Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Palóc Napok és Városnapok Füleken (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Salgótarján, 2017. augusztus 7. - Csaknem ötven programmal várják az érdeklődőket Fülekre a pénteken kezdődő XXVII. Palóc Napokra és Városnapokra: lesz a szlovákiai magyarság jellegzetes áttört bútorait és az egykori Füleket bemutató kiállítás, hagyományos ünnepi körmenet, valamint Radics Gigi-, Irigy Hónaljmirigy- és Apostol-koncert is.    

Bővebben...
 

Elkezdődött az első kárpátaljai Magyar Ház építése Rahón (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Rahó, 2017. augusztus 3. - A rahói magyar közösség és a Felső-Tisza-vidék szórványmagyarságának megmaradását szolgáló - Kárpátalján az első - Magyar Ház építése kezdődött el csütörtökön Rahón, a magyar kormány mintegy 80 millió forintnyi támogatásával.

Bővebben...
 

A magyar kormány több mint 6200 vajdasági vállalkozót támogatott (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Szabadka, 2017. augusztus 2. - A magyar kormány eddig mintegy 9 milliárd forintot helyezett ki a Vajdaságba a gazdaságfejlesztési programján keresztül, és ezzel több mint 6200 vállalkozót támogatott - hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán Szabadkán, ahol a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjának újabb nyertes pályázóival írtak alá szerződéseket nagyléptékű mezőgazdasági fejlesztésekről.

Bővebben...
 

Az EU támogatásával teszik újra hajózhatóvá a Temesvárt a Tiszával összekötő Bega-csatornát (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár/Temesvár, 2017. augusztus 2. - Az EU támogatásával teszik újra hajózhatóvá Romániában és Szerbiában is a Temesvárt a Tiszával összekötő Bega-csatornát - közölte szerdán internetes oldalán az Adevarul román napilap.

Bővebben...
 

Nem utazhat Magyarországra Horváth Anna, Kolozsvár volt alpolgármestere (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2017. augusztus 1. - A román legfelsőbb bíróság végzése értelmében nem utazhat Magyarországra a korrupcióval vádolt, és ezért hatósági felügyelet alá helyezett Horváth Anna, Kolozsvár volt alpolgármestere.

Bővebben...
 


9. oldal / 1624

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 103 vendég böngészi