Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Kelemen Hunor: ha a románság betartja ígéreteit, más volna a két közösség viszonya (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. augusztus 10. - Ha a románság betartja a magyarságnak 1918-ban tett ígéreteit egészen más volna ma Romániában a két közösség, a magyarság és a románság viszonya - jelentette ki Kelemen Hunor csütörtökön, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Bővebben...
 

Belgrádban mutatkozott be a magyar közmédia vajdasági médiapartnere, a Pannon RTV (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Belgrád, 2017. augusztus 10. - A szabadkai Pannon RTV egyik alapvető feladata, hogy híd legyen a szerb és a magyar kultúra és társadalom, valamint a két ország közszolgálati médiája között - hangsúlyozta Bodzsoni István, a médiaház igazgatója az MTI tudósítójának csütörtökön Belgrádban, ahol a szerb főváros közönsége előtt mutatkozott be a magyar közmédia vajdasági együttműködő partnere.

Bővebben...
 

Palóc Napok és Városnapok Füleken (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Salgótarján, 2017. augusztus 7. - Csaknem ötven programmal várják az érdeklődőket Fülekre a pénteken kezdődő XXVII. Palóc Napokra és Városnapokra: lesz a szlovákiai magyarság jellegzetes áttört bútorait és az egykori Füleket bemutató kiállítás, hagyományos ünnepi körmenet, valamint Radics Gigi-, Irigy Hónaljmirigy- és Apostol-koncert is.    

Bővebben...
 

Elkezdődött az első kárpátaljai Magyar Ház építése Rahón (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Rahó, 2017. augusztus 3. - A rahói magyar közösség és a Felső-Tisza-vidék szórványmagyarságának megmaradását szolgáló - Kárpátalján az első - Magyar Ház építése kezdődött el csütörtökön Rahón, a magyar kormány mintegy 80 millió forintnyi támogatásával.

Bővebben...
 

A magyar kormány több mint 6200 vajdasági vállalkozót támogatott (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Szabadka, 2017. augusztus 2. - A magyar kormány eddig mintegy 9 milliárd forintot helyezett ki a Vajdaságba a gazdaságfejlesztési programján keresztül, és ezzel több mint 6200 vállalkozót támogatott - hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán Szabadkán, ahol a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjának újabb nyertes pályázóival írtak alá szerződéseket nagyléptékű mezőgazdasági fejlesztésekről.

Bővebben...
 


2. oldal / 1618

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 127 vendég böngészi