Barbár mészárlás volt a mohácsi csata (Index)

E-mail Nyomtatás PDF


2020. december 9. -  A mohácsi csata pontos helyszínének meghatározásához, a törökökkel harcoló katonák azonosításához és sorsának bemutatásához is hozzájárulhatnak azok a vizsgálatok, melyekbe a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) több kutatócsoportja is bekapcsolódhat – derül ki a felsőoktatási intézmény honlapján megjelent cikkből.

Bővebben...
 

Miért mondott le a magyar miniszterelnök Kárpátaljáról? (hir6.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


2014. december 4. - Egy törvényes, ráadásul magát nemzetinek, kereszténynek, konzervatívnak valló magyar kormány elnöke, dr. Antall József éppen 23 évvel ezelőtt, 1991. december 6-án írta alá Kijevben a történelmi Kárpátaljáról való lemondással egyenértékű magyar-ukrán alapszerződést.

Bővebben...
 

Romániai választások - A részeredmények alapján öt párt jutott parlamenti képviselethez (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2020. december 7. - Öt politikai alakulatnak lehet parlamenti képviselete Romániában a következő négy évben a vasárnapi választásokat követően - közölte a Digi 24 hírtelevízió hétfő hajnalban a voksok több mint 87 százalékának összesítésére alapozva.

Bővebben...
 

Újraválasztották Fekete Károlyt a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökévé (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2020. december 7. - Újraválasztották Fekete Károlyt a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökének, az egyházkerület főgondnoka Molnár János lett - közölte az egyházkerület hétfőn az MTI-vel.

Bővebben...
 

Kuleba: Ukrajna nem akar politikai harcot vívni Magyarországgal (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kijev, 2020. december 7. - Ukrajna nem érdekelt abban, hogy politikai harcot vívjon Magyarországgal - jelentette ki Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter hétfőn az RBK-Ukrajina hírportálnak.

Bővebben...
 

Semjén Zsolt a választáson való részvételre és az RMDSZ támogatására kéri a nem Románia területén élő erdélyi magyarokat (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2020. december 4. - A vasárnapi romániai parlamenti választáson való részvételre és az RMDSZ támogatására kéri a nem Románia területén élő erdélyi magyarokat Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a közösségi oldalán közzétett üzenetében.

Bővebben...
 

Kárpátaljai magyar külképviseletek, szervezetek kaptak fenyegető üzenetet (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kijev, 2020. december 4. - Durva hangvételű fenyegető üzenetet kaptak pénteken kárpátaljai magyar külképviseletek, szervezetek, sajtóorgánumok és magánszemélyek - adták hírül helyi magyar nyelvű hírportálok.

Bővebben...
 

Az EBESZ képviselőivel tárgyaltak a kárpátaljai magyarok az őket ért fenyegetésekről (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kijev, 2020. december 4. - A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola vezetősége fogadta pénteken az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) képviselőit, akiket tájékoztattak a magyar intézményeknél folytatott házkutatásokról, és a kárpátaljai magyarság helyzetéről - adta hírül a Kárpátalja.ma hírportál.

Bővebben...
 


10. oldal / 2376

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 97 vendég böngészi