Főoldal Krónika
Krónika

Beperlik Oroszországot a katyni áldozatok hozzátartozói (MTI/alfahir.hu)

E-mail Nyomtatás PDF

2013, február 13 - Azt várják az Emberi Jogok Európai Bíróságától (EJEB) az 1940-es katinyi (Katyn) mészárlás lengyel áldozatainak hozzátartozói, hogy kötelezi Oroszországot a teljes igazság nyilvánosságra hozására.

Bővebben...
 

Utoljára magyar király mondatott le pápát [origo]

E-mail Nyomtatás PDF

2013. 02. 11. - Zsigmond magyar és német király volt a történelemben eddig az utolsó, aki el tudta érni, hogy egyszerre három pápát is letegyenek, s köztük a római pápa, XII. Gergely is lemondjon.

Bővebben...
 

Amikor a magyar huszárok elfoglalták Berlint (BBC History Magazin)

E-mail Nyomtatás PDF

2013. 02. 10. - Kétszázötven évvel ezelőtt írták alá azt a megállapodást, amely lezárta a 18. század egyik legvéresebb konfliktusát.

Bővebben...
 

Római konferencia a Magyar Királyság népeiről (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


2013. január 29. - Budapest/Róma - Háromnapos tudományos konferenciát rendez Rómában A Magyar Királyság népeinek történelme, irodalma, kultúrája az Osztrák-Magyar Monarchia idején (1867-1918) címmel a Magyar és Közép-Kelet-Európai Tanulmányok Egyetemközi Kutatóközpont (CISUECO), a Balassi Intézet-Római Magyar Akadémia, valamint a Roma Tre Egyetem politikatudományi tanszéke szerdától péntekig.

Módosítás dátuma: 2013. január 29. kedd Bővebben...
 

MTA BTK-főigazgató: nem volt felelőtlen tett a 2. magyar hadsereg Don-kanyarba küldése (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2013. január 15. - Budapest - Nem lehet felelőtlen tettként értékelni a 2. magyar hadsereg Don-kanyarba küldését, ma már tudjuk, hogy a katonák a fronton mindent megkaptak, amit a korabeli ország adhatott - mondta Fodor Pál, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont (MTA BTK) főigazgatója az 1943. januári doni áttörés 70. évfordulója alkalmából rendezett konferencián kedden, Budapesten.

Bővebben...
 


46. oldal / 68

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 174 vendég böngészi