Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Rákóczi Szövetség: pályázat segíti a nyelvhasználatot Felvidéken (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. szeptember 24. - Felvidék legalább 400 településén még ma is többségben magyarok élnek, ezért is fontos az ő nyelvhasználatukat segíteni - mondta Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség főtitkára vasárnap reggel az M1 aktuális csatornán.

Bővebben...
 

Az idei emlékévek jegyében szervezik meg a Vajdasági Magyar Ünnepi Játékokat (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Belgrád, 2017. szeptember 24. - A Szent László- és az Arany-emlékév jegyében szervezik meg az idén a Vajdasági Magyar Ünnepi Játékokat, amelyet október elsején nyitnak meg Palicson - hangsúlyozta Sutus Áron, a szervező Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség (VMMSZ) elnöke vasárnap az MTI-nek.

Bővebben...
 

Potápi: a Kárpát-medence magyar közösségei nem adták fel az autonómiáért folytatott harcukat (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár/Nagyvárad, 2017. szeptember 22. - A Kárpát-medence magyar közösségei nem adták fel az autonómiáért folytatott harcukat, de a közösségeknek az őket érő támadások ellen is egyfolytában védekezniük kell - jelentette ki Potápi Árpád János, a magyar miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára pénteken a Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács (KMAT) nagyváradi ülésén.

Bővebben...
 

A Kárpát-medencei magyar gondok többsége az önrendelkezés hiányára vezethető vissza (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár/Nagyvárad, 2017. szeptember 22. - A Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács (KMAT) Nagyváradon tartott pénteki ülésén megállapította: a Kárpát-medencei magyar közösségek gondjainak a többsége az önrendelkezés hiányára vezethető vissza - áll az MTI-hez eljuttatott zárónyilatkozatban.

Bővebben...
 

Temesváron megkezdődött a magyar napok rendezvénysorozata (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár/Temesvár, 2017. szeptember 22. - Temesváron pénteken elkezdődött a magyar napok rendezvénysorozata, amelynek keretében hagyományőrző, néptáncos, könnyűzenei, gasztronómiai, irodalmi, képzőművészeti, színházi és gyermekprogramokat is kínálnak a látogatóknak.

Bővebben...
 


5. oldal / 1625

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 116 vendég böngészi