Főoldal Krónika
Krónika

Kiállítás a két világháború közötti kultúrpolitikáról Székesfehérváron (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Székesfehérvár, 2013. augusztus 18. - A Szent István Király Múzeum és a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége (MVMSZ) Egy korszak történelmi traumák között - Kultúra és műpártolás 1920–1944 címmel vándorkiállítást szervezett, amelynek országos megnyitóját vasárnap a székesfehérvári Csók István Képtárban tartották.

Bővebben...
 

"Talányos leletek" a magyar őstörténeti konferencián Oroszországban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kijev, 2013. augusztus 16. - Két "talányos, de érdekfeszítő" leletet mutattak be a honfoglalást megelőző, korai magyar történelem témakörében a héten tartott oroszországi konferencia résztvevőinek - tájékoztatta Csáji László Koppány néprajzkutató-etnológus, a rendezvény egyik magyar előadója pénteken az MTI-t.

Módosítás dátuma: 2013. augusztus 18. vasárnap Bővebben...
 

A Kárpát-medence bronzkori kulturális változásait vizsgálják az MTA régészei (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2013. augusztus 15. - A mai Magyarország területén az időszámítás előtti 2500 és 1500 közötti időszak társadalmi változásai és a népcsoportok vándorlása közötti összefüggéseket, a korabeli életmódot és a táplálkozási viszonyokat vizsgálják egy projekt keretében a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának szakemberei.

Bővebben...
 

Az első világháborús magyar katonaiveszteség-adatbázis 2018-ra készülhet el (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2013. augusztus 15. - Az első világháborús centenárium végére, 2018-ra készülhet el a magyar katonai veszteséget tartalmazó adatbázis - mondta a Honvédelmi Minisztérium (HM) katonai hagyományőrző és hadisírgondozó osztályának vezetője az MTI-nek adott interjúban.

Bővebben...
 

Konferenciát rendeztek Oroszországban a honfoglalás előtti magyar történelemről (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kijev, 2013. augusztus 14. - A honfoglalást megelőző korai magyar történelem témakörében tartanak konferenciát a napokban Oroszországban - tájékoztatta Csáji László Koppány néprajzkutató-etnológus, a rendezvény egyik magyar előadója az MTI-t.

Bővebben...
 


41. oldal / 68

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 120 vendég böngészi