Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Másodszor rendezik meg Torockón a Double Rise összművészeti fesztivált (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2017. június 14. - Másodszor rendezik meg június 29. és július 2. között az erdélyi Torockón a Double Rise összművészeti fesztivált - tájékoztattak szerdai közleményükben a szervezők.

Bővebben...
 

Megújul a marosvásárhelyi Kultúrpalota, a magyar szecesszió emblematikus épülete (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár/Marosvásárhely, 2017. június 14. - Megújul a marosvásárhelyi Kultúrpalota, a magyar szecesszió egyik emblematikus épülete.

Bővebben...
 

Semjén: emelkedik a kárpátaljai magyar pedagógusok támogatása (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. június 13. - A magyar kormány megemeli a kárpátaljai magyar pedagógusok jövedelem-kiegészítését, akik így az évi 180 ezer forint helyett 270 ezer forintos juttatásban részesülhetnek - jelentette be Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Módosítás dátuma: 2017. június 13. kedd Bővebben...
 

Menyhárt: felfelé ívelő úton az MKP, a cél a magyar képviselet maximalizálása (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Pozsony, 2017. június 12. - Egy évvel ezelőtt sokan temették a Magyar Közösség Pártját (MKP), de a párt nemcsak hogy él, hanem felfelé ívelő útra lépett, s legközelebbi céljául a magyar képviselet maximalizálását tűzte ki a Szlovákiában ősszel rendezendő megyei választásokon - jelentette ki Menyhárt József pártelnök hétfőn azon a sajtótájékoztatón, amelyen a felvidéki magyar párt egy éve megválasztott új vezetése az azóta eltelt időszakot értékelte.

Bővebben...
 

Brenzovics László: jelentős siker Ukrajna számára, hogy megkapta az EU-tól a vízummentességet (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Ungvár, 2017. június 12. - Jelentős siker Ukrajna számára, hogy az Európai Unió eltörölte vele szemben a vízumkényszert, jóllehet ezt már 20 évvel ezelőtt meg kellett volna tennie, vagy eleve be sem kellett volna vezetnie azt - jelentette ki Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke, az ukrán parlament képviselője az MTI-nek nyilatkozva hétfőn Ungváron.

Bővebben...
 


9. oldal / 1618

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 66 vendég böngészi