Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Marosvásárhelyi iskolaügy - Az oktatásügyi miniszter szerint nem biztos, hogy tanévkezdésig létrehozható az új katolikus iskola (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár/Marosvásárhely, 2018. január 15. - Liviu Pop román oktatásügyi miniszter szerint nem biztos, hogy tanévkezdésig létrehozható az új katolikus iskola Marosvásárhelyen.

Bővebben...
 

Tőkés: az EMNT a magyar nemzeti önrendelkezés évét ünnepli 2018-ban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár/Nagyvárad, 2018. január 8. - Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) az erdélyi magyar nemzeti önrendelkezés évét ünnepli 2018-ban, ennek jegyében szervezi idei programjait - jelentette ki Tőkés László európai parlamenti (EP) képviselő hétfőn nagyváradi sajtótájékoztatóján.

Módosítás dátuma: 2018. január 08. hétfő Bővebben...
 

Közös állásfoglalást írt alá az autonómia-elképzelések összehangolásáról az RMDSZ, az MPP és az EMNP (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2018. január 8. - Közös állásfoglalást írt alá hétfőn Kolozsváron az autonómia-elképzelések összehangolásáról a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), a Magyar Polgári Párt (MPP) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke.

Módosítás dátuma: 2018. január 08. hétfő Bővebben...
 

A vezető román kormánypárt szerint az autonómia elfogadhatatlan és nem lehet alku tárgya (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bukarest, 2018. január 8. - Az autonómia alkotmányellenes, elfogadhatatlan és nem lehet alku tárgya - szögezte le Liviu Dragnea, a bukaresti kormány vezető erejét képező Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke hétfőn.

Bővebben...
 

Pénzbírság kifizetésére ítélték, és három évre eltiltották a romániai fellépésektől a Kárpátia rockzenekar énekesét (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2018. január 4. - A marosvásárhelyi táblabíróság jogerősen 9 ezer lej (630 ezer forint) pénzbírság kifizetésére kötelezte, és három évre eltiltotta a romániai fellépésektől Petrás János Lászlót, a Kárpátia rockegyüttes énekesét.

Bővebben...
 


9. oldal / 1641

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 248 vendég böngészi