Főoldal Krónika
Krónika

Kivételes régészeti leletekre bukkantak magyar kutatók Oroszországban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2016. november 2. - Kivételes, a honfoglaló magyarokhoz köthető régészeti leletekre bukkantak magyar kutatók Oroszországban, a Kaukázus észak-nyugati előterében, a Kubán-vidéki Krasznodar és Anapa városok múzeumi gyűjteményeiből.

Bővebben...
 

1956 - Mindszenty József hercegprímásra emlékeztek Bécsben (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bécs, 2016. október 22. - Mindszenty József Bécsbe érkezésének 45. évfordulójára emlékeztek a bécsi magyarok a Collegium Pázmáneumban szombaton, és megkoszorúzták a hercegprímás emléktábláját is.

Módosítás dátuma: 2016. október 22. szombat Bővebben...
 

Ferenc József életének és uralkodásának magyar vonatkozásairól tartottak konferenciát Bécsben (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bécs, 2016. szeptember 28. - "Ferenc József (nem csak) magyar szemmel" címmel tartottak háromnapos nemzetközi történész konferenciát a bécsi magyar kulturális intézetben, ahol az uralkodó életének magyarországi vonatkozásait mutatták be - tájékoztatták a szervezők szerdán az MTI-t. Ausztriában Ferenc József emlékévet tartanak abból az alkalomból, hogy idén van az uralkodó halálának századik évfordulója.

Bővebben...
 

Százharminc éves a récényi Ilona-akna (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Sopron, 2016. szeptember 10. - Százharminc évvel ezelőtt nyitották meg a Sopronhoz tartozó brennbergi szénmedence dél-nyugati részén az Ilona-aknát, amely ma Ausztriához tartozik.

Bővebben...
 

A magyarok őstörténetét kutató uráli expedíciónak már vannak eredményei (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2016. augusztus 21. - A  magyarok őstörténetét kutató 4. orosz-magyar uráli expedíciónak már vannak eredményei - mondta Mende Balázs antropológus az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

Bővebben...
 


6. oldal / 55

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 71 vendég böngészi