Főoldal film
Film

Marosvásárhelyi rendező nyerte az AXN filmfesztivál – 2010 nagydíját (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. augusztus 06. - A magyarországi AXN filmfesztivál – 2010 nagydíját az Autóstop című rövidfilm-alkotással egy fiatal marosvásárhelyi rendező, László József nyerte, aki idén nyáron diplomázott a Sapientia-EMTE film szakán. Az AXN filmfesztivált harmadik alkalommal rendezték meg, és arra magyar alkotók jelentkezhettek, bárhonnan.

Bővebben...
 

Összecsapott Návai és az MMKA elnöke (Index)

E-mail Nyomtatás PDF

2010.07.28. - Két hete megítélték a Filmbizottság negyedévi költségeire járó 4,325 millió forintot a kuratórium ülésén, derül ki Návai Anikó Kőrösi Zoltánnak, a Mozgókép Közalapítvány elnökének írt mai leveléből is, ami megerősítette a múlt heti állításunkat.

Bővebben...
 

Návai Anikót tényleg nem fizetik tovább? (Index)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. július 22. - A drágán, évi 16-19 milliós állami támogatásból működő Magyar Filmbizottsággal nem voltak elégedettek a producerek. A túlköltést lefaragni készülő, és nagy zárolástól szenvedő Mozgókép Közalapítvány mégsem biztos, hogy megszakítja a munkakapcsolatot a bizottságot működtető Návai Anikóval.

Bővebben...
 

Lefaragják a filmes alapítvány vezetőségét (Index)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. július 1. - Az MMKA alapítóit a Filmművész Szövetség július 1-ére hívta össze megbeszélésre, egy hónappal azután, hogy fény derült az alapítvány hitelek miatt felhalmozott több milliárdos tartozására. Az alapítói értekezleten az új játékfilmes szakkollégium felállítására is tesznek javaslatot, kérdés, hogy alakul a magyar filmipar helyzete a bejelentés után.

Bővebben...
 

"Senkitől nem kérek bocsánatot!" - levetítették a Biszku Béláról szóló dokumentumfilmet (origo)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. 06. 16. - Az 1956-os eseményeket máig ellenforradalomnak tartja, és Nagy Imre kivégzésével is egyetért Biszku Béla, Kádár János 1956 után hatalomba kerülő belügyminisztere, akivel két újságíró készített álnéven interjúkat. A már majdnem 90 éves Biszku nyilatkozatait felhasználó dokumentumfilmet szerda este vetítették le a nyilvánosság előtt. A filmben az egykori politikus végig tagadta, hogy közbenjárt volna a forradalmárok kivégzése érdekében.

Bővebben...
 


29. oldal / 79

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 148 vendég böngészi