Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Grezsa: a kárpátaljai magyar épített emlékek helyreállításának támogatása a térség minden nemzetiségét gazdagítja (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Szerednye, 2019. július 10. - Magyarország kormánya azzal, hogy Kárpátalján támogatja a magyar épített emlékek helyreállítását, közös értéket teremt, és gazdagítja a térség valamennyi nemzetiségét - jelentette ki Grezsa István miniszteri biztos szerdán az Ungvárhoz közeli Szerednyén, a Butler-kultúrkúria és Magyar Ház ünnepélyes alapkőletételén.

Bővebben...
 

A kisebbségvédelem köti össze Magyarországot az olaszországi Dél-Tirol autonóm tartománnyal (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Róma/Bolzano, 2019. július 5. - A nemzeti kisebbségek kérdésének magasabb, európai szintre emelését szorgalmazta Arno Kompatscher az olaszországi Dél-Tirol autonóm tartomány kormányzója és Kalmár Ferenc,  a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa  pénteken a tartományi székhelyen,  Bolzanóban tartott találkozón.

Bővebben...
 

Fekete Péter: a határon túli fesztiválok az összetartozásról is szólnak (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Magyarkanizsa, 2019. július 5. - A határon túli magyarlakta területeken kifejezetten az összetartozásról, az együttgondolkodásról szólnak a nyári fesztiválok, amelyek a szórakozás mellett eszmecserékkel, beszélgetésekkel, kulturális eseményekkel várják a résztvevőket - hangsúlyozta Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár pénteken Magyarkanizsán, a Kanizsa Feszt hivatalos megnyitóján.

Bővebben...
 

Potápi: Kárpátalja többségi nemzete is igényli a gyermekek magyar nyelvű oktatását (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Ökörmező, 2019. július 5. - Örvendetes, hogy Kárpátalján a többségi nemzet is igényli a magyar nyelv és kultúra elsajátítását már az óvodától kezdve, amihez a magyar kormány kész segítséget nyújtani - mondta Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár pénteken a hegyvidéki Ökörmezőn (Mizshirja), amikor átadta a magyar kormány támogatásával felújított, magyar csoportot foglalkoztató óvodát.

Bővebben...
 

Két képviselője lesz a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek Brüsszelben (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFBukarest, 2019. június 3. - Közzétette hétfőn a román központi választási bizottság (BEC) a május 26-ai voksolás hivatalos végeredményét, amely megerősítette, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) két képviselőt küldhet Brüsszelbe.

Módosítás dátuma: 2019. június 04. kedd Bővebben...
 


2. oldal / 1658

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 200 vendég böngészi