ma)

E-mail Nyomtatás PDF


2017. november 4. - Ismeretlen tettesek ismét megrongálták a kolozsvári Mátyás-szoborcsoportot: a műalkotás Szapolyai Istvánt ábrázoló eleméről eltűnt a sarkantyú, Mátyás király szobra egyik sarkantyúját pedig elhajlították.

Bővebben...
 

Pert nyert Szatmárnémeti magyar polgármestere a kétnyelvű utcanévtáblákért pereskedő szervezet ellen (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


2017. november 2. - Jogerősen pert nyert Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere a Civil Elkötelezettség Mozgalom (Cemo) ellen, mely bírósági úton szerette volna a kétnyelvű utcanévtáblák kihelyezésére kötelezni a polgármestert és a város önkormányzatát.

Bővebben...
 

Szoros szavazati aránnyal szerzett újabb elnöki mandátumot Izsák Balázs az SZNT élén (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Marosvásárhely, 2017. október 21. - Szoros szavazati aránnyal szerzett újabb elnöki mandátumot a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) élén Izsák Balázs.

 

Módosítás dátuma: 2017. október 21. szombat Bővebben...
 


5. oldal / 1630

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 234 vendég böngészi