Az RMDSZ az újonnan alakuló kormánnyal is párbeszédre törekszik (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2017. június 26. - A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) nem mond le a parlament elé terjesztett törvénytervezeteiről, az újonnan alakuló kormánnyal is párbeszédre törekszik, továbbra is társadalmi paktumot szorgalmaz a román többség és a nemzeti kisebbségek között - hangoztatta Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke hétfőn, miután Klaus Iohannis államfő fogadta a szövetség küldöttségét.

Bővebben...
 

A sepsiszentgyörgyi színház előadása kapta a kisvárdai fesztivál fődíját (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kisvárda, 2017. június 25. - A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulatának Liliom című előadása kapta az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felajánlott fődíjat a Magyar Színházak 29. Kisvárdai Fesztiválján - tették közzé a szervezők a fesztivál honlapján vasárnap.

Bővebben...
 

Máramarosi koronavárosok találkozóját tartották a kárpátaljai Visken (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Visk, 2017. június 25. - Öt egykori, jelenleg Ukrajnához és Romániához tartozó máramarosi koronaváros - Huszt, Técső, Visk, Hosszúmező és Máramarossziget - találkozóját szervezték meg kilencedik alkalommal vasárnap a kárpátaljai Visken, ahol koszorúzást, ökumenikus istentiszteletet és kulturális programokat tartottak.

Bővebben...
 

A Magyar Református Egyház zsinata megerősítette a II. Helvét Hitvallást (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Debrecen, 2017. június 24. - Megerősítette a II. Helvét Hitvallást, és elfogadta új fordítását a Magyar Református Egyház közös zsinata szombaton a debreceni református Nagytemplomban.

Bővebben...
 

Református zsinat: a református egység megtartó erő (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFDebrecen, 2017. június 24. - A református egység megtartó erő, a jövőképet teszi reményteljessé - összegezte a zsinat üzenetét a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöke a Magyar Református Egyház közös zsinatát követő sajtótájékoztatón szombaton a debreceni Nagytemplomban.

Módosítás dátuma: 2017. június 24. szombat Bővebben...
 

Pert nyert a román csendőrség ellen az Erdély-zászló miatt március 15-én megbírságolt EMNP-alelnök (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bukarest, 2017. június 22. - Első fokon pert nyert a román csendőrség ellen Soós Sándor, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) országos alelnöke, akit több társával együtt a kolozsvári március 15-i ünnepség alkalmából emeltek ki a tömegből, amiért Erdély-zászlóval vonultak az ünneplők között.

Bővebben...
 

Megelőzte az MKP támogatottsága a Most-Híd vegyespártét egy felmérés szerint (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Pozsony, 2017. június 22. - Megelőzte a felvidéki Magyar Közösség Pártjának (MKP) támogatottsága a Most-Híd szlovák-magyar pártét - derült ki a Polis közvélemény-kutató ügynökség csütörtökön közzétett felméréséből, amelyben mindkét párt átlépte a parlamentbe jutás küszöbét.

Bővebben...
 

Változatos programokkal készül Debrecenben a református egyház (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Debrecen, 2017., június 20. - Változatos programokkal készül Debrecenben a múzeumok éjszakájára a református egyház - mondta a Debreceni Református Kollégium Múzeumának igazgatója az esemény keddi debreceni sajtótájékoztatóján.

Bővebben...
 


10. oldal / 2284

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 206 vendég böngészi