A kárpátaljai magyar oktatásról tárgyaltak a kárpátaljai magyar tanárok (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Beregszász, 2017. december 16. - Ragaszkodunk ahhoz, hogy Kárpátalján megmaradjanak a magyar tannyelvű oktatási intézmények az oktatás minden szintjén - jelentette ki Orosz Ildikó, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) elnöke a szervezet XXVI. közgyűlésén szombaton, Beregszászon.

Bővebben...
 

Közös fejlesztésbe kezd Királyhelmec városa és a PIM (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. december 14. - A szlovákiai Királyhelmec városa és a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) közös fejlesztésbe és kulturális együttműködésbe kezd, amelynek részeként 2019 végéig európai uniós forrásból újulhat meg a széphalmi Kazinczy-emlékhely parkja és a királyhelmeci amfiteátrum - mondta el Prőhle Gergely, a múzeum főigazgatója csütörtökön, Budapesten.

Módosítás dátuma: 2017. december 15. péntek Bővebben...
 

Románia ismét elmulasztotta képviselni a csíksomlyói búcsú felvételét az UNESCO szellemi világörökségi listájára (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2017. december 13. - Románia ismét elmulasztotta képviselni a csíksomlyói búcsú felvételét az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) a szellemi világörökségi listájára - írja szerdai számában a Krónika erdélyi magyar napilap.

Bővebben...
 

Szijjártó: viharos évet zárnak a magyar nemzeti kisebbségek (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. december 13. - Viharos éven vannak túl a magyar nemzeti közösségek, akik közül a kárpátaljai magyaroknak kell szembenézniük a legnagyobb nehézségekkel a továbbra is elfogadhatatlan ukrán oktatási törvény miatt - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága előtt.

Bővebben...
 

Felavatták és felszentelték a vereckei honfoglalási emlékmű új oltárkövét Kárpátalján (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Verecke, 2017. december 10. - Ünnepélyesen felavatták és felszentelték vasárnap a kárpátaljai Vereckén a honfoglalási emlékmű Budapest VII. kerület önkormányzata Fidesz-frakciójának támogatásával készült új oltárkövét, amellyel az ukrán nacionalisták által néhány éve megrongált szakrális gránittömböt pótolták.

Bővebben...
 

A salgótarjáni sortűzről készült Nincs kegyelem című film a Duna World műsorán (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. december 8. - Az 1956. december 8-i salgótarjáni sortűzről készült Nincs kegyelem című dokumentum-játékfilmet tűzi műsorra péntek este a Duna World csatorna - hangzott el az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Bővebben...
 

Az ukrán külügyminiszter szerint nemhogy 150 ezer, már 100 ezer magyar sem él Kárpátalján (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kijev, 2017. december 8. - A Kárpátalján élő magyarok lélekszáma nem 150 ezer, sőt már a 100 ezret sem éri el, mert sokan elhagyják a térséget - írta pénteken Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter a Twitteren, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter előző nap Bécsben tett nyilatkozatára reagálva.

Bővebben...
 

Szili Katalin: fontos a nemzetpolitikában létrejött Kárpát-medencei kooperáció (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. december 8. - Fontos az a Kárpát-medencei kooperáció, amely a nemzetpolitikában létrejött, 2016 a fiatal vállalkozók éve volt, az idei a családi vállalkozások, a jövő esztendő pedig a családok éve lesz - mondta a határon túli autonómiaügyekben közreműködő miniszterelnöki megbízott pénteken telefonon az MTI-nek.

Módosítás dátuma: 2017. december 18. hétfő Bővebben...
 


10. oldal / 2309

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 154 vendég böngészi