A Székelyföld területi autonómiájáról szóló törvénytervezet elutasítását javasolja a román képviselőház szakbizottsága (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bukarest, 2018. március 20. - Negatívan véleményezte és elutasításra javasolja a román képviselőház közigazgatási szakbizottsága kedden azt a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által kidolgozott törvénytervezetet, amely területi autonómiát irányoz elő a Székelyföldnek.

Bővebben...
 

Ukrajna belügye a katonák Kárpátaljára vezénylése (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kijev, 2018. március 20. - Ukrajna belügye és szuverén joga, hogy hadseregének bármely zászlóalját áttelepítse az ország területén belül egyik régióból a másikba - jelentette ki Marjana Beca, a kijevi külügyminisztérium szóvivője kedden a 112 Ukrajina hírtelevízió műsorában.

Bővebben...
 

Székelyudvarhely és Kézdivásárhely polgármesterét is megbírságolták (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2018. március 14., szerda - Sepsiszentgyörgy után Székelyudvarhely és Kézdivásárhely polgármesterére is öt-ötezer lejes (330 ezer forintos) pénzbírságot szabott ki szerdán a prefektusi hivatal a március 15-i nemzeti ünnep tiszteletére kitűzött magyar jelképek miatt.

Bővebben...
 

Semjén Kolozsváron: ma az állampolgárság kiterjesztése jelenti azt, amit egykor az unió Erdéllyel jelentett (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFKolozsvár, 2018. március 14. - Semjén Zsolt szerint ma a magyar állampolgárság kiterjesztése által valósul meg a magyar nemzet közjogi egyesítése, ami a 170 éve megfogalmazott 12 pontban úgy jelent meg, hogy "unió Erdéllyel".

Módosítás dátuma: 2018. március 15. csütörtök Bővebben...
 

Az EBESZ szerint nyugodt a helyzet Kárpátalján (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Ungvár, 2018. március 12. - Alexander Hug, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) ukrajnai megfigyelő missziójának első vezetőhelyettese hétfőn arról tájékoztatott, hogy a szervezet fokozta megfigyelői tevékenységét Ungváron a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) székházát februárban ért támadások miatt, és jelezte, a helyzet jelenleg a régióban nyugodt.

Bővebben...
 

Székely szabadság napja - Rendbontás nélkül zárult a marosvásárhelyi felvonulás (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Marosvásárhely, 2018. március 10. - Marosvásárhelyen rendbontás nélkül zárult a székely szabadság napja alkalmából szervezett megemlékezés és felvonulás - közölte a csendőrség.

Módosítás dátuma: 2018. március 10. szombat Bővebben...
 

Semjén: meg kell őrizni a világ magyarságát (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2018. március 12. - A magyar megmaradás fundamentuma, hogy nemcsak az anyaországi magyarságot kell megőrizni, hanem a Kárpát-medencei magyarságot, a világ magyarságát is - jelentette ki a miniszterelnök-helyettes hétfőn Budapesten, a Magyar Nemzeti Kereskedőház által másodszorra megszervezett Kárpát-medencei Gazdasági Kiállítás és Konferencia nevű rendezvényen.

Bővebben...
 

Kondor Péter az új evangélikus püspök (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2018. március 5. - Kondor Péter békéscsabai lelkészt választották a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) Déli Egyházkerületének új püspökévé - közölte az Evangélikus Információs Szolgálat hétfőn az MTI-vel.

Bővebben...
 


10. oldal / 2320

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 408 vendég böngészi