Főoldal
Egyházak


Támogatja a kormány az aleppói görög katolikus oktatási programot (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. december 30. - A kormány 620 millió forinttal támogatja Szíriában az Aleppói Görög Katolikus Érsekség oktatási fejlesztési programját - derült ki a Magyar Közlönyből.

Bővebben...
 

Soltész: a kormány szövetséget kötött az egyházakkal is (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. december 26. -  A kormány az elmúlt években szövetséget kötött az egyházakkal is, és az elmúlt hét és fél évben a közfeladat-ellátásban és karitatív segítségnyújtásban is nagy változások történtek - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a Kossuth rádió 180 perc című műsorában kedden.

Bővebben...
 

Személyi plébánia lett az eddigi prágai magyar római katolikus lelkészség (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Prága, 2017. december 17. - Személyi plébániává alakult át decembertől a prágai magyar katolikus lelkészség. Ez egyházilag magasabb státus, és az eddiginél nagyobb stabilitást, biztonságot ad a prágai magyar katolikus hívőknek.

Bővebben...
 

Ferenc pápa: Jézus nélkül semmi nem marad a karácsonyból (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Vatikánváros, 2017. december 17. - Jézus nélkül semmi nem marad a karácsonyból - jelentette ki Ferenc pápa Advent harmadik vasárnapján a római Szent Péter téren, ahol a keresztény karácsony üzenetéről beszélt, s ahol megáldotta a gyermek Jézus jászolba helyezendő szobrocskáit.

Módosítás dátuma: 2017. december 18. hétfő Bővebben...
 

A reformáció, Debrecen és Erdély kapcsolatáról nyílt kiállítás a Déri Múzeumban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Debrecen, 2017. december 4. - A reformáció 500. és a Magyar Református Egyház létrejöttének 450. évfordulóját köszöntő idei debreceni programok záró rendezvényeként a Déri Múzeumban hétfő este megnyitották A hit megtartó ereje - Az erdélyi fejedelemség és Debrecen című kiállítást.

Bővebben...
 


26. oldal / 369

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 84 vendég böngészi