Szijjártó: nem hagyjuk, hogy elvegyék a kárpátaljai magyarok meglévő jogait (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2018. február 14. - Változatlan a magyar külügyminisztérium álláspontja: kiállunk a kárpátaljai magyarok mellett, és nem hagyjuk, hogy a már meglévő, szerzett jogaikat elvegyék - reagált Szijjártó Péter miniszter közleményében ukrán politikusok szerdai megnyilatkozásaira.

Bővebben...
 

Elindította magyar nyelvű hírszolgálatát a szlovák közszolgálati hírügynökség (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Pozsony, 2018. február 13. - Elindította februártól magyar nyelvű hírszolgálatát a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség - közölte a hírügynökség kedden.

Bővebben...
 

Corvin-lánc kitüntetéseket adott át Áder János a Parlamentben (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2018. február 12. - Orbán Viktor miniszterelnök (j6), Áder János köztársasági elnök (b7) és Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b),

valamint a Magyar Corvin-lánc Testület tagjai, Sir George Radda biokémikus (b2), Martonyi János korábbi külügyminiszter (b3), Sótonyi Péter orvos akadémikusnak (b4), Maróth Miklós orientalista akadémikus, Huszti Péter színművész (b6), Marton Éva operaénekes, Ritoók Zsigmond klasszikafilológus akadémikus (j5), Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke (j4), Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke (j2), Bor Zsolt lézerfizikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja (j) Jelenits István, piarista szerzetes, teológus, író (j3), miután a hat új tag átvette a Magyar Corvin-lánc kitüntetést az Országház Vadásztermében 2018. február 12-én.

Módosítás dátuma: 2018. február 12. hétfő Bővebben...
 

Csáky: komoly fegyvert kapott a magyar nemzetpolitika a nemzeti kisebbségek védelméről szóló EP-határozattal (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFPozsony, 2018. február 12. - A magyar nemzetpolitika és a magyar diplomácia óriási fegyvert kapott a kezébe azzal az - őshonos nemzeti kisebbségek védelméről szóló - határozattal, amelyet a múlt héten fogadott el az Európai Parlament (EP) - jelentette ki Csáky Pál, a felvidéki Magyar Közösség Pártjának (MKP) EP-képviselője Pozsonyban hétfőn azon a sajtótájékoztatón, amelyen a dokumentum jelentőségét és részleteit ismertette.

Módosítás dátuma: 2018. február 12. hétfő Bővebben...
 

Marosvásárhelyi iskolaügy - Alkotmányossági óvást emel az ellenzék az iskola újraalapítása ellen (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2018. február 12. - A román alkotmánybíróságon támadja meg a marosvásárhelyi római katolikus gimnázium újraalapításáról szóló törvénytervezetet a Nemzeti Liberális Párt (PNL) - közölte pártja végrehajtó bizottságának döntését hétfőn Ludovic Orban pártelnök.

Bővebben...
 

Kövér: kiemelkedően jók a Kárpát-medencei magyar kapcsolatok (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2018. február 9. - Az Országgyűlés elnöke szerint a Kárpát-medencei magyar kapcsolatok - azaz a szorosan értelmezett nemzetpolitika - szempontjából összességében az elmúlt négy esztendő volt a legjobb és legsikeresebb, amely békeidőkben az utóbbi száz esztendőben a magyarságnak megadatott.

Bővebben...
 

50 éve számolták fel a székelyföldi magyar autonóm tartományt (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF
Kolozsvár, 2018. február 12. - A fél évszázada megszüntetett székelyföldi magyar autonóm tartományra emlékeztetett hétfői közleményében a Székely Nemzeti Tanács (SZNT).

Módosítás dátuma: 2018. február 12. hétfő Bővebben...
 

Kárpátaljai politikusok: az EU-nak fel kell lépnie az ukrajnai kisebbségek jogainak szűkítése ellen (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Brüsszel/Strasbourg, 2018. február 8. - Az Európai Uniónak fel kell lépnie az ukrajnai nemzeti kisebbségeket érő jogszűkítő folyamatok megfékezése érdekében - hívta fel a figyelmet Bocskor Andrea fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő és Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke Strasbourgban csütörtökön, Antonio Tajanival, az Európai Parlament elnökével folytatott megbeszélésüket követően.

Bővebben...
 


11. oldal / 2318

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 205 vendég böngészi