Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Méltó elismerést sürgetett Tőkés László számára a román államfőtől Tamás Sándor, a Kovászna megyei közgyűlés elnöke (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFBukarest, 2019. december 13. - Tőkés Lászlónak az 1989-es forradalomhoz elvezető temesvári eseményekben játszott elvitathatatlan szerepének elismerését sürgette Klaus Iohannis román államfőnél Tamás Sándor, a Kovászna megyei tanács elnöke.

Módosítás dátuma: 2019. december 13. péntek Bővebben...
 

Zsigmond Barna Pál: újabb támadás lehet a kárpátaljai magyarság ellen az új ukrán közigazgatási törvény elfogadása (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2019. december 11. - Ha az ukrán parlament jelen formájában fogadja el a közigazgatási törvény módosítását, az egy újabb támadás lehet a kárpátaljai magyar közösség ellen - mutatott rá Zsigmond Barna Pál (Fidesz) a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) regionális önkormányzati munkacsoportjának társelnöke a testület ülése után szerdán újságíróknak.

Bővebben...
 

Az ukrán állami tévé szerint hamarosan visszacsatolják Kárpátalját Magyarországhoz és újra a Trianon előtti határok lesznek érvényben (Fotómédia)

E-mail Nyomtatás PDF


6/21/2017 - Magyar határrevízióval, Kárpátalja elszakadásával riogat az ukrán állami tévé. A riport végén ugyan elismerik, hogy „nem fosztogatnak, hanem osztogatnak”, azonban az üzenet világos: rettegj ukrán, és tipord a kisebbségeket!

Módosítás dátuma: 2019. december 11. szerda Bővebben...
 

„Erős anyaország nélkül a határon túli magyarság támogatása is bizonytalan lenne” (MH/MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


2019. december 9. - Erős anyaország nélkül a határon túli magyarság támogatása is több mint bizonytalan lenne - emelte ki Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága előtt hétfőn.

Módosítás dátuma: 2019. december 09. hétfő Bővebben...
 

A lévai magyar közösség megerősítését szolgáló Reménység Szigete (felvidek.ma)

E-mail Nyomtatás PDF


2019.december 9. - A Lévai Református Egyházközség már javában folytatja a helyi közösségi ház és a Forrás bölcsőde építését.

Módosítás dátuma: 2019. december 09. hétfő Bővebben...
 


5. oldal / 1670

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 70 vendég böngészi