Főoldal film
Film

Mészáros Márta Kéthly Anna-filmje Moszkvában (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. június 23. - Szerdán vetítik Mészáros Márta Utolsó jelentés Annáról című filmjét a 32. Moszkvai Nemzetközi Filmfesztiválon. A fő versenyprogramban szereplő alkotást kedden a magyar rendező és a Kéthly Annát alakító Eszenyi Enikő közösen mutatta be az orosz sajtó képviselőinek.

Bővebben...
 

Levetítik a Biszku-filmet (hvg)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. június 15. - Országgyűlési határozati javaslatot fogadott el a Biszku-filmmel foglalkozó keddi budapesti ülésén a kulturális bizottság, amelynek értelmében nem lehetne személyiségi jogokra hivatkozva betiltani történelmi dokumentumfilmeket. A filmkészítők lapunknak elmesélték, hogyan jutottak el szülőfalujából kiindulva Biszkuhoz, s azt is, hogy zárt körben levetítik a filmet.

Bővebben...
 

Biszku-film: csak kolozsvári mozi meri hivatalosan bemutatni? (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. június 14. - Kolozsvárott, június 27-én lesz a Biszku Bélát húsz év után megszólaltató Bűn és bűntelenség című dokumentumfilm mozipremierje – olvasható a Mandiner blogon. Arról már portálunk is hírt adott, hogy a film „illegális” bemutatója Nagy Imre kivégzésének évfordulóján, június 16-án lesz a Menta Teraszon.

Bővebben...
 

Fliegauf Benedek filmje nem kellett Cannes-nak (origo)

E-mail Nyomtatás PDF


2010. 04. 26. - Hiányzik (nekünk) egy film a cannes-i fesztivál hivatalos programjából: Fliegauf Benedek Womb című alkotását nem válogatták be a fesztivál egyik szekciójába sem, annak ellenére, hogy a filmterv 2008-ban részt vett a fesztivál L'Atelier programján.

Módosítás dátuma: 2010. április 26. hétfő Bővebben...
 

Hajdu Szabolcs filmjéé az Arany Orsó

E-mail Nyomtatás PDF
A Bibliothéque Pascalnak, Hajdu Szabolcs filmjének ítélték a 41. Magyar Filmszemle fõdíját, az Arany Orsót.
Módosítás dátuma: 2010. február 09. kedd Bővebben...
 


30. oldal / 79

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 151 vendég böngészi