Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Ukrán oktatási törvény - Több százan tiltakoztak a felvidéki Nagytárkányban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFNagytárkány, 2017. október 1. - A szlovák kormánynak is tiltakoznia kellene a kisebbségi nyelven történő oktatást ellehetetlenítő ukrán oktatási törvény ellen - hangzott el több szónok beszédében is azon a tüntetésen, amelyet a nemrégiben hatályba lépett ukrán törvény elleni tiltakozásul rendeztek a felvidéki Nagytárkányban (Velké Trakany), a szlovák-magyar-ukrán hármas határ közelében vasárnap.

Módosítás dátuma: 2017. október 01. vasárnap Bővebben...
 

Szilágyi Péter: Magyarország továbbra is számít a délvidéki magyarságra (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Palics, 2017. október 1. - Magyarország továbbra is számít a délvidéki magyarságra, amely már bizonyította életerejét és példaként szolgál a Kárpát-medence magyarsága számára - hangoztatta Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár vasárnap Palicson a Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok megnyitóján.

Bővebben...
 

Ukrán oktatási törvény - Kárpátaljai magyar stratégia kidolgozását javasolja az UMDSZ (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Ungvár, 2017. szeptember 28. - Kárpátaljai magyar stratégia kidolgozását javasolja a kárpátaljai magyarság oktatási rendszerének megőrzése és a közösség megmaradása érdekében az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) elnöksége csütörtökön Beregszászon kiadott nyilatkozatában.

Bővebben...
 

Grezsa: a Kárpát-medencei óvodaprogram az új magyar önépítés fontos mozzanata (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bős, 2017. szeptember 25. - A Kárpát-medencei óvodaprogram az új magyar önépítés fontos mozzanata, olyan rendszerszintű beavatkozás, amely az egész Kárpát-medence magyar megmaradását szolgálja - jelentette ki Grezsa István, a határon átnyúló beruházások ellenőrzéséért felelős miniszteri biztos hétfőn a felvidéki Bősön, ahol elindította és bemutatta a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program felvidéki részét.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 25. hétfő Bővebben...
 

Kövér László: Magyarország a gyermekegészségügy terén is támogatja Kárpátalját (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Beregszász, 2017. szeptember 25. - Magyarország a gyermekegészségügy terén is támogatja Kárpátalját, hiszen mind a magyarok, mind az ukránok számára egyaránt a legfontosabb, hogy egészségben és biztonságban tudják a gyermekeiket - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke hétfőn Beregszászon, ahol a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületének elnökeként orvosi eszközöket adott át a beregszászi járási kórház gyermekosztályának.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 25. hétfő Bővebben...
 


9. oldal / 1630

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 234 vendég böngészi