Három miniszteri és miniszterelnök-helyettesi tisztséget is kap az RMDSZ (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFBukarest, 2020. december 18. - Három miniszteri és miniszterelnök-helyettesi tisztséget is kap a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a Nemzeti Liberális Párt (PNL) által jelölt Florin Citu vezette, most körvonalazódó jobbközép kormányban.

Bővebben...
 

Kinevezték a Vajdasági Magyar Szövetség államtitkárait (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Belgrád, 2020. december 17. csütörtök - Hét államtitkára lett a legnagyobb délvidéki magyar pártnak, a Vajdasági Magyar Szövetségnek (VMSZ) a szerb kormányban csütörtöki bejelentés szerint.

Bővebben...
 

Olyan, mint egy árulás (Demokrata)

E-mail Nyomtatás PDF


2017. május 29.  - Bíró Zoltán volt az első magyar rendszerváltó politikus, aki konfrontálódott Soros Györggyel.

Bővebben...
 

Újabb szakaszához érkezett a felvidéki magyar pártegyesítés (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Pozsony, 2020. december 16., szerda - Újabb szakaszához érkezett a felvidéki magyar pártegyesítés folyamata, a legtöbb kérdésben már sikerült megegyezésre jutni - jelentették be a Magyar Közösség Pártjának (MKP) és a Most-Hídnak az elnökei közös pozsonyi sajtótájékoztatójukon szerdán.

Bővebben...
 

Semjén: tíz éve a semmiből kellett újraépíteni a nemzetpolitikát (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2020. december 16. - Az Orbán-kormánynak 2010-ben a semmiből kellett újraépítenie a nemzetpolitikát, miután Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő porig rombolta - mondta a nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes egy szerdai online kiadványbemutatón.

Módosítás dátuma: 2020. december 16. szerda Bővebben...
 

Semjén: ötszörösére nőtt az egyházak támogatása (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2020. december 14. - Az elmúlt évtizedben ötszörösére nőtt az egyházak támogatása és Szent István-i mértékű templomépítési program keretében 130 templom épült - mondta el a nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes, tárca nélküli miniszter az Országgyűlés igazságügyi bizottságában tartott éves meghallgatásán hétfőn.

Bővebben...
 

Helyeslik az RMDSZ kormányzati szerepvállalását az EMSZ vezetői (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2020. december 16. - Az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) helyesnek tartja, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) részt kíván vállalni Románia kormányzásában a következő négy évben.

Bővebben...
 

Megőrizte politikai súlyát az RMDSZ a bukaresti parlamentben (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2020. december 14. - A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) képviselőházi és parlamenti jelöltlistáiról harminc törvényhozó szerzett mandátumot a romániai parlamenti választásokon - erősítette meg a központi választási bizottság (BEC), amely hétfőn ismertette a mandátumok elosztását.

Módosítás dátuma: 2020. december 15. kedd Bővebben...
 


11. oldal / 2379

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 215 vendég böngészi