A Kárpát-medencei népességbe olvadtak be a honalapítók (magyarnemzet.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


2021. március 24. - Az archeogenetikai vizsgálatok legújabb eredményeiről a Genes című, rangos nemzetközi szakfolyóiratban számoltak be a Magyarságkutató Intézet (MKI) kutatói.

Bővebben...
 

Hevenesi Gábor (1656 -1715)

E-mail Nyomtatás PDF


Vásárosmiskén, 1656. március 24-én született kishevesi Hevenesi Gábor (elhunyt: Bécs, 1715. március 11.) jezsuita pap, bölcseleti és teológiai doktor, történetíró, 1711 és 1714 között az osztrák-magyar jezsuita rendtartomány tartományfőnöke.

Bővebben...
 

Létrejött a Felvidéken a megegyezés az egységes magyar párt, a Szövetség létrehozásáról (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFPozsony, 2021. március 23. - Létrejött a Felvidéken a megegyezés az egységes magyar érdekképviselet létrehozásáról, az új párt a Szövetség - Magyarok, nemzetiségek, régiók nevet viseli majd - jelentették be az új politikai tömörülést létrehozó pártok - a Magyar Közösség Pártja (MKP), a Most-Híd párt és az Összefogás - elnökei pozsonyi sajtótájékoztatójukon kedden.

Módosítás dátuma: 2021. március 24. szerda Bővebben...
 

Mi Hazánk Mozgalom: új médiatörvény kell az RTL Klub és a Facebook ellen (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFBudapest, 2021. március 23. - A Mi Hazánk Mozgalom támogatja egy új médiatörvény megalkotását, amelyet elsősorban a legdurvább cenzúrát gyakorlókkal, az RTL Klubot működtető Bertelsmannal és a Facebookkal szemben kellene megfogalmazni - jelentette ki a párt elnöke kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Bővebben...
 

Vámbéry Ármin (1832-1913)

E-mail Nyomtatás PDF


1832. március 19-én született Vámbéry Ármin (eredetileg: Wamberger Hermann; elhunyt: Budapest, 1913. szeptember 15.), Hermann Vámbéry, Arminus Vámbéry.

Módosítás dátuma: 2021. március 19. péntek Bővebben...
 

Szöktetés, avagy a magyar marha kalandjai a török hódoltság korában (Paprika blog)

E-mail Nyomtatás PDF


2021. március 16. - „Az olvasó ne gondolja, hogy valami regényes szöktetésről esik itt szó.

Módosítás dátuma: 2021. március 17. szerda Bővebben...
 

Székelyföldi önkormányzati vezetők a Minority SafePack újbóli napirendre tűzését kérik az Európai Bizottságtól (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFKolozsvár, 2021. március 18. - Székelyföldi önkormányzati vezetők a Minority SafePack európai polgári kezdeményezés újbóli napirendre tűzését kérik az Európai Bizottságtól egy - az MTI-hez csütörtökön eljuttatott - közös nyilatkozatban.

Bővebben...
 

Kezdődhet a magyar popkultúra újrahangolása (telex)

E-mail Nyomtatás PDF


2021. március 16. - Új főszerkesztője lett a Petőfi Rádiónak és tévének, Béli Ádám zenész-színész, az M5 csatorna műsorvezetője kapott új pozíciót. (Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójához kapcsolódó projekt sajtótájékoztatóján Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója, Demeter Szilárd, a PIM főigazgatója, Béli Ádám, a Petőfi Rádió és a Petőfi TV új csatornaigazgatója, Galambos István, az MTVA főigazgatója és Fürst-Borsos Ádám sajtófőnök 2021. március 12-én – Fotó: Mohai Balázs / MTI )

Módosítás dátuma: 2021. március 16. kedd Bővebben...
 


6. oldal / 2383

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 170 vendég böngészi