Főoldal film
Film

Csíkszeredában megkezdődött az VI. Film.Dok Fesztivál (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. október 05. - Október 4-én, hétfőn, Csíkszeredán kezdetét vette az VI. Film.Dok Magyar–Román Dokumentumfilm-fesztivál. A rendezvény október 10-ig tart, a díjkiosztó azonban már október 9-én este lezajlik.

Bővebben...
 

Kőrösi Zoltán: Legyen vége a borongásnak (origo)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. 09. 12. - Nem lesz több szakadt pulóverben megjelenő rendező a Filmszemlén, és nem popcornárusok szegélyezik majd utunkat a vetítőterem felé. Ez is kiderült a Magyar Mozgókép Közalapítvány kuratóriuma elnökének, Kőrösi Zoltánnak a szavaiból, aki a Szemle radikális átalakítását tervezi.

Módosítás dátuma: 2010. október 04. hétfő Bővebben...
 

Hajdu Szabolcs filmjét nevezték Oscarra (Index)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. szeptember 7. - A Bibliothéque Pascal című film kapta a hivatalos magyar nevezést az Oscarra.
Az Oscar-díjra nevező bizottság 2010. szeptember 7-i ülésének döntése értelmében képviselheti Hajdu Szabolcs filmje Magyarországot a 2011. évi „legjobb idegennyelvű film” kategóriában.

Bővebben...
 

Fliegaufot díjazták Locarnóban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. augusztus 15. - Kiosztották a 63. Locarnói Filmfesztivál díjait. Az Arany Leopárd egy kínai rendezőé lett, de Fliegauf Benedek első angol nyelven forgatott filmjét is díjazták.

Bővebben...
 

Tiszta, hideg szerelem (origo)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. 08. 7.  - Fliegauf Benedek Womb című, angol nyelvű filmjét tegnap mutatták be a locarnói filmfesztivál versenyprogramjában. Az Eva Green főszereplésével készült szerelmes sci-fi kissé távolságtartó, de szép film, amelynek pont most fontos üzenete van: a tehetség fittyet hány a határokra, a legjobb rendezőink akkor is forgatnak majd, ha megszűnik a magyar filmipar. Mi viszont veszthetünk vele, ha elengedjük őket.

Bővebben...
 


28. oldal / 79

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 114 vendég böngészi