Főoldal Egyházak
Egyházak

Orbán Viktor: Placid atya az európai keresztény kultúra tanúságtevője volt (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2017. január 17. - Megrendülését és együttérzését fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök abban a levélben, melyet Olofsson Placid atya halála kapcsán írt Várszegi Asztrik pannonhalmi bencés főapátnak, illetve a gyászoló közösségnek - tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke kedden az MTI-t.

Bővebben...
 

Tiltakozások a szentpétervári Izsák-székesegyház egyházi kezelésbe adása ellen (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Moszkva, 2017. január 15. - Kultúrharc bontakozott ki Oroszországban a szentpétervári kormányzó azon határozata miatt, hogy az ortodox egyház használatába engedi át az Izsák-székesegyházat, a legnagyobb befogadóképességű orosz ortodox templomot.

Bővebben...
 

Balog Zoltán: a hit szabadságáért ma is meg kell harcolni, még Európában is (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Torda, 2017. január 13. - Balog Zoltán szerint a hit szabadságáért ma is és Európában is meg kell harcolni - az emberi erőforrások minisztere az erdélyi Torda unitárius templomában beszélt erről pénteken azon az ünnepi istentiszteleten, amelyet a vallásszabadság 449 évvel ezelőtti kihirdetése alkalmából tartottak.

Módosítás dátuma: 2017. január 14. szombat Bővebben...
 

Szír pátriárka: veszélyben van a Közel-Kelet keresztény közössége (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. január 11. - Veszélyben van a Közel-Kelet, Irak és Szíria keresztény közössége - hangsúlyozta Mar Ignatius Joseph III. Younan, a szír katolikus egyház feje szerdai budapesti előadásán.

Bővebben...
 

Szentpétervár egyházi használatba adná az Izsák-székesegyházat (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Moszkva, 2017. január 10. - A szentpétervári önkormányzat elvi döntést hozott arról, hogy használatba adja az Izsák-székesegyházat, a város egyik fő nevezetességét az orosz ortodox egyháznak - jelentette be kedden Georgij Poltavcsenko, Oroszország "északi fővárosának" kormányzója.

Bővebben...
 


10. oldal / 339

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 84 vendég böngészi