Time: egy baloldali összeesküvés mentette meg a 2020-as amerikai elnökválasztást és a demokráciát (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Washington, 2021. február 9. - A novemberi amerikai elnökválasztást megelőzően egy baloldali összeesküvés bontakozott ki a színfalak mögött, amelyben "nagyhatalmú emberek iparágakon és ideológiákon átnyúló közös munkálkodása" zajlott azért, hogy befolyásolják a közfelfogást, megváltoztassák a szabályokat és a törvényeket, irányítsák a média tudósításait és ellenőrizzék az információ áramlását - írja cikkében a Time magazin online kiadása.

Bővebben...
 

Magyar támogatásból megújul a kárpátaljai megyei ukrán drámai színház színpada (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF
Ungvár, 2021. február 8. - A Kárpátaljai KultúrKaraván elnevezésű magyar kormányprogram keretében megújul a kárpátaljai megyei ukrán drámai színház teljes színpadtechnikája.
A mintegy három és fél hónap alatt megvalósuló, 160 millió forintos felújítás keretében kicserélik a színpad deszkáit, valamint a forgószínpad mechanizmusát, ezenkívül modern hang- és fényberendezést építenek ki Kárpátalja legnagyobb, 800 férőhelyes színházában.     A munkálatok megkezdése alkalmából tartott sajtótájékoztatón Buhajla József, ungvári magyar főkonzul utalt arra a szokatlan körülményre, hogy a program megvalósításáért felelős Grezsa István miniszteri biztos Ukrajnából való kitiltása miatt nem lehetett jelen a rendezvényen. A diplomata emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban számos kulturális fejlesztés valósult meg Kárpátalján a Nemzetpolitikai Államtitkárság részvételével, többek között a salánki és a tiszapéterfalvai művelődési ház felújítása, a beregszászi Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház felújítása és korszerű autóbusz beszerzése a társulat számára.     Az ungvári az egyetlen forgószínpaddal ellátott színház Kárpátalján. Buhajla József főkonzul elmondta, szerződés rögzíti, hogy évente mennyi kulturális eseményt tarthat itt a magyar közösség a felújítást követően. "Nagyon bízom abban, hogy a KultúrKaraván elnevezésű projekt kiválóan fog működni a jövőben, több ilyen fejlesztésre, projektre kerül sor és ezáltal javulni fog a két ország kapcsolata" - mondta Buhajla József.

Módosítás dátuma: 2021. február 09. kedd
 

Az MKP és a Híd hozza létre az egységes felvidéki magyar pártot (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Pozsony, 2021. február 5. - A Magyar Közösség Pártja (MKP) és a Híd párt hozza létre az egységes felvidéki magyar pártot, miután a harmadik tárgyalópartner, az Összefogás nevű szervezetnek tett kompromisszumos javaslataik nem vezettek eredményre - derült ki az MKP és a Híd közös nyilatkozatából, amelyet pénteken juttattak el az MTI-nek.

Bővebben...
 

A férfiakat lelövik, ugye? (888.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


2021. február 3. - Azt gondolhatnánk, a #metoo láznak már vége, mindenki megtanulta, milyen ingoványos talaj a zaklatással bemondásra történő vádolás, de nem: a napokban Evan Rachel Wood színésznő, a Westworld sorozat sztárja azzal vádolta meg Marilyn Manson énekest, hogy a férfi bántalmazta őt kapcsolatuk ideje alatt.

Módosítás dátuma: 2021. február 04. csütörtök Bővebben...
 

Öt prefektusa és tizenegy alprefektusa lesz az RMDSZ-nek (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2021. február 2. - Öt prefektusa (kormánymegbízottja), illetve a korábban kialkudott tíz helyett tizenegy alprefektusa lesz a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek (RMDSZ), miután erről a koalíciós pártok megállapodtak - adta hírül kedden a Maszol.ro hírportál.

Bővebben...
 

Továbbra sem szabadulhat Romániában a terrorizmusért elítélt Szőcs Zoltán (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2021. február 1. - Továbbra is börtönben marad a terrorizmusért elítélt székelyföldi Szőcs Zoltán, miután a Brassó megyei törvényszék hétfői jogerős ítéletében megváltoztatta a brassói bíróság elsőfokú, az elítélt feltételes szabadlábra helyezéséről rendelkező határozatát.

Bővebben...
 

Ismét teljes kapacitással működnek Erdélyben az EMNT Demokrácia-központjai (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2021. február 2. - Február 1-jétől ismét teljes kapacitással működnek Erdélyben az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsnak (EMNT) az egyszerűsített honosítást segítő Demokrácia-központjai - közölte kedden az EMNT.

Bővebben...
 

Feró és a fehér zongora (Demokrata)

E-mail Nyomtatás PDF


Fotó: Vermes Tibor
2021. január 30.  - Hosszú távra tervezni a szocializmusban nem lehetett.

Módosítás dátuma: 2021. február 01. hétfő Bővebben...
 


10. oldal / 2383

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 210 vendég böngészi