Főoldal Krónika
Krónika

Raffay Ernő: Trianon egy hosszú folyamat következménye (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Szeged, 2015. június 3. - A trianoni békediktátum egy hosszú folyamat következménye volt, Magyarország sorsa nem a békekonferencia néhány hónapja alatt dőlt el - mondta Raffay Ernő történész szerdán Szegeden.

Bővebben...
 

Mégsem fulladt II. Lajos a Csele-patakba? (BBC History Magazin)

E-mail Nyomtatás PDF


2015.03.25. - A történészek mindeddig egyetértettek abban: a királygyilkossággal kapcsolatos feltételezések nem bizonyíthatók, a legvalószínűbb forgatókönyv a mohácsi csata tragikus végkifejletére az, hogy II. Lajos menekülés közben fulladt bele a megáradt patakba.

Módosítás dátuma: 2015. március 26. csütörtök Bővebben...
 

Felmentették Hóman Bálint néhai kultuszminisztert a háborús bűntett vádja alól (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2015. március 6. - Bűncselekmény hiányában felmentette Hóman Bálint néhai kultuszminisztert a háborús bűntett vádja alól és egyúttal hatályon kívül helyezte az 1946-os népbírósági ítéleteket a Fővárosi Törvényszék perújítási eljárásban pénteken kihirdetett elsőfokú, jogerős döntésében.

Módosítás dátuma: 2015. március 06. péntek Bővebben...
 

Hóman Bálint egykori kultuszminiszter felmentését kérte az ügyész és a védő a Fővárosi Törvényszéken (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFBudapest, 2015. február 27. - Néhai Hóman Bálint 1946-ban háborús bűntett miatt életfogytiglanra ítélt egykori kultuszminiszter, történész felmentését kérte az ügyész és a védő egyaránt a Fővárosi Törvényszéken pénteken tartott perújítási tárgyaláson.

Módosítás dátuma: 2015. február 27. péntek Bővebben...
 

Schmidt Mária: Háromszázezren nem tértek vissza a Szovjetunióba deportáltak közül (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2015. február 21. - Az idei emlékév jó alkalom arra, hogy helyére kerüljön a hazai köztudatban, mi történt azzal a mintegy 700 ezer, a második világháború végén vagy után a Szovjetunióba deportált honfitársunkkal, akik közül háromszázezer sosem tért vissza - mondta a kommunizmus áldozatainak szerdai emléknapja előtt az MTI-nek Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója.

Bővebben...
 


10. oldal / 54

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 270 vendég böngészi