Kelemen Hunor: 2024 sordöntő év lehet a romániai magyarok számára (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Washington, 2023. december 2. - A Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke (RMDSZ) elnöke szerint a 2024-es választások miatt a jövő év sorsdöntő lehet a romániai magyarok számára, ezért washingtoni látogatásán arra kérte az amerikai magyar közösség tagjait, hogy hívják fel választott képviselőik figyelmét a romániai kisebbségi jogok alakulására.

Bővebben...
 

A fejlődés íve – Orosz Katalin klinikai szakpszichológust kérdeztük az idei év egyik legjelentősebb pszichológiai konferenciájáról (media1.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


2023. november 15. - Ismerje meg Orosz Katalin klinikai szakpszichológus gondolatait a legújabb pszichológiai trendekről és a társadalmi kihívások kezeléséről, amelyeket a november 17-én hetedik alkalommal Budapesten megrendezendő transzperszonális (TP) pszichológiai konferencián ismertet majd részletesen is.

Bővebben...
 

Csák János: az Árpád-házi királyok erkölcsi és kulturális örökséget adtak a keresztény Európának (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Nápoly, 2023. október 30.- Példásnak nevezte Árpád-házi Mária királyné szerepét Csák János kulturális és innovációs miniszter a nápolyi magyar királynő halála hétszázadik évfordulóján adott koncerten, amelyen olasz kollegájával, Gennaro Sangiulianóval vett részt a dél-olaszországi város Donna Regina-templomában hétfő este.

Bővebben...
 

Csütörtökön nyílik meg a felújított Székely Nemzeti Múzeum (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

 

Kolozsvár/Sepsiszentgyörgy, 2023. október 24. - Teljeskörű felújítás után csütörtökön nyílik meg a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum, melyet a működtetők szerint a négy év alatt "élővé varázsoltak" - közölték a keddi sajtótájékoztatón.

Bővebben...
 

Szlovák választások - Forró Krisztián: itt az idő, hogy kezünkbe vegyük a sorsunk irányítását (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Révkomárom, 2023. szeptember 27. - Itt az idő, hogy kezünkbe vegyük a sorsunk irányítását, szükség és történelmi esély van arra, hogy a magyar közösségnek ismét parlamenti képviselete legyen Pozsonyban - jelentette ki Forró Krisztián, a felvidéki magyar párt, a Szövetség elnöke Révkomáromban a párt szerdai kampányzáró rendezvényén.

Módosítás dátuma: 2023. szeptember 27. szerda Bővebben...
 

A magyar kormány támogatásával felújított műemlék templomokat adtak át Erdélyben (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

 


Kolozsvár/Szentdemeter, 2023. szeptember 24. - Öt, a magyar kormány támogatásával, a Rómer Flóris Terv keretében felújított római katolikus műemlék templomot szenteltek fel és adtak át vasárnap Erdélyben.

Bővebben...
 

Építészeti díjban részesült a Szent Mihály templom felújítása (Sopronmédia)

E-mail Nyomtatás PDF

2023. szeptember 26. - A „Tradíció és Innováció – Tető az építészetben” CREATON építészpályázat 2022 műemlék épületek felújítása II. díját Magyari Éva és Pazár Béla építészek kapták a „Soproni Szent Mihály templom felújítása” pályaműért!

Fotómedia fotó

A Sopron védőszentjének nevét viselő Szent Mihály templom kormányzati támogatásból, a soproni önkormányzat és a Győri Egyházmegye összefogásának eredményeként újult meg. 2020-ban adták át és szentelték újra.


Módosítás dátuma: 2023. szeptember 26. kedd
 

Gulyás Gergely: Magyarország támogatja a kárpátaljai magyarság alapvető jogainak biztosítását, a nyelvhasználati jogaik visszaszerzését (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Beregszász, 2023. szeptember 24.- Magyarország támogatja Kárpátalját, támogatja az itt élőket, "támogatja a kárpátaljai magyarságot, az alapvető jogaik biztosítását, a nyelvhasználati jogaik visszaszerzését" - mondta a Matias Corvinus Collegium (MCC) Beregszászi Képzési Központjának évnyitóján Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap.

Bővebben...
 


6. oldal / 2412

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 231 vendég böngészi