Főoldal Kritika
Kritika

Farkas Gergely értékmentő sorozata: Reményik Sándor (barikad.hu)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. november 24. -  A méltatlanul elfeledett nagyjainkról indított felszólalás-sorozatom eddigi részeiben olyan emberekre hívtam fel a figyelmet, akik ha nem is kizárólagosan, de mégis inkább a próza területén adtak sokat a magyar irodalomnak. A ma bemutatott és méltatott költőnagyság, Reményik Sándor, azonban elsősorban a költeményeivel vívta ki korának elismerését.

Bővebben...
 

"Az iskolarendszer nem a szórakoztatóipar része" - interjú a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárral (origo)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. 11. 11. - A legjobban ott működik a felsőoktatás, ahol nem vezették be a Bologna-rendszer szerinti kétszintű képzést, ezért a jövőben az egyetemek dönthetik majd el, hogy visszaállítják-e a régi rendszert - mondta az [origo]-nak Dux László felsőoktatásért felelős államtitkár-helyettes. Az iskola fő feladata nem az, hogy ott jól mulassanak a gyerekek, és az lenne a jó, ha a tanár ismét a közösség lámpása lenne. Milyen lesz az új felsőoktatás a kormány terve szerint?

Bővebben...
 

Vegyen hat csempét, és kijön Nagy-Magyarország! (hvg)

E-mail Nyomtatás PDF


2010. november 09. - A világhálón fenn van, de talán nem minden olvasónk figyelt fel erre a megdöbbentő történetre. 1972 májusában a washingtoni magyar nagykövetség jelentette Komócsin Zoltánnak, a KB külügyi titkárának, Gyenes Andrásnak, a KB külügyi osztályvezetőjének, továbbá Nagy János külügyminiszter-helyettesnek, hogy egy New York-i magyar boltban az Artex külker vállalattól vásárolt fali csempékre bukkantak.

Bővebben...
 

Farkas Gergely értékmentő sorozata: Tormay Cécile (barikad.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


2010. november 3. - Vajon hányan tudnának válaszolni arra a kérdésre, hogy mely írónk volt az, akit egymás után két évben is jelöltek Nobel-díjra?
Vajon a jelen lévő képviselők, vagy az utca embere közül hányan tudnának válaszolni arra a kérdésre, hogy mely írónk volt az, akit egymás után két évben is jelöltek Nobel-díjra, és a második alkalommal már bekerült a győztes kiválasztása előtti utolsó fordulóba, és csak azért nem ő kapta meg a díjat, mert a díjátadás előtt néhány héttel, váratlan hirtelenséggel elhunyt?

Módosítás dátuma: 2010. november 04. csütörtök Bővebben...
 

Világépítés és világpusztítás (Ökötáj)

E-mail Nyomtatás PDF


2010. október 31. - Szabadkőműves hagyományok a politikában - Beszélgetés Bakos Józseffel.

Módosítás dátuma: 2010. október 31. vasárnap Bővebben...
 


32. oldal / 52

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 43 vendég böngészi