Főoldal
Egyházak


Közzétették a keresztényüldözésről rendezett konferencia nyilatkozatát (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. november 2. - Az Emberi Erőforrások Minisztériumának üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkársága közzétette az október 11. és 13. között Budapesten a keresztényüldözésről rendezett nemzetközi konferencián elfogadott nyilatkozatot.

Bővebben...
 

Reformáció 500 - Felavatták a reformáció emlékművét Debrecenben (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF



Debrecen, 2017. október 31. - A debreceni Református Nagytemplom és Református Kollégium közötti Emlékkertben kedden este felavatták a reformáció emlékművét, Györfi Sándor és Györfi Lajos szobrászművész alkotását.

Módosítás dátuma: 2017. október 31. kedd Bővebben...
 

Reformáció 500 - Balog: szilárdan őrizni kell a felismert igazságot (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. október 30. - Szilárdan őrizni kell a felismert igazságot és nyitottnak kell lenni az újra, ezt üzeni a reformáció - mondta az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten, a Magyar Nemzeti Bankban (MNB), ahol a jegybank alelnökével bemutatta a reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából kibocsátott emlékérméket.

Bővebben...
 

Reformáció 500 - Trócsányi: ma különösen nagy az egyház felelőssége (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kecskemét, 2017. október 30. - "Ma különösen nagy az egyház felelőssége. Meg kell szólalnia olyan kérdésekben, amelyek bizonytalanságban tartják a világot" - mondta Trócsányi László Az első 500 - Időutazás a reformációba című kiállítás hétfői megnyitóján a kecskeméti Cifrapalotában.

Bővebben...
 

Közös emlékzsinatot tart ma a református és az evangélikus egyház (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. október 13. - Közös zsinatot tart a Magyarországi Református Egyház (MRE) és a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) a reformáció 500. évfordulója alkalmából csütörtökön Budapesten.

Bővebben...
 


29. oldal / 369

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 89 vendég böngészi