Főoldal Krónika
Krónika

Meghalt a király. (Dunántúli Hírlap – Független Politikai Napilap –„Összetartás”)

E-mail Nyomtatás PDF


Győr, 1916. november 23. - Minden megpróbáltatásra és gyászra megedzett lélekkel fogadta a vérig és halálig hű, lovagias, lojális ezeréves Magyarország a fájdalmas hírt:

Módosítás dátuma: 2015. december 12. szombat Bővebben...
 

Galócát evett a spanyol királyból lett magyar uralkodó (origo.hu)

E-mail Nyomtatás PDF

2015. október 2. - Háromszázharminc éve, 1685. október 1-én született III. Károly, a Habsburg-ház női trónöröklését szabályozó Pragmatica Sanctio „atyja”, aki – eredeti szándékai ellenére - a spanyolról ült át a magyar trónra.

Bővebben...
 

Történész Világkongresszus: Kínában kezdődött volna a II. világháború? (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Peking, 2015. augusztus 30. - Több tekintélyes külföldi történész is egyetért abban, hogy a nyugati világban elterjedttel szemben, a II. világháború nem 1939-ben Lengyelországban, hanem 1937-ben Kínában kezdődött.

Bővebben...
 

I. Géza király sírhelyét találhatták meg Vácon (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Szentendre, 2015. augusztus 27. - Nagy valószínűséggel I. Géza király sírhelyét találták meg az egykori váci középkori székesegyház feltárása során - tájékoztatta az MTI-t a váci Tragor Ignác Múzeum feltáró régésze.

Bővebben...
 

Kiállítással és tudományos előadásokkal is emlékeznek a magyar ősökre (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2015. augusztus 6. - Régészeti és antropológiai kiállítás, a honfoglalás kori népességről, a magyar és kirgiz dallamvilágról, valamint a besenyők történetéről szóló tudományos előadások is várják az érdeklődőket augusztus 14. és 16. között Bugacon, az Ősök Napja című, harmadik alkalommal megrendezett hagyományőrző rendezvényen.

Bővebben...
 


9. oldal / 54

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 323 vendég böngészi