Potápi: Duray Miklós a helytállás és a magyarság példaképe a Felvidéken (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Pozsony, 2020. július 23. - Duray Miklós példát mutatott a fiatalabb generációknak helytállásból, magyarságból és antikommunizmusból - jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, miután csütörtökön Pozsonyban 75. születésnapja alkalmából köszöntötte a felvidéki magyar politika doyenjét.

Módosítás dátuma: 2020. július 23. csütörtök Bővebben...
 

Több erdélyi megyében indít tanácselnök-jelöltet az RMDSZ (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bukarest, 2020. július 21. - Minden olyan erdélyi megyében indít tanácselnökjelöltet a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a szeptemberi önkormányzati választásokon, ahol jelenleg is a szövetség képviselője áll a megye élén, de máshol is próbálkoznak - közölte keddi számában az erdélyi Krónika.

Bővebben...
 

Forró Krisztián lett a felvidéki Magyar Közösség Pártjának új elnöke (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Farnad, 2020. július 18. - Az MKP új vezetését a párt szombaton tartott tisztújító kongresszusán választották meg az Érsekújvárhoz közeli Farnadon.

Bővebben...
 

Egységes magyar érdekképviseletet akar a felvidéki magyarok háromnegyede (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

 

Pozsony, 2020. július 16.- Egységes magyar érdekképviseletet szeretne - pártegyesülés vagy közös lista formájában - a felvidéki magyarok 73 százaléka - derült ki egy, a Focus közvélemény-kutató ügynökség által készített felmérésből, amelynek eredményeit a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség ismertette csütörtökön.

Bővebben...
 

Szili Katalin: európai szabályozás kellene az őshonos nemzeti kisebbségek érdekében (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2020. július 10. - Egységes európai szabályozásra van szükség az őshonos nemzeti kisebbségek érdekében - mondta el a Kárpát-medencei autonómiatörekvések egyeztetéséért felelős miniszterelnöki megbízott pénteken budapesti sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták a terület javasolt alapelveit tartalmazó kiadványt.

Bővebben...
 

Több százmillió forint a vallásos könnyűzene támogatására (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2020. július 8. - A kormány több százmillió forintot juttat pályázat útján a vallásos könnyűzene képviselőinek hangszerbeszerzésre és -felújításra - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

Bővebben...
 

Sikerült meghatározni az Árpád-házi dinasztiára jellemző DNS-t (magyarnemzet.hu)

E-mail Nyomtatás PDF

Fotó: Bach Máte Magyar Nemzet
2020. július 10. - Árpád-házi királyok és királynék csontjain végzett genetikai vizsgálatokat az Országos Onkológiai Intézet és egy külföldi egyetem, az eredmények alapján megállapították a dinasztiára jellemző DNS-t.

Módosítás dátuma: 2020. július 10. péntek Bővebben...
 

A magyar pop-rockzene sokszínűségéről (magyarnemzet.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


2020. július 6. - Negyven éve jelentett Lendvai Ildikó a pop-rockzenéről Pozsgay Imrének – II. rész

Bővebben...
 


10. oldal / 2367

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 361 vendég böngészi