Hunfajta a Turul-nemzetség (demokrata.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


Fotó: T. Szántó György
2021. szeptember 15. - Francia kutatók a Belső-Mongóliában feltárt ázsiai hun sírokból nyert DNS-mintákat az Árpád-ház általunk közölt mintáival összevetve négy olyan mintát mutattak ki, amelyek haplotípusa megegyezik a Turul-nemzetségével.

Módosítás dátuma: 2021. szeptember 16. csütörtök Bővebben...
 

Ferenc pápa: megérintett a magyarok ökumenikus szellemisége, családvédelme és környezettudatossága (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFVatikánváros, 2021. szeptember 15. - A magyarok "számos értékéről" beszélt Ferenc pápa a Szlovákiából a Vatikánba tartó repülőúton az őt kísérő újságírókkal folytatott kötetlen beszélgetésen, melyen beszámolt a budapesti találkozókról, hangsúlyozta az oltakozás fontosságát, és érintette az egyház álláspontját is a melegházasságokról.

Bővebben...
 

Potápi: újra lehet egységes Kárpát-medencéről beszélni (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2021. szeptember 14. - Sok szempontból újra egységes Kárpát-medencéről beszélhetünk - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára Szili Katalin miniszterelnöki megbízott Harmincból tíz című könyvének bemutatóján kedden Budapesten.

Bővebben...
 

Potápi: soha nem szabad feladni a magyar szórványvidékeket (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Pográny, 2021. szeptember 10. - Soha nem szabad feladni a magyar szórványvidékeket - jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára pénteken a felvidéki Pogrányban, ahol ünnepi beszédet mondott a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával elkészült pogrányi tájház ünnepélyes átadásán.

Bővebben...
 

Balog Zoltán: az Isten-ember kapcsolatot előtérbe helyező egyházra van szükség (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF
Budapest, 2021. szeptember 9. - Az intézmény helyett az Isten-ember kapcsolatot előtérbe helyező egyházra van szükség a 21. században - mondta Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának elnöke az MTI-nek.

Módosítás dátuma: 2021. szeptember 09. csütörtök Bővebben...
 

Egy nemzeti felkelés első csatája (magyarhirlap.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


Az ágfalvi ütközet, 1921. augusztus 28.

Bővebben...
 

Semjén Zsolt: a keresztényüldözés napjaink humanitárius válsága (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2021. szeptember 6. - A keresztényüldözés napjaink humanitárius válsága - hangsúlyozta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hétfőn a Magyar Nemzeti Múzeumban az Ars Sacra Fesztivál keretében megrendezett, Kereszt-tűzben, keresztényüldözés a konfliktuszónákban című kiállítás ünnepélyes megnyitóján.

Bővebben...
 

Ödenburg helyett (magyarhirlap.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


2021. augusztus 25. - Magányos férfiú üldögél 1921. augusztus 28-án délelőtt a soproni Pannónia szálló – máig nagyjából ugyanolyan képet mutató – teraszán

Bővebben...
 


10. oldal / 2395

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 266 vendég böngészi