Főoldal Egyházak
Egyházak

A 21. századi egyházi művészetről rendez konferenciát az MMA (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. szeptember 23. - Második alkalommal rendez a 21. század keresztény egyházi művészetéről konferenciát Lélek-vallás-művészet címmel a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete hétfőn és kedden a Pesti Vigadóban.

Bővebben...
 

Hoppál: a baranyai reformáció sokat tett a magyar kultúra fejlődéséért (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Pécs, 2017. szeptember 20. - A kultúráért felelős államtitkár szerint a baranyai reformáció története nagyon sokkal járult hozzá a magyar kultúra fejlődéséhez és a mai értelemben vett magyar identitás kialakulásához.

Bővebben...
 

Megáldották a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus titkárságának székházát (magyarkurir.hu)

E-mail Nyomtatás PDF

2017. szeptember 12. - Erdő Péter bíboros, prímás – aki az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye vezetőjeként a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) házigazdája – szeptember 12-én megáldotta a világeseményt szervező titkárság székházát Budapesten.

Bővebben...
 

Reformáció 500 - Ötszáz magyar nyelvű bibliát juttatnak el Székelyföldre (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Vizsoly, 2017. szeptember 9. - Ötszáz magyar nyelvű bibliát adott át a Magyar Bibliatársulat szombaton a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vizsolyban azoknak a székelyudvarhelyi kerékpárosoknak, akik félezer kilométert tettek meg a reformáció 500. évfordulója alkalmából.

Bővebben...
 

Reformáció 500 - Balog: az egyházak vitákban való részvétele mellett a kormánynak a magánéleti döntések tiszteletben tartása is fontos (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Balatonszárszó, 2017. augusztus 26. - Az egyházaknak az élet nagy kérdéseit is érintő, szabad vitákban való részvétele mellett az emberek magánéleti döntéseinek tiszteletben tartásának fontosságát hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere Balatonszárszón szombaton.

Bővebben...
 


10. oldal / 348

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 313 vendég böngészi