Főoldal
Egyházak


Százhúsz éves fennállását ünnepli a magyarországi metodista misszió (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2018. november 14. - Az állam és az egyház elválasztása nem jelentheti az egyház és a társadalom szétválasztását - hangoztatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerdán Budapesten, a magyarországi metodista misszió működése megkezdésének 120. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen.

Bővebben...
 

Csíksomlyói búcsú - A Magyar Unitárius Egyház: a vallásszabadságot lehetővé tevő János Zsigmond fejedelem nem volt erőszakos hittérítő (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bukarest, 2018. május 18., péntek - A Magyar Unitárius Egyház (MUE) elnöksége pénteken közleményben emelt szót "az évente visszatérő hamis legenda ellen", amely a csíksomlyói búcsú eredetét János Zsigmond 1567-es állítólagos hittérítő hadjáratához kapcsolja.

Bővebben...
 

Bogárdi Szabó: Három-négyszáz református projekt valósulhat meg rekonstrukciós támogatásból (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2018. április 19. - Három-négyszáz projekt, templomépítés és -felújítás, parókiák, közösségi terek építése és bővítése valósulhat meg abból a rekonstrukciós támogatásból, amit 2017 decemberében kapott a református egyház a kormánytól - mondta Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának lelkészi elnöke a testület ülésén csütörtökön Budapesten.

Módosítás dátuma: 2018. április 19. csütörtök Bővebben...
 

Ferenc pápa kinevezte a görögkatolikus Nyíregyházi Egyházmegye püspökét (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2018. április 7. - Ferenc pápa kinevezte Szocska A. Ábelt, a görögkatolikus Nyíregyházi Egyházmegye apostoli kormányzóját az egyházmegye püspökévé - közölte Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkársága szombaton az MTI-vel.

Módosítás dátuma: 2018. április 07. szombat Bővebben...
 

Egyházi vezetők ünnepi miséi, istentiszteletei (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2018. március 31. - Húsvét ünnepén a katolikus, a református és az evangélikus egyház vezetői Budapesten, illetve Esztergomban tartanak ünnepi szentmisét, istentiszteletet.

Bővebben...
 


22. oldal / 369

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 85 vendég böngészi