Főoldal Egyházak
Egyházak

A kolozsvári protestáns teológia udvarán ünnepelték az erdélyi reformáció vívmányait (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2017. szeptember 30.  - A kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet udvarán ünnepelték az erdélyi protestáns egyházak a reformáció vívmányait.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 30. szombat Bővebben...
 

Bogárdi Szabó: halálos paradoxon volt a református egyház kompromisszumkötése a pártállammal (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. szeptember 25. - Halálos paradoxonnak nevezte a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának lelkészi elnöke a protestáns múltfeltárásról tartott hétfői budapesti konferencián azt, hogy a református egyház annak idején kompromisszumokat kötött egy olyan politikai hatalommal, amely indulásától kezdve egyik fő programjának tekintette az egyházak megszüntetését.

Bővebben...
 

Eretnekséggel vádolják Ferenc pápát több nemzetközi katolikus internetes oldalon (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Vatikánváros, 2017. szeptember 24. - Téves egyházi tanítással és ebből eredő eretnekséggel vádolja Ferenc pápát a több nemzetközi katolikus internetes oldalon közzétett dokumentum, amely az egyházfő Amoris laetitia (A szeretet öröme) kezdetű apostoli buzdításának "tévedéseinek" korrekcióját szorgalmazza az egyházfőtől.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 24. vasárnap Bővebben...
 

A 21. századi egyházi művészetről rendez konferenciát az MMA (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. szeptember 23. - Második alkalommal rendez a 21. század keresztény egyházi művészetéről konferenciát Lélek-vallás-művészet címmel a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete hétfőn és kedden a Pesti Vigadóban.

Bővebben...
 

Hoppál: a baranyai reformáció sokat tett a magyar kultúra fejlődéséért (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Pécs, 2017. szeptember 20. - A kultúráért felelős államtitkár szerint a baranyai reformáció története nagyon sokkal járult hozzá a magyar kultúra fejlődéséhez és a mai értelemben vett magyar identitás kialakulásához.

Bővebben...
 


10. oldal / 349

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 225 vendég böngészi