Főoldal
Egyházak


A kereszténység a legüldözöttebb vallás (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. október 11. - Minden öt olyan ember közül, akit a vallása miatt üldöznek a világon, négy keresztény, vagyis kimondhatjuk, hogy ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Bővebben...
 

Reformáció 500 - Balog: a politikusnak kötelessége megvallani hitét (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. október 5. - A politikusnak kötelessége, hogy megvallja hitét, azt, hogy vannak dolgok, amelyek a közéleti csatározások fölött állnak - mondta Balog Zoltán csütörtökön Budapesten, a Parlament felsőházi termében megtartott reformáció emlékülésen.

Bővebben...
 

Református püspök: az egyház miden tettének az evangéliumot kell szolgálnia (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. október 1. - Az egyház minden tettének az evangéliumot kell szolgálnia és ebbe sosem fáradhat bele - mondta Steinbach József református püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) elnöke, a reformáció hónapjának megnyitóján vasárnap este Budapesten.

Bővebben...
 

A kolozsvári protestáns teológia udvarán ünnepelték az erdélyi reformáció vívmányait (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2017. szeptember 30.  - A kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet udvarán ünnepelték az erdélyi protestáns egyházak a reformáció vívmányait.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 30. szombat Bővebben...
 

Bogárdi Szabó: halálos paradoxon volt a református egyház kompromisszumkötése a pártállammal (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. szeptember 25. - Halálos paradoxonnak nevezte a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának lelkészi elnöke a protestáns múltfeltárásról tartott hétfői budapesti konferencián azt, hogy a református egyház annak idején kompromisszumokat kötött egy olyan politikai hatalommal, amely indulásától kezdve egyik fő programjának tekintette az egyházak megszüntetését.

Bővebben...
 


30. oldal / 369

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 86 vendég böngészi